Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 28. kole KP

 
středa, 6. června 2018, 20:18

O veliké překvapení se v rámci 28. kola postarala sestupující Nová Včelnice, která otočila zápas v Třeboni a zvítězila 3:2. Další jistý sestupující Dačice opět schytal výrazný příděl. Tentokrát na půdě J. Hradce, mužstva, které z druhého místa v tabulce bude příští sezónu hájit barvy Jihočechů v divizi. Krajský mistr Želeč neměl problém zvítězit v Sezimově Ústí.

Kompletní výsledky 28. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Centropen Dačice 12:1 (5:1)

Branky: 2., 22., 51. a 66. Toman, 4., 28., 71. a 76. Kučera, 56. a 80. Votava, 29. Chalupský, 79. Koutný – 7. Janák. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Reisner. Delegát: Bicek. ŽK: 1:0 (Beránek). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Völfel (79. Králíček), Beránek, Blažek (55. Šmíd) – Kučera, Koutný, Cettl (55. Chyška), Votava – Chalupský (61. Princ), Toman (80. Nováček). Trenér Marek Černoch.

Dačice:  Zejda – Máša, Celý, Kněžínek, Svoboda – Šimánek, Křivánek, Benda, Janák – Smejkal, Jindra. Trenér Dušan Lovětínský.

Nejlepší hráči: Toman, Šenkýř – Zejda, Celý, Janák

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Další okresní derby v krátkém sledu. I když náš výkon nebyl takový, jaký bych si představoval, tak rozdíl na hřišti byl znát. Vím ale, že dovedeme hrát lépe a kvalitněji, to byl velký náš problém. Kombinovali jsme, ale ve spoustě případů jsme byli zbytečně nepřesní a nekvalitní. Jinak jsem rád, že jsme utkání zvládli.“

Tomáš Ferdan, asistent trenéra Dačic: „Už samotný úvod zápasu byl hod rychlý. Během snad pár vteřin jsme prohrávali o dva góly, ale stejně bleskově jsme snížili na kontaktní gól. Mohli jsme i srovnat a všechno by mohlo vypadat trochu jinak. Jenže Hradec má kvalitní mančaft a pak už to byla hra na kočku a myš. Domácí nám nasekali, ale i tak musím ocenit kluky, že to pořád nevzdávali a snažili se tu mašinu zastavit. Jenže už to nešlo. Nedivím se, že potom už bojovnost pomalu klesala. Nemohli jsme prakticky ani střídat, v kádru jsme měli čtyři dorostence. Je to na druhou stranu naše budoucnost, že se otlučou v soutěži dospělých a budeme mít na co navazovat.“


TJ Dražice – FK Protivín 2:1 (2:0)

Branky: 18. D. Štecher, 42. L. Stuchlík – 80. Zb. Vorel. Rozhodčí: Krčín - Jarolím, Kroutl. Delegát: Hanzal. Bez karet. Diváků: 60.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fořt, Hořejší – D. Štecher, Veselý, P. Novotný, M. Stuchlík (67. Böhm) – L. Stuchlík (88. Kromka), J. Štecher (90. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, Ruczkowski, Hála – Fiala, Zb. Vorel, R. Vojta, Zach – J. Vorel, Sládek (35. Vojík). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Hořejší, celý tým – Zach, J. Vorel

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Další důležité utkání před domácími fanoušky jsme dokázali vyhrát. Od úvodního hvizdu rozhodčího bylo na našich hráčích vidět, že tentokrát to soupeř nebude mít v Dražicích lehké. Dokázali jsme navázat na předchozí domácí vítězství. Je nutné zdůraznit, že jsme si tři body zasloužili. Všichni naši hráči se vydali ze všech sil a soupeř toho mnoho nenabídl. Bodů má nahráno dost, sestupové starosti ho netíží, a tak byl jeho výkon takový nemastný neslaný, jakoby už byl myšlenkami na dovolené. Posledních deset minut jsme hráli úzkostlivě a soupeř měl možnost zatlačit nás na naši polovinu. Naštěstí jeho akce končily bez kvalitnějšího zakončení. A když už se dokázali prosadit, jako Z. Vorel v 85. minutě, byl Baka pozorný a střelu vyrazil. Několikerým střídáním v závěru jsme pak rozkouskovali hru, abychom dokráčeli do vítězného konce.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína:Na začátku utkání jsme měli dvě světlé chvilky, jinak jsme byli v roli bránícího mužstva. Nedařilo se nám udržet míč a domácí jednoduše postupovali k naší brance. Ve druhé půli se obraz hry změnil, sahali jsme po bodu, ale naše nepřesnosti nás o něj připravily.“


SK Otava Katovice – SK Rudolfov 2:2 (0:0)

Branky: 57. Uher, 88. Bláha – 64. Vejvar, 75. Baščevan. Rozhodčí: Macko - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:2 (Chylík, Rejšek – Syrovátka, Šindelář). Diváků: 169.

Katovice: Švehla – Horejš, Schánělec, Cibulka, Rejšek (66. Rybák) – Miklas (82. Bláha), Kagui, Chylík, Repa – Zoubek (74. Hromíř), Uher. Trenér Roman Malý.

Rudolfov: Pícha – Tyrpák (63. Vejvar), Novotný, Jasenský, Hajný – Prokeš, Šindelář, Syrovátka, Kuna – Sládek (63. Janák), Baščevan (87. Hlubocký). Trenér Otakar Matouš. Mužstvo vedl asistent Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: Chylík, Cibulka – Pícha, Šindelář

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Probíhal známý scénář z posledních zápasů. Tedy že na jedné straně neproměňujeme šance a na druhé straně dostáváme laciné branky. V první půli jsme měli dát tři branky a bylo by po zápase. A když jsme se konečně dostali do vedení, hosté po úplně nevinné akci vyrovnali, když jsme dostali zase branku ze vzduchu z malého vápna. A aby toho nebylo dost, šli hosté dokonce po tečované střele do vedení. Nakonec se nám před koncem podařilo alespoň vyrovnat, když svoji první branku v mistrovském utkání vstřelil dorostenec Bláha.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Na začátku měli domácí dvě šance, při kterých nás podržel brankář Pícha. Jinak měl první poločas vyrovnaný průběh. Góly padaly až po přestávce. Domácí šli do vedení krásnou střelou Uhera do šibenice, my jsme za pár minut odpověděli po akci náhradníků Janáka s Vejvarem, kdy měl šťastnou ruku při střídání můj zástupce Jirka Hrbáč.  Čtvrt hodiny před koncem se šťastně trefil tečovanou střelou Baščevan. Náskok jsme drželi až do samého závěru, ale dvě minuty před koncem domácí srovnali po závaru a dorážce střídajícího Bláhy. Škoda, gól na konci vždycky mrzí. Ale jinak byla remíza asi spravedlivá. Kluci to zvládli velmi dobře. Bod zvenku se počítá. Teď nás čeká derby na Hluboké.“


FK Olešník – FC MAS Táborsko B 1:3 (1:0)

Branky: 35. Šíma – 64. Vozihnoj, 77. Postřihač, 86. Bouchal. Rozhodčí: Herzog - Lovětínský, Havlík. Delegát: Bumba. ŽK: 0:1 (Škarda). Diváků: 75.

Olešník: Jirkal – Nýdl, M. Studnička, Nygmet, Šahajda – Vařák (83. Valenta), Kalášek, Heller (44. Rožboud), Šíma – Votava (67. Pícha), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Táborsko B: Satrapa – Škarda, Laszák, Větrovský, Postřihač (90. Novák) – Bouchal, Peterka, Říha, Vozihnoj – Radosta, Kubec (46. Kubín, 86. Brabec). Mužstvo vedl Karel Musil.

Nejlepší hráči: Šíma, Kalášek, Nygmet – Říha, Laszák

Ladislav Táborský, trenér Olešníka: „Fotbal to byl velmi kvalitní. Táborsko mělo míč na kopačkách nějakých sedmdesát procent času, ale víc možností skórovat jsme měli my. Lukáš Dudek se nemohl trefit. Šel sám na gólmana, nedal. V první půli jsme mohli odskočit na 2:0, jasná gólovka, ale nic z ní. Měli jsme víc šancí, kluci z Táborska byli efektivní.“

Petr Kolář, vedoucí Táborska B: „Do Olešníku jsme jeli už bez odpočívajících pendlů A týmu s vidinou dobrého výsledku. Mladí kluci se tohoto úkolu zhostil náramně a po opatrně první půli, kdy prohrávali o gól, v druhém poločase soupeře dokonale rozběhali a otočili stav utkání ve svůj prospěch. Spokojený musel být i zastupující trenér K. Musil. Teď nás čeká ve středu zápas v Třeboni a sezónu zakončíme nedělním domácím zápasem s druhým Jindřichovým Hradcem. Překvapil dobře hrající Laszák.“


Sokol Sezimovo Ústí – Sokol Želeč 0:3 (0:1)

Branky: 31. a 69.  Novotný, 72. Vilímek. Rozhodčí: Krauskopf - P. Tupý, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (A. Kutner - Šváb). Diváků: 120.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Mrúz, A. Kutner (77. P. Kutner), Šmíd, Hoffmann, Hladík (43. Doubek, 65. Mrázek) – Nikl (56. Kolář), Bartáček. Trenér Matěj Pěknice.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kloc (36. Brůžek) – Šváb, Kukučka, Holub, Fiala, Rabiňák – Bosnyak, Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Sedloň, Hoffmann – Kukučka, Novotný

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Rozhodně jsme nehráli odevzdanou partii, chtěli jsme i proti vysokému favoritovi podat co nejlepší výkon. Určitě jsme byli vyrovnaným soupeřem. Škoda neproměněné šance za bezbrankového stavu, mohli jsme hrát trochu jinou partii. Bohužel jsme museli dvakrát vynuceně střídat a dohrávali jsme se dvěma dorostenci. Snažili se, ale Želeč byla lepší. Navíc nám docházely síly, nemohli jsme střídat podle potřeby. Šanci jsme měli nejenom na začátku, ale i na konci, škoda, že Hoffmann gól nedal.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „V zápase jsme měli více ze hry, jen jsme se nedokázali prosadit v šestnáctce. V druhé půli, když domácím docházely síly, jsme zápas rozhodli. Naše vítězství bylo zasloužené.“


TJ Osek – TJ Hluboká nad Vltavou 5:0 (3:0)

Branky: 24., 27. a 50. Hosnedl, 44. a 89. Říský. Rozhodčí: Kotalík - Sebera, Přibyl. Delegát: Eibl. ŽK: 0:1 (Hájek). Diváků: 120.

Osek: Budoš – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch (59. Hájek), Kroupa (88. Vojta), Hosnedl (77. Ježek) – Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Hluboká: Brůha (46. Vachuta) – Jonáš (57. Křiváček), Turek (46. T. Adam), Legdan, Čermín – Rubick, Stráský, Kulík, Říha – Antoš, Hájek (76. Krátký). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Hosnedl, Říský, celý tým – Legdan

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Utkání se nám povedlo po všech stránkách. Jednak jsme odčinili podzimní šestku z Hluboké, a hlavně i herní předvedení mělo svoji kvalitu. Hráči tentokrát zlepšili pohyb, lépe a včas presovali. Navíc Hosnedl i Říský byli střelecky při chuti a s velkým přehledem dokázali zužitkovat vynikající finálové přihrávky spoluhráčů. Výhra se zkušeným týmem, jakým je Hluboká, je pro nás cenná, ale zcela zasloužená.“

Ohlas Hluboké přineseme.


Jiskra Třeboň – TJ Nová Včelnice 2:3 (2:0)

Branky: 18. a 39. Holzepl - 69. Nebeský, 85. Petráš, 90. Šlapanský. Rozhodčí: P. Tupý - Koranda, Krčín. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:0 (Cahyna). Diváků: 200.

Třeboň: Skála – Cimerhanzl, Hami, Cahyna, P. Tůma (31. Franěk) – Matoušek, Koktavý, Kodras (72. T. Tůma), Bednář – Holzepl, Pučejdl. Trenér Zdeněk Procházka.

N. Včelnice: Holický – Tuček, Vokuš (46. Jaroš), Blažek, Vaš – Petráš, Šlapanský, Pivko, Mareš (63. Hornát) – Pacholík, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: nikdo – Šlapanský

František Švaňa, vedoucí Třeboně: „Ještě teď jsem naštvaný. Podali jsme nehorázný výkon. Místo toho, abychom soupeře porazili o pět gólů. Šance na to byly. Tohle byl nejhorší zápas za dobu mého působení v Třeboni. Kdo nemá srdíčko, nebude v Třeboni hrát.“

Ohlas Včelnice přineseme.


FC ZVVZ Milevsko - SK SIKO Čimelice 4:1 (1:1)

Branky: 28. Koutník, 64. Petr, 68. Komárek, 89. Barda – 44. Suchan. Rozhodčí: Polák - Šafránek, Dunovský. Delegát: Urban. ŽK: 0:5 (Viták, Hadáček, Řezáč, Rambous, Listopad). Diváků: 250.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (86. Paták), Marvan, Komárek, Barda – Koutník (89. Kálal), Petr Dvořák (76. Svojše). Trenér Miroslav Strnad.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Listopad, Viták – Hadáček (74. Nosek), Převrátil, T. Zelenka (69. Rambous), Řezáč (57. Říha) – Suchan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Petr, celý tým - Slavík, Němec

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Zápas jsme hlavně po změně stran jasně ovládli. Dali jsme celkem čtyři góly a to ještě brankář Slavík tři čtyři šance zlikvidoval. Mohli jsme derby vyhrát výraznějším rozdílem. Parádní gól dal Josef Komárek, který se do balónu opřel z nějakých třiceti metrů a střelou o tyč zvyšoval na 3:1.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Za nás jako tradičně proti Milevsku strašný výkon. První půli jsme hráli bídně, druhou půli už strašně. Celkově za mě zápas moc fotbalové krásy nepobral, vyjma branek. Obě obrany nakopávaly jenom dlouhé míče a chvíli to bylo jak na tenise. Milevsku se dařilo sbírat druhé míče a ukázalo větší chuť po vítězství. U některých našich hráčů byla možná znát až přemotivovanost a to se odrazilo na jejich výkonu. Chtěli jsme hrát po zemi a soupeře roztáhnout po celém hřišti. Soupeř nás moc nenapadal, ale my mu to usnadnili nakopáváním. Bodovat jsme si za předvedený výkon nezasloužili. Dostali jsme facku, z které se musíme v posledních dvou kolech probrat a ještě zabojovat o třetí místo.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle