Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: O černého Petra si to rozdají S. Ústí a Dražice, mistrovská Želeč přejela Milevsko

 
sobota, 9. června 2018, 21:43

Už to vypadlo, že se v závěru krajského přeboru bude hrát jen o pusinky, ale ouha. Nepřehlednou situaci v divizi A, ze které mají všichni zamotanou hlavu, vyjasnila sobotní ztráta Č. Krumlova. Zisk pouhého bodu jej aktuálně poslal na 14. sestupové místo a jeho záchrana je jen v teoretické rovině. Za současného stavu by opustila přebor poslední tři družstva. Na poplach troubí u nováčků v S. Ústí a Dražicích. V duelu dvou nejlepších mužstev jara prokázala Želeč oprávněnost titulu a smetla milevské vzduchotechniky třemi góly do přestávky.

Sobotní výsledky 29. kola KP


TJ Dražice – SK Otava Katovice 0:4 (0:1)

Branky: 31. Hajdušek, 56. a 58. Uher, 64. Chylík. Rozhodčí: Tupý - Přibyl, Toucha. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:5 (Horka, P. Novotný, Veselý, M. Stuchlík – Chylík, Rybák, Uher, Repa, Kagui). Diváků: 150.

Dražice: Baka – P. Novotný (63. Kubů), Horka, D. Štecher, Bareš – K. Novotný (63. Tesař), Veselý, Hořejší, M. Stuchlík – L. Stuchlík (80. Kos), Kromka (73. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Katovice: Švehla – Horejš, Schánělec, Hajdušek, Rybák – Cibulka (73. Hromíř), Kagui (82. Koutský), Chylík, Repa – Zoubek (77. Bláha), Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Veselý, Baka – Hajdušek

Dražice si pořádně zavařily a příští týden budou v Olešníku s velkou pravděpodobností hrát o setrvání v soutěži (záleží, zda se Český Krumlov v divizi zachrání). Na Katovice, kterým v závěru sezóny pomohl na stoperu navrátilec z Dubaje Hajdušek, dnes nestačily a prohrály 0:4.

Poločas sice skončil 0:1 pro hosty, ale katovickému brankáři Švehlovi muselo celou přestávku zvonit v uších. Dražice si vybraly velkou smůlu a třikrát během prvního dějství rozezvučely brankovou konstrukci – 6. minuta Matyáš Stuchlík, 40. Lukáš Stuchlík a chvíli poté opět Lukáši Stuchlíkovi Švehla střelu vytěsnil na břevno. Tři zásadní momenty, které spolu s přesnou hlavičkou Tomáše Hajduška z 31. minuty určily první dějství.

Dva slepené góly útočníka Vladimíra Uhera z 56. a 58. minuty donutily Dražice otevřít hru a stejný hráč o pár minut později nezištně oslovil Jana Chylíka, který uzavřel skóre na 0:4.

„Dnes byly Katovice lepším mužstvem. Přestože už nám hrál Kromka od začátku, nedokázali jsme dát gól. Po roce nám nastoupil Karel Novotný, který spolu právě s Kromkou přijeli na zápas z Hojdarovy svatby. Další kluci byli na Rosickém v Praze, takže jsme to nějak museli poslepovat,“ popisoval potíže se stavbou základní jedenáctky Dražic vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář.


TJ Nová Včelnice - Sokol Sezimovo Ústí 1:2 (0:2)

Branky: 63. Pacholík – 1. A. Kutner, 26. Novotný. Rozhodčí: Krčín - Jarolím, Herzog. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:4 (Pivko – Sedloň, A. Kutner, P. Kutner, Šmíd). Diváků: 150.

N. Včelnice: Holický – Tuček, Vokuš, Jaroš, Vaš (46. Vokuš) – Petráš, Šlapanský, Pivko, Hornát – Pacholík, Nebeský (46. Mareš). Trenér Radek Vajda.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, P. Kutner, Podroužek, Novotný – Mrúz, A. Kutner, Šmíd (90. Kolář), Hoffmann – Nikl (60. Irsa), Bartáček. Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Petráš – A. Kutner

Vzhledem k aktuální situaci jihočeských mužstev v divizi, kdy s jistotou sestupuje Jankov a po víkendu je výrazně ohrožený i Český Krumlov, to byl pro sezimoústecký Sokol ve Včelnici veledůležitý zápas. Pád z krajského přeboru totiž může postihnout tři týmy, a právě družina trenéra Pěkniceho je na tom před závěrečným kolem nejhůře (Dačice a Nová Včelnice už mají jistotu pádu). Naděje ale po výhře 2:1 žije, největší konkurent z Dražic navíc doma podlehl 0:4 Katovicím a má náskok pouhého bodu. O zápletku je tak pro příští víkend postaráno.

Nová Včelnice chtěla poslední domácí zápas zvládnout za tři body, ale hned v úvodní minutě si zadělala na problémy. Brankář Holický asi měl po rohovém kopu míč udržet, ale nepovedlo se mu to a Aleš Kutner bleskově otevřel skóre – 0:1. Domácí celý poločas výrazně hrozili brejkovými situacemi, tak jak je známe celou sezónu, ale Pacholík ani Pivko gól nedali. Na druhé straně naopak zvýšil vedení Sezimova Ústí v 26. minutě David Novotný – 0:2.

„Dohráváme s torzem mužstva. Do druhé půle jsem řekl klukům, ať tam nechají všechno, že je to posledních 45 minut před domácími diváky,“ komentoval duel domácí lodivod Radek Vajda. Jeho svěřenci po obrátce dokázali plnit plán a vzali zápas do své správy. Rychlík Stanislav Pacholík v brejku zasekl míč na vápně a v 63. minutě snížil – 1:2. Sezimovo Ústí až do konce utkání jen bránilo a mohlo děkovat Pivkovi, který v 90. minutě z malého vápna nepochopitelně netrefil bránu.


Centropen Dačice – Jiskra Třeboň 2:6 (2:1)

Branky: 10. Jindra, 33. Točík – 36., 74. a 82. Holzepl, 80. a 89. Matoušek, 59. Bednář. Rozhodčí: Peterka - Macko, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 0:4 (Pučejdl 2, Cahyna, Franěk). ČK: 0:1 (89. Pučejdl). Diváků: 53.

Dačice: Zejda – Svoboda, Celý, Kněžínek, Máša – Jindra, Jelínek, Křivánek (71. Nosek), Točík, Šimánek – Smejkal. Trenér Dušan Lovětínský.

Třeboň: Voborský – Pučejdl, Cahyna, Hami, Cimerhanzl – Matoušek, Koktavý (72. Podsclan), Franěk, Bednář – Holzepl, Průcha (56. T. Tůma), Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Zejda – Holzepl

Domácí fotbalisty už sice fotbalový osud poslal zpět no nižších pater jihočeských soutěží, ale ani tak na fotbalové umění nerezignovali, a dali favoritovi co zabrat. Byli daleko aktivnější a Třeboň, která hrála své poslední letošní utkání, se nestačila divit. Ve 33. minutě byl stav 2:0!

První překvapivý dárek připravil Třeboni Tadeáš Jindra, který přehodil dorostence Voborského v brance. Další příležitost využil Daniel Točík, když na jeho střelu z hranice vápna 18letý gólman nedosáhl. Na druhou stranu nutno zaznamenat, že ani hosté nezaháleli a po jedné z jejich akcí byla nařízena penalta. Tu ale Zejda eliminoval. Ovšem Karel Holzepl opět prokázal svoje střelecké schopnosti a před poločasem vrátil Jiskru do hry.

Druhá polovina střetnutí ukázala úplně jiný pohled. Třeboň zničehož nic začala vystupovat v úplně jiné roli. Bylo jí plné hřiště, srovnala Bednářem, a Zejda v brance Dačic se měl co činit. Zabránil hodně gólům, ale na všechno sám nestačil. V poslední čtvrthodince jeho spoluhráči místy jenom přihlíželi, jak hosté čtyřmi góly výhradně z kopaček Holzepla a Matouška dokonale otočili výsledek a získali jistotu záchrany.

„Bylo to utkání dvou poločasů. V tom prvním jsme hráli prim my, kluci se opravdu rvali. Třeboň jsme tím zřejmě zaskočili, z její strany to nebyl výkon, jaký ovládají. Ten si bohužel pro nás nechali až na druhou půli. Tam byli daleko lepší a zaslouženě výsledek otočili,“ poznamenal Milan Točík, předseda Dačic.


Sokol Želeč – FC ZVVZ Milevsko 4:1 (3:0)

Branky: 4. Šváb, 8. Fiala, 28. Brůžek, 79. Bosnyak – 78. Sedlák. Rozhodčí: Kroutl – Kotalík, Polák. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Holub – Paták, Málek). Diváků: 55.

Želeč: Albrecht – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Fiala, Švec (46. Kukučka), Holub, Šváb (82. Froněk) – Rabiňák (85. Šindelář) – Brůžek, Novotný (11. Bosnyak). Trenér Roman Lukáč.

Milevsko: Vanýsek – Novotný (85. Hejl), Vakoč, Petr, Málek – Sedlák, Marvan, Komárek, Paták (78. Kálal) – Koutník, Petr Dvořák (86. Mácha). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Brůžek, O. Kosobud – Sedlák

Na želečském trávníku na sebe narazila dvě nejlepší mužstva jarní části. První Želeč a čtvrté Milevsko, které se po neúspěšném podzimu obdivuhodně zvedlo a nasbíralo dvojnásobný počet bodů co za podzim! Šlo tedy o mistra jara, ale čerstvý šampion kraje rozhodl o jasném vítězství během úvodní půlhodiny.

Želeč měla povedený vstup do utkání a ze dvou standardek vytěžila dvougólový náskok. Již ve 4. minutě centr Brůžka doklepl do sítě Zdeněk Šváb. To samé zopakoval domácí kapitán o čtyři minuty později, když posadil centr přesně na hlavu Davida Fialy, pro kterého nebylo problém skórovat. Ve 28. minutě stanovil poločasové skóre 3:0 s chutí hrající Michal Brůžek dorážkou lobu Bosnyaka, který přehodil vyběhnuvšího gólmana Vanýska.

V úvodu druhého poločasu měli hosté šanci zásluhou Sedláka, ale náhradní gólman Albrecht (jednička Blažek odpočívala na střídačce) vyrazil střelu na tyč. Domácí dohráli utkání v poklidu a s přehledem si hlídali svůj náskok. Hostům se sice podařilo v 78. minutě Lukášem Sedlákem snížit, ovšem ihned za minutu se prosadil domácí útočník Jaroslav Bosnyak, který zužitkoval výborný centr Rabiňáka.

Domácí si v pohodě připsali zasloužené vítězství, bylo již dvanácté za sebou, a potvrdili, že se vítězi KP stali oprávněně. V jarní jízdě korunovanou titulem získali obdivuhodných 36 bodů se skóre 44:9. 


SK SIKO Čimelice – TJ Osek 0:1 (0:0)

Branka: 50. Hoch. Rozhodčí: Koranda – Lovětínský, Reisner. Delegát: Janíček. ŽK: 3:4 (Pšenička, Viták, Řezáč – Maroušek, Benda, Baloušek, Hájek). Diváků: 90.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Řezáč (79. Káš), Nosek (58. Varhan), Viták – Hadáček, Převrátil, T. Zelenka, Nekl – Suchan (55. Říha), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí (55. Hájek), Baloušek, Benda – Brabec, Hoch, Mráz, Hosnedl (85. Ježek) – Carda, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: nikdo – Hoch, Hulínko, celý tým

„Předvedli jsme opravdu špatný výkon, hráli jsme bez zájmu. Dlouho jsem tu něco podobného nezažil,“ soukal ze sebe po zápase evidentně rozladěný domácí zpravodaj Josef Ťupa. „Nebojím se to nazvat katastrofou, vždyť my nedáme ani penaltu!“ dodal zklamaně.

Čimelice se přizpůsobily tomu, co má Osek nejraději. Nakopávané balóny ale nepřinesly ani jednomu z týmů v prvním poločase jakoukoli naději vstřelit branku. Až v 50. minutě dokázali hosté využít ztrátu Čimelic ve středu hřiště a Jan Hoch po centrovaném míči dal na 0:1 a vlastně rozhodl zápas.

Domácí družinu trenéra Smrčiny měl dostat zpátky alespoň k bodu Převrátil, ale nařízenou penaltu v 74. minutě za faul na Vitáka poslal pánu Bohu do oken. Čimeličtí oseckého brankáře Hulínka nepřekonali, prohráli podruhé po sobě a medailová vidina zmizela v nenávratnu. Třetí béčko Táborska už v tabulce nedohoní. To Osek nasbíral z posledních čtyř zápasů 9 bodů, závěr sezony mu vyšel nad očekávání.


FK Protivín – FK Olešník 0:2 (0:0)

Branky: 62. a 65. Dudek. Rozhodčí: Kaštánek – Žemlička, Dunovský. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:1 (Nygmet). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Vojík, J. Mikulenka, Hála, Zach – Janeš, R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil, Fiala – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Olešník: Jirkal – Nýdl, M. Studnička, Nygmet, Šahajda – Dráb, Kalášek, Rožboud, Vařák (30. Tressl) – Šíma – Dudek (90. J. Studnička). Mužstvo vedl asistent Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Prášil – Dudek, Rožboud

Protivín vstoupil do domácí derniéry i s Prášilem, který nenechal mužstvo ve štychu ani o své dovolené. Podle posledních zpráv by měl pokračovat v Hradci Králové v roli asistenta nového trenéra Frťaly. V olešnické sestavě nastoupil od začátku Rožboud, který odehrál páteční exhibici Davida Lafaty. Únava na něm nebyla znát, naopak, na hřišti patřil k nejlepším.

V poli se hrála vyrovnaná partie, v koncovce byli na začátku nebezpečnější domácí. Pokusy ale létaly většinou mimo Jirkalovy tyče. Hostující gólman se nejvíce zapotil po čtvrt hodině, kdy vytáhl na roh hlavičku J. Vorla.  Olešník hrozil především z rychlých kontrů, Hanus kryl vyložené šance Šímy a Drába.

Utkání bylo soubojem dvou nejlepších kanonýrů soutěže. Protivínského kapitána Jaromíra Vorla a hostujícího Lukáše Dudka. Vítězem se stal na celé čáře útočník Olešníka, který rozhodl o výsledku po hodině hry. V 50. minutě jeho gól pro ofsajd neplatil, ale o deset minut už bylo všechno dle pravidel. Studničkův pas z vlastní poloviny našel přesně Dudka, ten si obhodil míč kolem Mikulenky a ranou ze vzduchu otevřel skóre. Za tři minuty vyslal Rožboud za zkoprnělou obranu Šímu, který sám před brankářem ještě přihrál Dudkovi, jenž jubilejní 30. brankou pečetil výhru Olešníka. Otřesení domácí se na odpor už nezmohli. V poslední minutě se mohl po Dudkově příhře zapsat i Tressl, ale nedal.


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto SK Otava Katovice/facebook