Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Góly Brůžka a Novotného zpečetily titul Želče. Postup ale odmítla

 
pátek, 1. června 2018, 16:31

Sokol Želeč porazil na domácím trávníku Třeboň a zaslouženě získal přebornický titul. Po dvou gólech vsítili Třeboni útočníci Michal Brůžek a Radek Novotný, kteří rozhodli o výhře 5:2. Sestup postihne minimálně dva poslední celky (Dačice, N. Včelnice), zbývá ještě zodpovědět, kdo postoupí do divize.

Střelecky se činil rudolfovský Radim Pouzar, který byl za hattrick proti Oseku vyhlášen Mužem 27. kola. Pro špílmachra Rudolfova to byl poslední letošní zápas, neboť jde na plánovanou artroskopii (rozhovor čtěte zde).

Protivín se měl co ohánět, aby ustál tlak Katovic ve druhé části prvního dějství. Na nedostatek práce si nemohl stěžovat brankář Marek Hanus, který musel několikrát prokazovat své kvality. Stoper Dominik Uhlík dokázal přesnými hlavičkami zúročit dvě standardky a rozhodnout o vítězství s Katovicemi. V obraně dominovali Stanislav Legdan z Hluboké a olešnický Martin Šahajda.

Pendl Tomáš Valenta byl autorem druhého hattricku 27. kola. Derby s Dražicemi ovládli Táborští a pendlové se loučili jasnou výhrou 5:0. Nastoupili zaslouženou dovolenou a sezonu dohrají dorostenci. Jaroslav Hadáček byl u několika gólů Čimelic se sezimoústeckým Sokolem.

Skvělou formu potvrdilo Milevsko s Hlubokou, kde pokračovalo ve vítězném tažení jarem. Úvodní gól obstaral Jakub Barda, ale dobře zahrál celý tým vzduchotechniků, který je po Želči v odvetách druhý nejlepší.

Filip Votava překonal v derby dvakrát výborně chytající gólmana N. Včelnice Holického. Hradec si už minule zajistil konečné druhé místo a může uvažovat o postupu do divize, protože vítězná Želeč zaslala STK Jč. KFS vyjádření, že nereflektuje na postup do vyšší soutěže. „Z tohoto důvodu byl oficiálně vyzván oddíl J. Hradec, aby v případě zájmu vyplnil a zaslal přihlášku do soutěží divize mužů,“ píše se ve zprávě STK.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 28 – Lukáš Dudek (Olešník) 23 – Jaromír Vorel (Protivín) 22 – Michal Brůžek, 19 – Radek Novotný (oba Želeč), Filip Votava, 17 – Martin Toman (oba J. Hradec), 14 – Tomáš Tauber (Hluboká), Stanislav Pacholík (N. Včelnice), Vladimír Uher, 13 – Michal Požárek (oba Katovice), Jaroslav Bosnyak (Želeč), Pavel Hájek (Hluboká), Martin Průcha (Třeboň), 12 – Jakub Říský (Osek), 11 - Vojtěch Kostka (Táborsko B), Tadeáš Jindra (Dačice), Radim Pouzar (Rudolfov), Václav Hegenbart (Čimelice), 10 - Tomáš Antoš (Hluboká), Jiří Štecher (Dražice)


Ideální sestava 27. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Marek Hanus (Protivín/3)

Dominik Uhlík (Protivín/4), Stanislav Legdan (Hluboká/3), Martin Šahajda (Olešník/4)

Tomáš Valenta (Táborsko B/2), Jaroslav Hadáček (Čimelice/3), Filip Votava (J. Hradec/7)

Jakub Barda (Milevsko/2)

Radim Pouzar (Rudolfov/7), Michal Brůžek (Želeč/7), Radek Novotný (Želeč/5)

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle