Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 26. kole KP

 
středa, 23. května 2018, 14:46

Tahák 26. kola skončil vítězstvím Želče nad druhým J. Hradcem 2:1. Hosté tak mohou prakticky s jistotou slavit v krajském přeboru titul. Derby mezi Katovicemi a Osekem dopadlo také lépe pro hostující tým, mužstvo trenéra Voříška tak ukončilo sérii porážek, která se naopak domácím prodloužila. Nedělní dohrávka Třeboně proti Čimelicím skončila smírně 2:2, Jiskra nedokázala dvakrát udržet vedení.

Kompletní výsledky 26. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 – Sokol Želeč 1:2 (0:1)

Branky: 58. Princ - 13. Brůžek, 71. Novotný. Rozhodčí: Kaštánek – P. Šafránek, Žemlička. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:1 (Koutný, Votava – Šváb). Diváků: 150.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Völfel, Beránek, Šenkýř – Kučera, Beneš (81. Králíček), Koutný, Votava – Toman, Chalupský (46. Princ). Trenér Marek Černoch.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Holub, Švec, Šváb, Kukučka (78. Fiala), Rabiňák (88. Kloc) – Brůžek (82. Bosnyak), Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Koutný – Kosobud, Švec, Holub

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Myslím, že se hrál velmi dobrý a zajímavý fotbal zásluhou obou týmů. My jsme udělali o jednu chybu navíc a zkušený soupeř nás za to potrestal. Utkání mělo spád, rychlost, a tak se muselo líbit a potvrzují to i reakce některých fanoušků. Svůj tým bych chtěl pochválit za sobotní vystoupení, a  ještě jednou musím týmu Želče v čele s Romanem Lukáčem pogratulovat k zaslouženému titulu.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Odehráli jsme, jak domácí, tak i my vynikající zápas plný osobních soubojů a kombinací na jeden dotek. Klobouk dolů před všemi, zvlášť před oběma obranami. Ty si užily svoje. Ani jedna z nich neměla pohodu. Mančaft Marka Černocha byl výborný soupeř, nedal nám nic zadarmo. My jsme tentokrát měli o trochu víc štěstí. Na plný pecky se jelo až do konce, byl to opravdu krásný zápas, důstojný dvou týmů ze špičky tabulky. Aspoň si to myslím.“


FK Olešník – TJ Nová Včelnice 4:0 (2:0)

Branky: 8., 23. a 86. Dudek, 89. Dráb. Rozhodčí: Hoch - Žemlička, Kaštánek. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:1 (Votava - Didek). Diváků: 83.

Olešník: Jirkal – Vařák (60. Tomek, 78. Rožboud), Nygmet (20. M. Studnička), Kalášek, Šahajda – Nýdl, Heller, Šíma, Dráb – Votava (64. J. Studnička), Dudek. Mužstvo vedl asistent Roman Chlumecký.

N. Včelnice: Holický – Hornát (46. Vokuš), Hulík (48. Tuček), Jaroš, Vaš (69. Nebeský) – Mareš, Blažek, Šlapanský, Petráš – Pacholík, Didek. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Šíma, Dudek – Holický

Josef Pícha, jednatel Olešníku:V utkání s Včelnicí jsme chtěli jednoznačně zvítězit a s uzdraveným Dudkem jsme šli za tímto cílem. Byli jsme důraznější, dvakrát jsme využili chyb soupeře a po půli jsme vedli 2:0. V druhé půli jsme trochu polevili a nedařila se nám finální útočná fáze. Náskok jsme zvýšili až v závěru, kdy Dudek dokončil hattrick a na konečných 4:0 upravil Dráb.“

Luboš Cypra, předseda N. Včelnice: „Po minulém kole jsme si řekli, že konec sezóny pojmem formou přípravných zápasů, i když to neznamená, že zápas vypouštíme, ale chceme soutěž dohrát bez zranění a červených karet. Teď se chceme soustředit hlavně na dva důležité zápasy ve finále Jihočeského poháru. I když tomu výsledek nenapovídá, tak jsme na hřišti Olešníku nepropadli. Domácím jsme nechávali hodně prostoru před vlastní bránou a z toho padly všechny branky. Olešník zvítězil zaslouženě. Teď se těšíme na derby s Jindřichovým Hradcem.“


SK Otava Katovice - TJ Osek 1:3 (0:2)

Branky: 76. Zoubek – 31. Kroupa, 36. Mráz, 72. Hoch. Rozhodčí: Krauskopf - Krčín, Vítek. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:1 (Uher, Rejšek, Cibulka - Budoš). Diváků: 249.

Katovice: Švehla – Horejš, Schánělec, Cibulka, Hromíř (76. Koutský) – Repa (72. Zoubek), Chylík, Kagui, Miklas – Uher, Rejšek. Trenér Roman Malý.

Osek: Budoš – Kuneš, Krejčí, Carda, Maroušek – Brabec (85. Hájek), Kroupa, Mráz (82. Benda), Hoch, Hosnedl (87. Baloušek) – Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Rejšek – Mráz, Hosnedl, Hoch, Budoš

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: "V prvé řadě gratuluji oseckým k vítězství. Hráli, na co mají a co jsme očekávali. Bohužel to na nás stačilo. My jsme s výjimkou úvodu obou poločasů hráli přesně to, co jsme nechtěli. Nakopávání dlouhých míčů bez myšlenky nemělo šanci na úspěch. Osek nás porazil jejich silnou zbraní, kterou jsou standardní situace. Hoch je kope výborně a Osečtí jsou před brankou důrazní. Dva rohy rozhodly zápas, kromě toho nastřelili Osečtí ještě dvě břevna. Nemilým překvapením byl výkon rozhodčích. Moje pozápasové vyjádření pro Váš server vzbudilo u svazových funkcionářů nevoli. Ano, foto prokázalo, že se faul v 52. minutě odehrál ještě před vápnem. Šlo ale o zmaření zjevné brankové příležitosti. Miklas mohl jít sám na bránu, nebo přihrát Rejškovi před prázdnou branku. Měla tak následovat červená karta pro Kuneše a přímý kop. A pokud se o minutu později odehrál sporný zákrok na Rejška v hostujícím vápně, nelze se divit emocím, které ty dvě situace vzbudily. Z toho vycházelo i mé vyjádření. K rozhodčím chováme respekt a snažíme se jim vytvořit co nejlepší potřebné podmínky pro jejich činnost. Za to, i s ohledem na to, že si je platíme, očekáváme objektivní a nestranný výkon. Toho se nám v zápase s Osekem nedostalo. Myslím, že máme právo je to za to zkritizovat, a to včetně komise rozhodčích."

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Tato derby mají vždy náboj a atmosféru. Důležitým momentem pro další vývoj utkání byl zákrok brankáře Budoše, který zneškodnil vekou šanci domácímu Uhrovi. Na rozdíl od předešlých utkání jsme působili sebevědomě, organizovaně fungovala obranná činnost a aktivitou na útočné polovině jsme si vytvořili i příležitosti. Nejprve Švehla vychytal po rozehrané standardce Říského, o chvíli později Carda z malého vápna přestřelil. Obě branky vstřelené po rohových kopech hlavou ukázaly, že umíme být nebezpeční při standardních situacích, a Kroupa i Mráz prokázali cit pro výběr místa a správné načasování. V 72. minutě zakončil svůj nájezd rutinérsky Hoch a bylo prakticky rozhodnuto. Domácí stačili po našem nedůrazu v šestnáctce ještě snížit, ale to bylo z jejich strany vše. Navíc jsme v závěru orazítkovali dvakrát břevno a zaslouženě zvítězili.“


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Hluboká nad Vltavou 1:4 (1:1)

Branky: 28. Vilímek – 3. a 68. Antoš, 80. Hájek, 90. (+1) Křiváček. Rozhodčí: Sebera - Herzog, Lovětínský. Delegát: Bumba. ŽK: 4:5 (Podroužek, A. Kutner, Šmíd, Bartáček – Stráský 2, Hájek, Říha, Rubick). ČK: 0:1 (75. Stráský). Diváků: 100.

S. Ústí: Sedloň – Brůžek, Sazma, Vilímek – Mrúz, A. Kutner, Šmíd (89. Kadlec), Bartáček, Podroužek (83. Kolář) – Irsa (70. Doubek), Nikl. Trenér Matěj Pěknice.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Turek, Legdan, Němec (37. Křiváček) – Rubick (85. T. Adam), Stráský, Kulík, Říha (89. Valenta), Antoš – Hájek (90. Krátký). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: A. Kutner – Hájek, Antoš

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí: „Začali jsme hodně špatně, brzy jsme dostali gól. Pak jsme se ale zvedli a začali bojovat. Podařilo se nám vyrovnat a doufal jsem, že po přestávce na to navážeme, ale najednou to drhnulo. Byli jsme bez pohybu, nedařilo se. Doplatili jsme na to dalšími góly v naší síti, i když Zbyňa Sedloň dělal, co mohl. Nakonec jsme otevřeli hru a makali, už bylo pozdě.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké:Prvních 15 minut jsme na domácí vlétli, ale bohužel jsme dali Antošem jen jednu branku. Pak se hra vyrovnala a hrálo se vesměs mezi vápny. Druhý poločas už byl jednoznačně v naší režii a soupeře jsme přehrávali. A měli jsme i další šance, které jsme bohužel nevyužili. Za zmínku jistě stojí také snad gól roku, který vstřelil ještě z vlastní poloviny Hájek.“

TJ Dražice – Centropen Dačice 5:1 (2:0)

Branky: 6. a 85. Novotný, 48. a 84. L. Stuchlík, 9. J. Štecher – 86. Jindra. Rozhodčí: Koranda – Polák, Kotalík. Delegát: Janíček. ŽK: 1:4 (L. Stuchlík – Zejda, Máša, Svoboda, Křivánek). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Hojdar, Horka, Fořt, D. Štecher – P. Novotný, Hořejší, Veselý (70. Kubásek), M. Stuchlík (46. Böhm) – L. Stuchlík, J. Štecher. Hrající trenér Marian Horka.

Dačice: Zejda – Celý, Kněžínek, Mašát, Máša (75. Syrovátka) – Svoboda, Jelínek, Janák, Jindra – Křivánek, Smejkal (84. Vacek). Trenér Dušan Lovětínský.

Nejlepší hráči: Novotný, L. Stuchlík – Jindra

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Konečně jsme se dočkali prvního jarního vítězství na domácím trávníku. Naši hráči navázali na dobrý výkon ze Včelnice a s přehledem si poradili i s dalším celkem z konce tabulky – Dačicemi. Hosté již rezignovali na další účinkování v krajském přeboru a jsou jistým sestupujícím. Jejich postavení v tabulce odpovídala i předváděná hra.“

Pavel Beníček, sportovní manažer Dačic: „Srazily nás a zbrzdily dva zbytečné góly, které jsme inkasovali už v 6. a 9. minutě. Poté jsme však byli domácím fotbalistům důstojným soupeřem, přestože jsme zase nastoupili v nekompletním složení a museli využít několik dorostenců. Dražičtí navýšili skóre do konečné podoby až zcela v závěru utkání. Inkasujeme laciné branky, to je náš problém, jinak jsme za protivníkem herně příliš nezaostávali.“


FK Protivín – FC MAS Táborsko 0:4 (0:2)

Branky: 17. a 22. Valenta, 82. Cais, 85. Vozihnoj. Rozhodčí: Tupý – Kroutl, Macko. Delegát: Pečenka. Bez karet. Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Mikulenka (46. Hála), Ruczkowski – Fiala, R. Vojta, Z. Vorel, Vojík – J. Vorel, Zach (71. Sládek). Trenér Juraj Kobetič.

Táborsko B: Satrapa – Kubec, Klusák (46. Říha), Škarda, Dudl – Kubín, Peterka, Moudrý (75. Cais), Souček (46. Kopřiva), Vozihnoj (87. Novák) – Valenta. Trenér Zdeněk Koukal.

Nejlepší hráči: Hanus, Uhlík – Cais

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Do zápasu jsme šli s tím neinkasovat první a vycházet ze zabezpečené obrany. Soupeř byl pohyblivý a my jsme mu dávali hodně prostoru. Ve druhé půli jsme víc zhustili hřiště, ale dopředu jsme byli bezbranní. Branky z konce duelu ukázaly, že jsme nebyli připraveni na délku zápasu.“

Petr Kolář, činovník Táborska B: „Utkání jsme začali v poklidném tempu a dvěma přesnými zásahy Tomáše Valenty jsme se ujali vedení. Naše mužstvo s mladíky A týmu dobře kombinovalo a nepouštělo domácí k větším akcím, i když se Protivinšti hráči snažili hrát fotbal. Po přestávce se obraz hry nezměnil, po dalších dvou našich bankách jsme měli utkání ve svých rukách.“


FC ZVVZ Milevsko – SK Rudolfov 1:0 (1:0)

Branka: 42. Koutník. Rozhodčí: Peterka – Přibyl, Ťupa. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:0 (Sedlák, Koutník). Diváků: 85.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Svojše (81. P. Novotný), Marvan, Barda, Sedlák (89. Kálal) – Koutník (90. M. Novotný), Petr Dvořák (77. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Rudolfov: Pícha – Tyrpák (72. Janák), Novotný, Jasenský, Hajný – Vejvar (66. Sládek), Šindelář, Syrovátka, Pouzar, Kuna – Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Koutník, Sedlák – Šindelář, Syrovátka

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Začali jsme aktivně, ale měli jsme i trochu štěstí, když hosté trefili tyč. To nás vzpamatovalo a začali jsme hrát. Ale ani soupeř nedržel půst. Byl často na míči a dělal problémy. Jenže po přestávce přišel obrovský příval deště a bylo po fotbale.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Škoda, že jsme za stavu 0:0 nastřelili Baščevanem po centru Pouzara pouze tyč. Jinak bychom asi s prázdnou neodjeli. Jak jsme se shodli s trenérem domácích, utkání by spíše slušela remíza. Rozhodla povedená Koutníkova střela z 25 metrů do šibenice, které předcházely dva naše prohrané hlavičkové souboje po dlouhém nákopu brankáře Milevska. Druhý poločas výrazně ovlivnilo počasí, padaly kroupy, déšť a hřiště zalila voda. Paradoxně jsme na těžkém terénu měli více ze hry a v závěru mohl korunovat naši snahu ve vyložené šanci Baščevan, který místo aby si míč připravil, střílel z první vedle domácí branky. Dvě porážky po sobě musíme odčinit v domácím utkání s Osekem, které určitě nebude jednoduché.“


Jiskra Třeboň – SK SIKO Čimelice 2:2 (1:0)

Branky: 35. Průcha, 80. Hami - 48. Hadáček, 88. Říha. Rozhodčí: Reisner – Klátil, Jarolím. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:4 (Matoušek, Kodras – Viták, Převrátil, Hegenbart, Hadáček). Diváků: 100.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cimmerhanzl, P. Tůma – Matoušek, Koktavý, Kodras, Bednář – Franěk, Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Listopad, Viták – Hadáček, Převrátil (75. T. Zelenka), Nekl, Varhan – Suchan (81. Říha), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Kodras, Hami, Bednář – Pšenička, Hadáček, Nekl

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Stále máme nezkušené mužstvo a tvrdě na to doplácíme. Dvakrát jsme vedli, když se v 35. minutě trefil Průcha a v 80. Hami, ale soupeř pokaždé vyrovnal. Dostali jsme dva opravdu hloupé góly. Citelně nám chyběli Cahyna - náš nejzkušenější hráč, a Holzepl, který měl v posledních zápasech střeleckou formu. O remíze rozhodla větší zkušenost fotbalistů Čimelic. Na špičce tabulky nejsou náhodou.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „V prvním poločase se hrálo převážně mezi vápny. Do velké gólové šance se dostal Suchan, ale překonat brankáře se mu nepovedlo. Třeboň naopak zahrozila z první šance a po rohu se dostala do vedení 1:0. Brzo po poločase se nám povedlo vyrovnat Hadáčkem a během druhé půle jsme celkem slušně kombinovali a nepouštěli Třeboň do větších šancích. Po tom, co jsme přežili velkou šanci a vykopneme míč z brankové čáry, tak inkasujeme po rohu na zadní tyč. Zasloužený bod nám trefil Říha po výborné individuální akci Pšeničky.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák