Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice poprvé slavily doma zisk jarních tří bodů

 
středa, 23. května 2018, 10:04

Domácí se konečně dočkali prvního jarního vítězství na svém trávníku. Jejich hráči navázali na dobrý výkon ze Včelnice a s přehledem si poradili i s dalším celkem z konce tabulky – Dačicemi. Hosté již rezignovali na další účinkování v krajském přeboru a jsou jistým sestupujícím. Jejich postavení v tabulce odpovídala i předváděná hra.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Korandy určovaly Dražice dění na hřišti a už ve 4. min. měl příležitost ke skórování Lukáš Stuchlík po centru Hojdara. Střela se však nevešla do branky. Podobně se svou příležitostí starší ze Stuchlíků naložil i o tři minuty později, když se skvěle uvolnil na hranici velkého vápna, dostal se za obranu a tvrdě vystřelil. Brankář střelu jen reflexivně vyrazil přímo před Novotného, který pohodlně dorazil balon do odkryté branky – 1:0. Za dvě minuty nato vysunul Veselý na zteč Jiřího Štechera dlouhou přihrávkou mezi obránce. Kanonýr samostatný náběh přetavil v další gól – 2:0.

 Ve 13. min. hlavičkoval Horka po rohovém kopu Veselého, ale opět chybělo pár centimetrů. Hned z výkopu se dostal do úniku hostující Šmejkal, ale Baka mu včasným vyběhnutím znemožnil přesně zacílit, a střela šla vysoko nad branku. Na další příležitost se pak čekalo do 24. minuty. Z rohového kopu vznikl závar ve vápně, k balonu se dostal M. Stuchlík, ale jeho tvrdá střela levačkou se odrazila od pravé tyče Zejdovy svatyně. Ve 35. min. špatně rozehrál balon Novotný a vybídl ke střele Janáka. Jeho pokus o obstřel však skončil mimo tyče.

 Gólové parametry měly i naše další dvě příležitosti ze závěru první půle. Nejprve Hojdar po rohovém kopu trefil z prostoru penalty pouze záda hráče před sebou a následně o pár minut poté M. Stuchlík špatně zpracoval krásný pas za obranu, když mu míč uskočil a bylo po naději.

Zvýšit vedení se podařilo domácím hned v úvodu druhého poločasu. Hojdar z vlastní poloviny přihrál L. Stuchlíkovi dlouhým nákopem za obranu. Útočník pak zúročil krásný pas lobem přes gólmana – 3:0.

V 52. min. měli hosté další velkou gólovku. Horka tak dlouho váhal s rozehrávkou, až ho o balon připravil důrazný Jindra. Šel z pravé strany sám proti brance, ale jeho tvrdou střelu stačil Baka vyrazit na roh. V 68. min. se prodral až před brankáře Jiří Štecher, ale na přesné zacílení už neměl čas a napálil balon jen do prsou vyběhnutého gólmana…

Velkou gólovou nadílku nabídla poslední desetiminutovka. Nejprve se k centru z pravé strany dostal Fořt v 83. min., ve vápně našel volného L. Stuchlíka a na jeho hlavičku byl Zejda krátký – 4:0. Hned v další minutě se dostal do úniku Novotný po dlouhém autu Kubáska. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti si dokázal poradit s dotírajícím obráncem a střelou podél Zejdy rozvlnil síť za jeho zády – 5:0.

Až v samém závěru se dočkali i hosté, když vyzráli na špatně zahraný ofsajd. Celý vysunul do náběhu Jindru. Nejlepší hráč hostujícího celku si s nabídnutou šancí poradil a lobem přes Baku korigoval na 5:1.

„I druhé utkání s celkem z konce tabulky jsme tak dokázali vyhrát. Škoda, že si tentokrát nenašlo cestu na fotbal víc diváků, bylo se na co dívat. Bohužel šli asi diváci raději do Prčic než na fotbal. V příštím kole sehrajeme derby proti FK Táborsko tak uvidíme, proti jakému celku vlastně budeme hrát. Áčko Táborska už může mít jistotu záchrany a ví se o tom, že hru béčka tvoří použití pendlové," uvedl Lubomír Kolář.

Utkání začíná už ve 14:00 na Soukeníku.

TJ Dražice – Centropen Dačice 5:1 (2:0)

Branky: 6. a 85. Novotný, 48. a 84. L. Stuchlík, 9. J. Štecher – 86. Jindra. Rozhodčí: Koranda – Polák, Kotalík. Delegát: Janíček. ŽK: 1:4 (L. Stuchlík – Zejda, Máša, Svoboda, Křivánek). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Hojdar, Horka, Fořt, D. Štecher – P. Novotný, Hořejší, Veselý (70. Kubásek), M. Stuchlík (46. Böhm) – L. Stuchlík, J. Štecher. Hrající trenér Marian Horka.

Dačice: Zejda – Celý, Kněžínek, Mašát, Máša (75. Syrovátka) – Svoboda, Jelínek, Janák, Jindra – Křivánek, Smejkal (84. Vacek). Trenér Dušan Lovětínský. Nejlepší hráči: Novotný, L. Stuchlík – Jindra.

Napsal(a) Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic | Foto Jan Škrle