Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 27. kole KP

 
středa, 30. května 2018, 17:35

Želeč slaví titul mistra krajského přeboru. Rozhodla o tom její výhra 5:2 nad Třeboní v 27. kole. Sestup nemine nováčka Novou Včelnici, která v derby s J. Hradcem doma prohrála 1:5. Hosté si upevnili druhou pozici v tabulce. Rudolfov doma porazil Osek, přestože prakticky celý zápas musel v domácí bráně odchytat obránce Kuna, jenž zaskakoval za zraněného Píchu.

Kompletní výsledky 27. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – TJ Dražice 5:0 (3:0)

Branky: 16., 17. a 84. Valenta, 43. a 56. Vandas. Rozhodčí: Dunovský – Kaštánek, Žemlička. Delegát: Pípal. ŽK: 2:2 (Laszák, Souček – Petr Novotný, Hojdar). Diváků: 151.

Táborsko B: Satrapa – Škarda, Laszák (46. Větrovský), Klusák, Dudl – Peterka – Valenta, Kopřiva (71. Kubec), Souček, Vozihnoj (Radosta) – Vandas (81. Novák). Trenér Zdeněk Koukal.

Dražice: Baka – Valášek (46. Böhm), Horka, Hojdar, Hořejší – D. Štecher, Veselý (46. Bareš), P. Novotný, M. Stuchlík – L. Stuchlík (79. Smutný), J. Štecher. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Valenta – Baka

Zdeněk Koukal, trenér Táborska B: „Jsem rád, že kluci zápas odmakali naplno. Čeká nás dovolená a kluci se se soutěžním ročníkem rozloučili důstojně. Soupeř se sice snažil, měl nebezpečné standardky a šance na začátku, a to bylo málo. Ale musím ocenit, že se určitě vydali z posledních sil. Možná na to i doplatili, protože se pořád snažili běhat, ale udrželi jsme je svojí kombinační hrou. Jim to muselo hrozně rychle ubírat síly a bylo to znát i na pohybu. Pro některé z kluků to byl před dovolenou poslední zápas v táborském dresu, odcházejí se ctí, podali skvělý výkon.“

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Bohužel jsme nedokázali proměnit dvě veliké šance na začátku zápasu a prakticky z protiútoku udeřili domácí poprvé. A za malinkou chvilku i podruhé. Dva slepené góly kluky srazily do kolen a oni sklopili hlavy. Nedařilo se nic a domácí ovládli hřiště. Nakonec vyhráli zaslouženě, uběhali nás, vydali jsme spoustu sil. Měli i hodně dalších šancí, ale Baka toho dost vychytal.“


SK SIKO Čimelice – Sokol Sezimovo Ústí 6:1 (3:0)

Branky: 17. Suchan, 31. Hegenbart, 45. Hadáček, 59. Řezáč, 77. Nosek, 83. (pen.) Převrátil – 90. (+2) Kadlec. Rozhodčí: Tupý - Krčín, Koranda. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Pšenička, Říha – A. Kutner). Diváků: 60.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Řezáč (63. T. Zelenka), Listopad, Viták (66. Nosek) – Hadáček, Převrátil, Nekl, Říha (80. Bašta) – Suchan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

S. Ústí: Sedloň – Hladík, Doubek (69. Vinš), Vilímek, P. Kutner – Mrúz, Šmíd (69. Nikl), Bartáček, Podroužek – Irsa (76. Kadlec), A. Kutner. Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Hadáček, Hegenbart, Nekl – nikdo

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Jsem rád, že se nám povedlo konečně doma bodovat za 3 body a dát 6 branek. Na druhou stranu škoda inkasované branky v poslední minutě a řady zahozených šancí. Snad jsme si nechali ještě nějaké góly na Milevsko. Od začátku zápasu jsme byli aktivní a vytvářeli si gólové příležitosti. Soupeř zahrozil nebezpečně dvakrát, ale myslím, že po zbytek utkání bylo vidět, že máme větší chuť zvítězit. Za předvedený výkon jsme si 3 body zasloužili. Kaňkou pro nás jsou zranění Řezáče a Vitáka.“

Matěj Pěknice, trenér Sokola S. Ústí: „Náš výkon byl špatný od začátku, všechno šlo šejdrem. Chybělo nám několik zraněných hráčů, a ti, kteří je zastupovali, při veškeré kvalitě na tak zkušený celek nestačili. Snažili se, ale nebylo to ono. Pomalu jsme přistupovali k soupeři, nestačili jsme ho pokrýt. Tak se rodily šance domácích a oni toho využili.“


SK Rudolfov – TJ Osek 3:2 (1:1)

Branky: 41., 59. a 82. (pen.) Pouzar – 6. Hoch, 63. (pen.) Říský. Rozhodčí: Přibyl - Jarolím, Macko. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:4 (Syrovátka, Pouzar, Prokeš – Krejčí, Kuneš, Benda, Říský). Diváků: 100.

Rudolfov: Pícha (9. Vejvar, 90. Žoček) – Tyrpák, Novotný, Hajný, Kuna – Prokeš, Šindelář, Syrovátka, Sládek – Pouzar, Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Osek: Vojta – Kuneš, Krejčí, Carda, Maroušek – Brabec, Benda, Kroupa, Hoch, Hosnedl (60. Hájek) – Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Pouzar, Hajný, Syrovátka – Vojta

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Začátek zápasu se pro nás nevyvíjel vůbec dobře. Už v šesté minutě se nám zranil brankář Pícha a ještě jsme z toho dostali gól. Neměli jsme k dispozici druhého brankáře a do branky musel obránce Zdeněk Kuna. Ještě do konce poločasu se nám podařilo vyrovnat z trestného kopu Pouzarem. Po přestávce jsme šli po kombinaci po ose Šindelář, Prokeš, Syrovátka a tečovanou střelou Pouzara do vedení. Ovšem hosté z přísné penalty za faul Pouzara zanedlouho vyrovnali Říským. V závěru jsme při našem tlaku získali výhodu penalty i my, obránce zahrál na čáře rukou, a Pouzar z penalty rozhodl o našem vítězství. Řekl bych, že bylo zasloužené, měli jsme více šancí. Těší mě, že jsme dokázali po dvou porážkách zase vyhrát. Navíc v závěrečných třech kolech máme těžký los, jedeme dvakrát ven. Stále nejsme a nebudeme kompletní, ale pokusíme se zabodovat.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Do utkání jsme vstoupili přímo ideálně. Hochova jedovka z 25 metrů skončila za zády rudolfovského gólmana. Ten se navíc při zákroku zranil a musel být nahrazen hráčem z pole. Jak to bývá, ukázalo se, že to pro nás nebyla výhoda, ale spíše naopak. S našimi střeleckými pokusy si hravě poradil. Ústředními postavami obou týmu byli určitě tvůrci hry Pouzar a Hoch. První jmenovaný prakticky rozhodl utkání a patří určitě mezi fotbalové osobnosti KP. Škoda, že jeho chování a vystupování na hřišti poněkud kazí výsledný dojem. Chtěl bych ještě vyzdvihnout výkon brankáře Vojty, pro kterého to byla premiéra. V remízovém utkání byli domácí prostě o gól lepší.“


Centropen Dačice – FK Olešník 1:3 (0:1)

Branky: 57. Celý – 45. a 73. (pen.) Dudek, 90. Votava. Rozhodčí: Herzog - Reisner, Kříž. Delegát: Janíček. ŽK: 2:2 (Jindra, Beníček – Vařák, Nýdl). Diváků: 33.

Dačice: Zejda  - Nosek (71. Máša), Celý, Kněžínek, Mašát – Šimánek, Svoboda (83. Beníček), Jindra, Křivánek – Smejkal. Trenér Dušan Lovětínský.

Olešník: J. Studnička – M. Studnička, Kalášek, Nýdl, Šahajda – Vařák (83. Szep), Heller, Chlumecký, Šíma – Tressl (46. Votava), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Zejda, Celý – Šahajda, Kalášek

Milan Točík, předseda Dačic:První poločas byl vyrovnaný, oba týmy si vypracovaly dvě brankové příležitosti, soupeř jednu proměnil, my bohužel ne. Na začátku druhého poločasu se nám podařilo po zásluze vyrovnat, ale inkasovaná branka povzbudila spíše Olešník. Soupeř byl ve zbytku zápasu lepší a nad vodou nás dlouho držel vynikající Zejda v brance. Soupeř se tak dokázal prosadit až z penalty a své vítězství pečetil v poslední minutě.“

Roman Chlumecký, asistent trenéra Olešníka: „Do Dačic jsme odjeli v dost okleštěné sestavě z různých důvodů (zranění a pracovní povinnosti). První půle nebyla úplně dle našich představ, protože došlo k menšímu podcenění soupeře a hráli jsme bez pohybu. Nicméně nějaké náznaky šancí jsme měli a minutu před koncem prvního poločasu Lukáš Dudek zakončil svůj únik po nepříliš dobrém vyběhnutí brankáře mimo vápno. O přestávce jsme si vše důrazně vyříkali a druhou půlku už odehráli bez větších problémů a s tříbodovým ziskem.“


Sokol Želeč – Jiskra Třeboň 5:2 (3:1)

Branky: 15. a 36. Brůžek, 51. a 70. Novotný, 34. Fiala – 5. a 85. Průcha. Rozhodčí: Lovětínský – Polák, Jevčák. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Pavličko - Cahyna, Bednář). Diváků: 95.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Fiala, Švec (71. Holub), Šváb, Kukučka – Rabiňák (66. Kloc) – Brůžek (76. Bosnyak), Novotný (83. Froněk). Trenér Roman Lukáč.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cahyna (66. T. Tůma), P. Tůma – Matoušek (56. Pancíř, 77. Franěk), Koktavý, Kodras, Bednář – Průcha, Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: celý tým, Novotný Brůžek – Průcha, Holzepl

Roman Lukáč, trenér Želče: „V začátku zápasu jsme si nepohlídali rychlý protiútok Třeboně a inkasovali, trpělivou hrou jsme ovšem zápas otočili a v druhé půli již dovedli k vítězství a mohli jsme si začít užívat.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Na hřišti lídra jsme začali velmi dobře - už v 5. minutě nás poslal po rychlém brejku Průcha do vedení. Pak jsme měli ještě jednu šanci, ale tu jsme bohužel neproměnili. Želeč postupně začala prokazovat svou kvalitu a ještě do přestávky třemi góly otočila skóre na svou stranu. Nutno podotknout, zaslouženě. Po pěti minutách druhé půle měl obrovskou příležitost podruhé skórovat Průcha, ale z malého vápna míč do sítě nedopravil a z následného protiútoku jsme inkasovali počtvrté. Domácí poté přidali ještě jednu branku, nám se povedlo korigovat až v závěru utkání, kdy se prosadil znovu náš střelec Průcha. Výsledek odráží poměr sil na hřišti, Želeč má podle mého názoru kádr, který by se neztratil v divizi, a zaslouženě si touto výhrou zajistila tři kola před koncem titul krajského přeborníka.“


FK Protivín – SK Otava Katovice 3:1 (2:1)

Branky: 2. J. Vorel, 20. a 57. Uhlík – 29. Uher. Rozhodčí: Peterka – Hoch, Toucha. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Rothbauer – Horejš, Kagui). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Ruczkowski, Hála (46. Mikulenka) – Fiala (86. Sládek), Zb. Vorel, Prášil, R. Vojta, Zach (46. Vojík) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Schánělec, Rejšek (46. Hromíř) – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa (65. Zoubek) – Chylík – Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Uhlík, Hanus, J. Vorel – Chylík, Uher

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Podařilo se nám utnout domácí porážky. Zápas průměrné úrovně jsme rozhodli až ve druhé půli, i když už v té první jsme vedli o dvě branky. Hosté byli nebezpeční. Nám pomohly výborné výkony Hanuse a Uhlíka. Celé mužstvo pracovalo na hranici svých možností.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, Miklase jsme dali na pravého beka a v útoku byl jen Uher. Všechny naše plány ale vzaly za své již v první minutě. První útok domácích, první centr před branku a Jaromír Vorel byl na malém vápně úplně sám. To je prostě trestuhodné. Kluky to ale nesrazilo a měli jsme častěji míč na svých kopačkách. Přišla ale dvacátá minuta, přímák z hloubi pole, na který si naskočil znovu neobsazený Uhlík a bylo to 2:0. Až do konce poločasu jsme byli výrazně lepší. Uher snížil, a kromě toho mohl přidat i další branky. Vyrovnat se nám ale už nepodařilo a ve druhém poločase se domácím podařilo hru vyrovnat. Definitivní rozhodnutí padlo v 57. minutě. Opět centr z přímáku z hloubi pole a opět Uhlík sám na malém vápně. To jsou velké chyby, které nás sráží dolů. Máme při bránění standardek hrozný chaos, nikdo to neorganizuje a trenéři to z lavičky sami neukřičí. Na poslední dva zápasy se nám vrátí Hajdušek, tak snad se to jeho příchodem zlepší.“


TJ Nová Včelnice - FK Jindřichův Hradec 1910 1:5 (1:2)

Branky: 29. Šlapanský – 35. a 47. Votava, 12. Princ, 78. Cettl, 84. Chalupský. Rozhodčí: Jarolím - Klátil, Koranda. Delegát: Vrzal. Bez karet. Diváků: 178.

N. Včelnice: Holický – Šlapanský, Blažek, Jaroš, Tuček – Petráš, Pivko (56. Vokuš), Mareš (70. Hornát), Didek (46. Vaš) – Pacholík, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd (86. Chyška), Völfel (46. Králíček), Beránek, Šenkýř – Kučera (70. Cettl), Blažek (81. Nováček), Koutný, Votava – Toman, Princ (60. Chalupský). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Holický – Votava

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Jednoznačná kvalita na straně Hradce. Nás tlačí bota v obraně, což se v neděli projevilo. Mohli jsme zkraje duelu jít do vedení, ale nestalo se. Kluci bojovali, co se dalo, ale nestačilo to.“

Marek Černoch, trenér Hradce: „Jsme rádi, že jsme derby zvládli. Přestože jsou týmy v tabulce v rozdílném postavení, jedná se o prestižní záležitost. Nic jsme nepodcenili, soupeře jsme předčili a vývoj utkání jsme kontrolovali. Hlavně po přestávce jsme převahu dokázali vyjádřit i gólově, a to jsme ještě řadu dalších šancí trestuhodně zahodili.“


TJ Hluboká nad Vltavou - FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:1)

Branky: 86. Legdan - 24. Barda, 85. Marvan. Rozhodčí: Macko - Peterka, Kroutl. Delegát: Bumba. ŽK: 2:2 (Hájek, Legdan – Barda, Koutník). Diváků: 73.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick, Křiváček, Kulík, Říha – Antoš, Hájek. Trenér František Cipro.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Koutník, Marvan, Paták (77. Sedlák), Komárek – Barda (90. Novotný), Petr Dvořák (88. Kálal). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Legdan – Barda

Petr Řehoř, činovník Hluboké:První poločas se nám hrubě nepovedl a celý jsme ho prospali.  Druhý poločas po domluvě v kabině už byl o hodně lepší. Milevsko jsme přehrávali, ale ve finální fázi jsme byli bezradní. Z ojedinělého útoku dalo Milevsko na 0:2. My jsme sice po krásné akci hned z rozehrávky snížili, ale závěrečný závar před brankou nám nepomohl na vyrovnání.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Zápas na Hluboké jsme zvládli a po zásluze odvezli všechny body. První poločas se odehrál úplně v naší režii a je škoda, že jsme nepřidali další branky. Druhá půle již byla vyrovnanější, ale až na inkasovaný gól v závěru a jednu šanci jsme domácí do ničeho nepustili a hru jsme kontrolovali. Je škoda, že když dáme na dva nula, tak ihned z rozehrávky dostaneme branku.“


 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle