Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osmé jarní vítězství bralo Milevsko s Rudolfovem. Derby v Katovicích pro Osek

 
sobota, 19. května 2018, 20:21

Sokol S. Ústí a Protivín dostaly doma naloženo od Hluboké resp. béčka Táborska. Dražice uspěly i ve druhém střetnutí s týmem z chvostu tabulky a směřují ke kýžené záchraně. Ve velkém stylu se vrátil do sestavy Olešníka snajpr Lukáš Dudek, který hattrickem odstřelil N. Včelnici. Milevsko Koutníkovým gólem těsně porazilo Rudolfov a po Želči je nejlepším mužstvem jara. Okresní derby Katovic s Osekem vyhráli hosté, které tížila série pěti porážek v řadě.

Sobotní výsledky 26. kola KP


FK Jindřichův Hradec 1910 – Sokol Želeč 1:2 (0:1)

Branky: 58. Princ – 13. Brůžek, 71. Novotný. Rozhodčí: Kaštánek – P. Šafránek, Žemlička. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:1 (Koutný, Votava – Šváb). Diváků: 150. Podrobnosti z dopoledního střetnutí zde.


FK Olešník – TJ Nová Včelnice 4:0 (2:0)

Branky: 8., 23. a 86. Dudek, 89. Dráb. Rozhodčí: Hoch - Žemlička, Kaštánek. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:1 (Votava - Didek). Diváků: 83.

Olešník: Jirkal – Vařák (60. Tomek, 78. Rožboud), Nygmet (20. M. Studnička), Kalášek, Šahajda – Nýdl, Heller, Šíma, Dráb – Votava (64. J. Studnička), Dudek. Mužstvo vedl asistent Roman Chlumecký.

N. Včelnice: Holický – Hornát (46. Vokuš), Hulík (48. Tuček), Jaroš, Vaš (69. Nebeský) – Mareš, Blažek, Šlapanský, Petráš – Pacholík, Didek. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Šíma, Dudek – Holický

Olešníku sice chyběl na lavičce z pracovních důvodů trenér Táborský, zato se mu uzdravili Tomek s Rožboudem, takže domácí šli do zápasu s nabitější lavičkou, než minulý týden v Želči.

Zpátky ve formě je také Lukáš Dudek, který si v minulých dvou zápasech chyběl a duel proti Nové Včelnici si zpříjemnil hattrickem. První branku po rychlém brejku vsítil už v 8. minutě – 1:0. Následně ve 23. minutě využil zaváhání obrany a gólmana Holického a důrazem zvýšil na 2:0. Olešník se záměrně připravoval na hostujícího forvarda Pacholíka, což se mu jednoznačně vyplatilo, hosté se totiž za devadesát minut nedostali do výrazné šance.

Olešník ve druhé půli na soupeře vyrukoval s jeho vlastní zbraní – rychlými brejky. Dva z nich dokázali domácí proměnit v samotném závěru duelu, nejprve se v 86. minutě potřetí v zápase trefil Lukáš Dudek a 26 góly se utrhl v tabulce střelců. chvilku před závěrečným hvizdem prostřelil z pravé strany Holického počtvrté Jiří Dráb – 4:0.


SK Otava Katovice - TJ Osek 1:3 (0:2)

Branky: 76. Zoubek – 31. Kroupa, 36. Mráz, 72. Hoch. Rozhodčí: Krauskopf - Krčín, Vítek. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:1 (Uher, Rejšek, Cibulka - Budoš). Diváků: 249.

Katovice: Švehla – Horejš, Schánělec, Cibulka, Rejšek – Repa (72. Zoubek), Chylík, Hromíř (76. Koutský), Kagui, Miklas – Uher. Trenér Roman Malý.

Osek: Budoš – Kuneš, Krejčí, Carda, Maroušek – Brabec (85. Hájek), Říský, Mráz (82. Benda), Hoch, Hosnedl (87. Baloušek) – Kroupa. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: nikdo – Mráz, Hosnedl, Hoch

Katovice prožívají těžké období, týmu se nedaří a po zápase s Osekem navíc domácí žehrají na rozhodčí. Do derby vstupovali Katovičtí s nelichotivou sérií čtyř porážek za sebou, Osek měl dokonce o jednu více.

„To, co sudí ve druhé půli předvedli, s tím nemůžeme být spokojení. Podle mě to vychází ze skandálního vyjádření předsedy komise rozhodčích pana Makovičky, který bagatelizoval chyby rozhodčích z minulého víkendu. Ti pak mají dojem, že si můžou dovolit všechno,“ nebral si servítky předseda Katovic Tomáš Hajdušek, který narážel na dva sporné momenty ve vápně Oseku v 51. a 53. minutě – faul na unikajícího Miklase a následně faul gólmana Budoše na Rejška. „To byla tisíciprocentní penalta,“ viděl situaci domácí předseda.

Tou dobou už ale Katovice prohrávaly 0:2, Osek využil v krátké době dvě standardní situace a odskočil. Nejprve v 31. minutě dorážel po skrumáži z brankové čáry Martin Kroupa a o pět minut později se hlavou po rohovém kopu zblízka trefil Josef Mráz. Když po změně stran navíc udělal hrubou chybu v rozehrávce Uher a Jan Hoch proměnil samostatný únik jako zkušený mazák, bylo to už 0:3.

Následné snížení střídajícího Davida Zoubka přesnou ranou k tyči už jen kosmeticky upravilo výsledek zápasu, který se nevydařil domácím hráčům ani trenérovi Malému, který byl za protesty vykázán z lavičky.


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Hluboká nad Vltavou 1:4 (1:1)

Branky: 28. Vilímek – 3. a 68. Antoš, 80. Hájek, 90. (+1) Křiváček. Rozhodčí: Sebera - Herzog, Lovětínský. Delegát: Bumba. ŽK: 4:5 (Podroužek, A. Kutner, Šmíd, Bartáček – Stráský 2, Hájek, Říha, Rubick). ČK: 0:1 (75. Stráský). Diváků: 100.

S. Ústí: Sedloň – Brůžek, Sazma, Vilímek – Mrúz, A. Kutner, Šmíd (89. Kadlec), Bartáček, Podroužek (83. Kolář) – Irsa (70. Doubek), Nikl. Trenér Matěj Pěknice.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Turek, Legdan, Němec (37. Křiváček) – Rubick (85. T. Adam), Stráský, Kulík, Říha (89. Valenta), Antoš – Hájek (90. Krátký). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: A. Kutner – Hájek, Antoš

Hosté měli v úmyslu potvrdit jarní formu a přerušit vítěznou cestu domácích, kteří už dokázali potrápit i pokořit jiných favoritů. A začali na tom pracovat hned od začátku. Už ve 3. minutě se po špatné rozehrávce před Sedloněm zjevil Tomáš Antoš a zařídil pro hosty vedení – 0:1.

Domácí ale ještě do přestávky přidali na tempu a stačili i po jedné z příležitostí srovnat hlavičkou Patrika Vilímka po Podroužkem dobře zahrané standardní situaci – 1:1. Ještě předtím utrpěli Hlubočtí značnou ztrátu, když musel po zranění odstoupit Němec. Po pádu si zranil klíční kost.

Po pauze zničehož nic vystupovali domácí na hřišti jako opaření a po solidním výkonu z první půle jakoby se slehla zem. Naopak se prosadil dorážkou opět Tomáš Antoš – 1:2. Aby ztráty hostů byly úplné, nutno připomenout, že sedm minut nato musel po dvou žlutých kartách opustit hřiště Zbyněk Stráský. I když pak Hluboká dohrávala o deseti, zlobila, protože domácí v touze změnit skóre, otevřeli hru. Gól ale nedali, naopak inkasovali potřetí, když Pavel Hájek nádhernou střelou snad z 50 metrů přeloboval Sedloně, který zastával, jak určeno, post posledního. Rána to ale byla nejenom překvapivá, leč i krásně s přehledem zacílená. Dalo by se říci - Gól roku. Skóre uzavřel v nastavení Tomáš Křiváček – 1:4.

Matěj Pěknice, trenér S. Ústí, litoval výpadku ve druhé půli. „Začali jsme hodně špatně, brzy jsme dostali gól. Pak jsme se ale zvedli a začali bojovat. Podařilo se nám vyrovnat a doufal jsem, že po přestávce na to navážeme, ale najednou to drhnulo. Byli jsme bez pohybu, nedařilo se. Doplatili jsme na to dalšími góly v naší síti, i když Zbyňa Sedloň dělal, co mohl. Nakonec jsme otevřeli hru a makali, už bylo pozdě.“ Hluboká potvrdila roli favorita. „Sice jsme vyhráli, ale na druhou stranu jsme ztratili dva kluky, Němce po bolestivém zranění klíční kosti a Zbynďu Stráského po vyloučení. Ale určitě budou všichni mít dlouho před očima krásnou střelu Hájka,“ poznamenal vedoucí hlubockého týmu František Šůna.


TJ Dražice – Centropen Dačice 5:1 (2:0)

Branky: 6. a 85. Novotný, 48. a 84. L. Stuchlík, 9. J. Štecher – 86. Jindra. Rozhodčí: Koranda – Polák, Kotalík. Delegát: Janíček. ŽK: 1:4 (L. Stuchlík – Zejda, Máša, Svoboda, Křivánek). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Hojdar, Horka, Fořt, D. Štecher – P. Novotný, Hořejší, Veselý (70. Kubásek), M. Stuchlík (46. Böhm) – L. Stuchlík, J. Štecher. Hrající trenér Marian Horka.

Dačice: Zejda – Celý, Kněžínek, Mašát, Máša (75. Syrovátka) – Svoboda, Jelínek, Janák, Jindra – Křivánek, Smejkal (84. Vacek). Trenér Dušan Lovětínský.

Nejlepší hráči: Novotný, L. Stuchlík - Jindra

Dražice neměly proti sestupujícím Dačicím sebemenší problém. S výraznou převahou sice dokázaly dát v první půli jen dvě branky, ale nakonec si dokráčely pro jasné vítězství 5:1.

„Naše převaha byla úplně maximální, ale spoustu věcí jsme opět zahodili. Nicméně se vyhrálo, takže to berme pozitivně,“ zhodnotil duel vedoucí domácího mužstva Kolář. Dražice se dostaly brzy do vedení, v 6. minutě dorazil do prázdné brány střelu Lukáše Stuchlíka Novotný a zanedlouho si Jiří Štecher poradil s parádní uličkou od kapitána Veselého a bylo to rychle 2:0.

Dačice se dopředu k ničemu nedostaly a také po změně stran se hrálo prakticky na jednu branku. Lukáš Stuchlík po obrátce využil dlouhý nákop Hojdara a lobem překonal Zejdu potřetí – 3:0. Další etapa brankostroje se rozjela až v rozmezí 84. a 86. minuty. To nejprve za domácí přidali své druhé trefy Petr Novotný s Lukášem Stuchlíkem a na druhé straně po špatném ofsajd systému Dražických sebral Bakovi čisté konto lobem na 5:1 Tadeáš Jindra.


FK Protivín – FC MAS Táborsko 0:4 (0:2)

Branky: 17. a 22. Valenta, 82. Cais, 85. Vozihnoj. Rozhodčí: Tupý – Kroutl, Macko. Delegát: Pečenka. Bez karet. Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Mikulenka (46. Hála), Ruczkowski – Fiala, R. Vojta, Z. Vorel, Vojík – J. Vorel, Zach (71. Sládek). Trenér Juraj Kobetič.

Táborsko B: Satrapa – Kubec, Klusák (46. Říha), Škarda, Dudl – Kubín, Peterka, Moudrý (75. Cais), Souček (46. Kopřiva), Vozihnoj (87. Novák) – Valenta. Trenér Zdeněk Koukal.

Nejlepší hráči: Hanus, Uhlík – Cais

Svěřenci trenéra Zdeňka Koukala zaslouženě dokráčeli ke čtvrtému vítězství za sebou a pokračovali v úspěšné střelbě i v Protivíně, kde měli v sestavě pět pendlů a Satrapu v brance.  Během této šňůry nasázeli svým soupeřem úctyhodných 27 gólů!

„Kvalita na straně Táborska se musela projevit. Zaslouženě a jednoznačně vyhrálo. Našim klukům nemůžeme nic vytknout. Snažili se, bojovali až do konce, ale vyloženou příležitost si nevypracovali,“ řekl Jihočeskému fotbalu protivínský šéf Václav Křišťál.

Na hřišti U Obory otevřel skóre v 17. minutě Tomáš Valenta. Domácí obrana nestačila včas odvrátit nebezpečí po trestném kopu a Valenta po přiťuknutí Vozihnoje zacílil před vápnem technickou střelou do horního růžku. Za pět minut zvýšil povedenou ranou opět Valenta. Další šance stačila zadní řada Protivína v čele s brankářem Hanusem zlikvidovat. Z domácí strany stojí za zmínku trestný kop Jaromíra Vorla ze slibné pozice, ale trefil jen prostředek branky.

Po přestávce Táborští ubrali na pohybu a trenér Koukal nebyl s jejich výkonem spokojený. Až v závěru se prosadili střídací Robin Cais, když po úniku překvapil z úhlu brankáře čekajícího přihrávku, a zakrátko po Caisově centru zblízka dorážející Leoš Vozihnoj, kteří podtrhli zaslouženou výhru.


FC ZVVZ Milevsko – SK Rudolfov 1:0 (1:0)

Branka: 42. Koutník. Rozhodčí: Peterka – Přibyl, Ťupa. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:0 (Sedlák, Koutník). Diváků: 85.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Svojše (81. P. Novotný), Marvan, Barda, Sedlák (89. Kálal) – Koutník (90. M. Novotný), Petr Dvořák (77. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Rudolfov: Pícha – Tyrpák (72. Janák), Novotný, Jasenský, Hajný – Vejvar (66. Sládek), Šindelář, Syrovátka, Pouzar, Kuna – Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Koutník, Sedlák – Šindelář, Syrovátka

Hosté si byli vědomi toho, že domácí jsou v laufu, ale na druhou stranu jim zase jen tak situaci nemínili ulehčit. Takže pozorně hlídali prostor na své polovině a moc aktivit soupeři před gólmanem Píchou nepovolovali. Naopak mohli jít do vedení, ale Baščevanův pokus zastavila tyč Pavla Dvořáka.

A nakonec udeřili vzduchotechnici. Františku Koutníkovi přišlo líto, že ukazatel skóre si bere volno a rozhodl se, že ho zaměstná. Ze třiceti metrů uviděl v Píchově síti pavouka a rozhodl se, že mu znepříjemní život. Zamířil a pavouk se musel stěhovat do nového bydliště.

Druhou 45minutovku citelně ovlivnila průtrž, která se nad milevský stadion snesla. A hřiště osvětlovaly i blesky, i když z dálky. Rozhodčí situaci kontroloval a další hru povolil. Přesto tím utrpěla, když hráč zasekl balon, soupeř kolem nich potom ve skluzu přesvištěl jako vindobona. Těžko kombinovat, když se míč chce pomáchat v každé louži, jediná možnost byla snažit se o útok dlouhými balony. Hosté se v tlačenici vyznali přece jenom lépe a vodní lázeň dobře zvládali. Přesto to k úspěchu nevedlo. Na druhé straně mohl další úspěch přidat Barda, ale v rozhodujícím okamžiku si ukopl balon.

„Začali jsme aktivně, ale měli jsme i trochu štěstí, když hosté trefili tyč. To nás vzpamatovalo a začali jsme hrát. Ale ani soupeř nedržel půst. Byl často na míči a dělal problémy. Jenže po přestávce přišel obrovský příval deště a bylo po fotbale,“ komentoval utkání Miroslav Strnad, trenér Milevska. „Kdyby se nám podařilo dát první gól, mohlo všechno vypadat jinak. Jenže jsme inkasovali, i když jsme měli mírnou převahu. Po pauze už to o fotbale vůbec nebylo. Ta prška udělala louže a nedalo se kombinovat. Vyhrál nakonec šťastnější,“ uvedl trenér Rudolfova Otakar Matouš.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař