Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Irsa dosáhl prvního hattricku, J. Vorel stíhá Dudka

 
pátek, 18. května 2018, 12:40

Protivínský útočník Jaromír Vorel se v souboji o korunu pro krále střelců v krajském přeboru přiblížil po čtyřbrankové exhibici v Dačicích prvnímu Lukáši Dudkovi (23 branek) na minimální rozdíl.

Brankář Zbyněk Sedloň se objevuje v ideální jedenáctce již počtvrté. U do té doby na jaře neporaženého Rudolfova se rozhodně nenudil a předvedl několik skvělých zákroků. Střelecky se mimořádně dařilo obráncům. Hlavička Stanislava Legdana rozhodla duel domácí Hluboké s Třeboní, milevský Martin Petr zavelel úvodním gólem k vítězství vzduchotechniků v Oseku, ze vzduchu se prosadil hrající trenér Dražic Marian Horka a nasměroval svůj tým za prvními třemi body v odvetách. David Pavličko vystřihl dokonce hattrick a byl jediným skórujícím hráčem Želče s Olešníkem. Odchovance bývalého sezimoústeckého Spartaku jsme zvolili Mužem kola.

Do zálohy jsme obsadili známá jména. Druholigového Táborska pendla Františka Myslivečka, který třikrát překonal katovického brankáře Švehlu. Motorem záložních řad Protivína a J. Hradce byli ostřílení borci typu Ondřeje Prášila, který využil trenérského volna u hradeckých „votroků“, a Radima Koutného, jenž nasbíral rekordních sedm nominací.

Kapitán Protivína a forvard Jaromír Vorel rozdělil dačickou sklizeň rovnoměrně do obou poločasů, a to od 17. do 58. minuty. V tabulce střelců si polepšil také hradecký rychlonohý útočník Martin Toman dvěma zásahy v Čimelicích, které znamenaly tři body z horké půdy Sika. Jeden z nejvydařenějších zápasů v kariéře sehrál sezimoústecký Lukáš Irsa. 25letý odchovanec Sokola Planá nad Lužnicí se blýskl na Rudolfově třemi góly a premiérovým hattrickem v KP.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 23 – Lukáš Dudek (Olešník), 22 – Jaromír Vorel (Protivín), 19 – Michal Brůžek (Želeč), 17 – Filip Votava, Martin Toman (oba J. Hradec), 16 – Radek Novotný (Želeč), 14 – Tomáš Tauber (Hluboká), Stanislav Pacholík (N. Včelnice), 13 – Michal Pořádek a Vladimír Uher (oba Katovice), Jaroslav Bosnyak (Želeč), 12 – Pavel Hájek (Hluboká), 11 – Jakub Říský (Osek), Vojtěch Kostka (Táborsko B), 10 – Václav Hegenbart (Čimelice), Tadeáš Jindra (Dačice), Martin Průcha (Třeboň)


Ideální sestava 25. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Zbyněk Sedloň (S. Ústí/4)

Stanislav Legdan (Hluboká/2), Martin Petr (Milevsko/3), Marian Horka (Dražice/5), David Pavličko (Želeč/2)

František Mysliveček (Táborsko B/1), Ondřej Prášil (Protivín/3), Radim Koutný (J. Hradec/7)

Jaromír Vorel (Protivín/7), Martin Toman (J. Hradec/2), Lukáš Irsa (S. Ústí/1)

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama