Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 25. kole KP

 
středa, 16. května 2018, 17:52

Jarní neporazitelnost Rudolfova skončila v 25. kole, favorit doma nestačil na zachraňující se Sezimovo Ústí a prohrál 2:4. V souboji na spodku tabulky si pomohly také Dražice výhrou v Nové Včelnici 3:0. Ta tak s velkou pravděpodobností doplní sestupující Dačice, které znovu schytaly debakl – tentokrát 2:9 od Protivína. Za titulem jasně kráčí Želeč, která si po výhře nad Olešníkem dál udržuje šestibodový polštář před J. Hradcem.

Kompletní výsledky 25. kola krajského přeboru


TJ Osek – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:1)

Branky: 90. Hoch – 11. Petr, 86. Paták, 87. Sedlák. Rozhodčí: Lovětínský – Reisner, Šafránek. Delegát: M. Urban. ŽK: 5:2 (Kroupa, Maroušek, Hoch, Kuneš, Hájek – Barda, Koutník). Diváků: 80.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Maroušek – Brabec, Kroupa, Hoch, Hosnedl – Říský, Hájek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (88. Kálal), Marvan, Barda, Novotný – Svojše (64. Koutník), Petr Dvořák (79. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – Petr

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Ve snaze konečně otočit naší nelichotivou zápasovou bilanci jsme začali velmi aktivně. Ale brzký gól Milevska po standardní situaci nás přibrzdil. Asi rozhodující moment v remízovém utkání přišel v 59. minutě, kdy běžel Kroupa po naražení s Hosnedlem sám na gólmana, ale svoji velkou šanci neproměnil. Zkušeně hrající hosté dokázali využít naší otevřené hry a skóre navýšili. Kosmetickou úpravou zápasu byl Hochův gól z přímého volného kopu v úplném závěru.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „S vítězstvím jsem samozřejmě spokojený, přestože byl zápas celkově nervózní. Oba týmy hrály chvílemi až dosti nepřesně a hrálo se spíše mezi vápny. Ale i tak si myslím, že tři body si odvážíme zaslouženě. Domácí hráli hodně důrazně. Jinak to bylo podobné utkání jako v Katovicích. Uklidnění přinesl druhý gól, který dal Paták. Vzápětí na tři nula zvýšil Sedlák. Snížení na konečných tři jedna považuji za zbytečné, ale v podstatě už nic neřešilo.“


FC MAS Táborsko B – SK Otava Katovice 5:2 (3:1)

Branky: 17., 38. a 86. Mysliveček, 12. a 79. Mischnik – 33. Chylík, 64. Horejš. Rozhodčí: Polák – Kaštánek, Přibyl. Delegát: M. Tupý. ŽK: 0:1 (Rybák). Diváků: 70.

Táborsko B: Novák – Škarda, Ngimbi (85. Cais), Laszák, Dudl – Kubín, Peterka, Moudrý (70. Postřihač) Mysliveček, Mischnik – Valenta. Trenér Zdeněk Koukal.

Katovice: Švehla – Hromíř, Cibulka, Schánělec, Rejšek – Rybák, Chylík, Kagui, Miklas (82. Bláha), Uher – Zoubek (51. Horejš). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Ngimbi, Mysliveček – Švehla

Zdeněk Koukal, trenér Táborska B: „Nebylo to snadné, ale body jsou naše. My jsme měli celkově nižší hráče, takže největší nebezpečí hrozilo ze vzduchu. A na to se hosté soustředili. Měli řadu standardek a dokázali toho i využívat. Nám pomohl rychlý gól a přidali jsme i druhý, hosté snížili, ale nakonec jsme skončili poločas s dvoubrankovým náskokem. Jenže to asi kluky ukolébalo a po přestávce byli za začátku daleko aktivnější hosté. V tu chvíli nám dělali veliké problémy, když dokonce znovu snížili. Ale naštěstí jsme se vzpamatovali a zápas dohráli v klidu,"

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „V úvodu utkání jsme byli příliš pasivní, zatímco domácí hráli s chutí a lépe se pohybovali. Už v 17. minutě to bylo 2:0, když jsme nezachytili dvě rychlé akce domácích mladíků, posílených o hráče druholigového kádru. Do hry nás dostalo zaváhání gólmana po našem rohu. Do přestávky jsem ale dostali ještě jeden gól. Ve druhé půli jsme trochu změnili rozestavení, přidali na pohybu a důrazu a vypracovali jsme si převahu, jejímž výsledkem bylo snížení na 3:2. Vrhli jsme všechny síly do útoku a domácí kontrovali nebezpečnými brejky. Byla to z naší strany hra vabank. Měli jsme tam několik slibných šancí nebo dobrých pozic na střely z přímých kopů. Žádnou branku jsme ale nepřidali, na rozdíl od domácích, kteří v závěrečné desetiminutovce díky lepší fyzičce utkání definitivně zlomili na svoji stranu. My jsme doplatili na úzký kádr, potřebovali jsme před koncem dát na hřiště více čerstvých hráčů, ale ty jsme s sebou prostě z různých důvodů neměli.“


Sokol Želeč – FK Olešník 3:1 (2:1)

Branky: 6., 29. a 53. (pen.) Pavličko – 25. Šahajda. Rozhodčí: Macko – Sebera, Kroutil. Delegát: Šnajder. Bez karet. Diváků: 65.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Holub, Fiala (69. Kloc), Švec, Šváb, Kukučka, Rabiňák – Brůžek (88. Froněk). Trenér Roman Lukáč.

Olešník: Jirkal – Vařák (77. Nýdl), Nygmet, Kalášek, Šahajda – Tressl (73. Pešek), M. Studnička, Heller, Šíma, Dráb – Votava. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Pavličko, Holub, Kosobud – Šíma

Roman Lukáč, trenér Želče: „Hosté přijeli s defenzivní taktikou a rychlými brejky. Nám se naštěstí podařilo hned v úvodu otevřít skóre. Zápas se zlomil vstřelením naší třetí branky, pak se víceméně dohrával.“

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „Já si myslím, že s ohledem na naše veliké problémy s marodkou, které máme, jsme odehráli dobré utkání. Musím přitom ocenit kluky, kteří nastoupili i se sebezapřením jenom proto, aby nás bylo jedenáct. Všichni bojovali a chtěli Želči znepříjemnit postavení. Jenže na ni jsme na ni tentokrát nestačili, V naší situaci, bohužel, na tak kvalitní týmy nemáme. Hráči Želče ale znovu prokázali, že vedou soutěž naprosto oprávněně. Na druhou stranu je pravda, že jsme ji to vítězství částečně ulehčili, když vznikaly v naší obraně nedorozumění.“


SK SIKO Čimelice – FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (1:1)

Branky: 29. Převrátil - 42. a 53. Toman. Rozhodčí: Krčín - Kaštánek, Dunovský. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 1:2 (Nosek – Beránek, Šmíd). Diváků: 80.

Čimelice: Slavík – Pšenička (61. Rambous), Němec, Listopad, Hadáček – Převrátil, Nekl, Viták (78. Nosek), Varhan (68. T. Zelenka) – Suchan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Blažek, Šenkýř – Kučera, Koutný, Chalupský (85. Cettl), Votava – Toman (90. Nováček), Princ (46. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Nekl, Hegenbart – Toman, Koutný

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Povedl se nám vstup do zápasu a prvních 30 minut to bylo z naší strany dobré, navíc se pěkně trefil Převrátil. Gól nám ale paradoxně uškodil a od té doby začal být Hradec nebezpečnější. Po inkasovaném gólu jsme hráli ještě prvních 10 minut druhé půle, ale po inkasovaném gólu na 1:2 si soupeř zkušeně 3 body pohlídal a nutno dodat, že zaslouženě. Neodehráli jsme se silným soupeřem špatné utkání, ale síla Hradce byla od 30. min. na hřišti znát.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme nevstoupili moc dobře, neplnili jsme to, co jsme měli a domácí byli do první branky daleko aktivnějším a lepším týmem. Nás nakopla právě obdržená branka a do konce poločasu jsme roli aktivnějšího týmu převzali a vyrovnali. V druhém dějství jsme byli od začátku více na míči, lépe jsme se pohybovali a tím pádem přišly i šance. Jednu jsme využili, bohužel v dalších čtyřech nás vychytal výborný Slavík. Přesto jsme zápas dovedli do vítězného konce.“


SK Rudolfov – Sokol Sezimovo Ústí 2:4 (2:2)

Branky: 22. Baščevan, 45. (pen.) Pouzar – 20., 35. a 64. Irsa, 76. Šmíd. Rozhodčí: Herzog - Krauskopf, Tupý. Delegát: Němeček. ŽK: 1:0 (Pouzar). Diváků: 120.

Rudolfov: Pícha – Prokeš (28. Tyrpák), Jasenský, Novotný, Hajný – Vejvar, Syrovátka, Šindelář, Kuna – Baščevan (61. Sládek), Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Doubek (46. Hladík), A. Kutner, Šmíd, Bartáček, Mrúz (91. Vinš) – Nikl (73. Brůžek), Irsa (79. Kadlec). Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Syrovátka – Sedloň, Irsa

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Byla to naše první porážka, která dost mrzí. Ten zápas vůbec nevyšel podle našich představ. Měli jsme na jaře nejlepší obranu, ale dostali jsme čtyři góly. Sami jsme soupeři nabídli dvě šance na góly a on jich využil. Měli jsme sice víc ze hry, vytvořili jsme si řadu šancí, spoustu standardek, ale proměnili jsme z nich jenom dvě. Hosté se spolehli na rychlé protiútoky a tahle taktika jim vyšla.“

Matěj Pěknice, trenér Sez. Ústí:Byl to divoký začátek. Domácí nás zatlačili, měli víc ze hry. Vyrobili si řadu šancí, ale výborný Sedloň je vychytal. Do vedení jsme ale šli my šťastným gólem. Domácí sice reklamovali ofsajd, ale rozhodčí nepískal. I když ten ofsajd asi byl, ale bylo to dost nepřehledné. Já z lavičky to můžu těžko posoudit. Rudolfov měl hodně nebezpečné standardky, ty Pouzar umí. Z jedné z nich i vyrovnali. Irsič nám vrátil vedení, ale pak jeden náš mladík nezkušeně bránil právě Pouzara, fauloval a z penalty bylo vyrovnáno. Po přestávce byl soupeř znovu aktivnější, ale jejich gól pro ofsajd neplatil. Sice byl víc na míči ale vyhráli jsme, dali víc gólů. Musím kluky pochválit hlavně za práci dozadu. Pracovali zodpovědně, nechali na place duši.“


Centropen Dačice – FK Protivín 2:9 (0:5)

Branky: 56. Mikulenka (vlastní), 68. Jindra – 17., 31., 47. a 58. J. Vorel, 15. Říha, 25. Rothbauer, 28. Prášil, 72. Z. Vorel, 82. Fiala. Rozhodčí: Klátil – Jarolím, Tůma. Delegát: Hanzal. Diváků: 40.

Dačice: Zejda – Celý, Kněžínek, Mašát – Svoboda, Jelínek, Janák, Jindra, Máša – Benda, Smejkal (46. Vacek). Trenér Dušan Lovětínský.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Mikulenka (65. Vojík), Ruczkowski – Říha, R. Vojta, Z. Vorel, Prášil, Fiala – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Janák, Jindra – Prášil, J. Vorel

Dušan Lovětínský, trenér Dačic:Utkání se mi hodnotí velmi těžko. Naše hra totiž nebyla tak špatná, jak napovídá konečný výsledek. Ale naše obrana nepracovala dobře a nechávala protivínským útočníkům příliš mnoho prostoru. Ti navíc měli v koncovce neuvěřitelné štěstí. Prvních patnáct minut jsme dokonce hosty přehrávali, ale vytěžili jsme z toho pouze nastřelenou tyč. Zápas rozhodl úsek mezi patnáctou a třicátou minutou, kdy jsme dostali pět gólů a prakticky všem předcházely naše hrubé chyby. My si také dokázali připravit řadu nadějných možností a kdybychom byli podobně efektivní jako protivník, mohli jsme vstřelit pět šest gólů.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „V úvodu zápasu jsme chtěli být agresívnější než minulé zápasy, ale moc se to nedařilo. Domácí hráli hodně vysoko a měli i šanci, když nastřelili naši spojnici. Po deseti minutách jsme se zklidnili a volnější domácí obrana nám dala prostor i kolem jejich pokutového území a my jsme se dostali do vedení. Skóre rostlo v náš prospěch, a nakonec jejich vysoká obrana byla pro nás výhodná. V druhé půli jsme chtěli kontrolovat míč a možná brzká branka znamenala pokles koncentrace. Domácí se věnovali spíš útočení a jejich obrana se dala snadněji zdolávat.“


TJ Nová Včelnice – TJ Dražice 0:3 (0:2)

Branky: 29. Horka, 38. (pen.) J. Štecher, 48. L. Stuchlík. Rozhodčí: Mach – Peterka, Lovětínský. Delegát: J. Urban. ŽK: 4:3 (Pacholík, Jaroš, Blažek, Vaš – Veselý, D. Štecher, Fořt). Diváků: 200.

N. Včelnice: Holický – Tuček (77. Nebeský), Hulík (46. Vokuš), Jaroš, Váš – Mareš, Blažek, Šlapanský, Petráš – Pacholík, Didek. Trenér Radek Vajda.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Fořt, D. Štecher – P. Novotný (68. Böhm), Hořejší, Veselý, M. Stuchlík – L. Stuchlík (85. Smutný), J. Štecher (87. Dvořák). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: celý tým – Horka, Veselý

Luboš Cypra, předseda Nové Včelnice: „Zápas ani nemá cenu hodnotit, ten se odehrál někde na cestě do Včelnice. To, co tu předvedli rozhodčí Mach s Peterkou, nemá obdoby. Od začátku zápasu si pískají takové nesmysly, že naštvou nejen hráče, ale i všechny diváky, a ještě se nám smějí do obličeje. Já osobně, jak jsem si přečetl, že přijede Peterka, tak jsem se ani nenechal napsat do zápisu, protože bylo jasné, jak to dopadne. Ještě se mi směje z lajny, že na základě jeho rozhodnutí jsem v trestu. Když nemohl mě, tak vyhodil aspoň trenéra Vajdu. Vrchol přišel ve 35. minutě, když si rozhodčí Mach vymyslel penaltu, kterou svět neviděl. Zajímalo by mě, co na to řekne komise rozhodčích. Doporučuju všem, aby se na to podívali na Facebooku, protože to stojí opravdu za to. Video se stává hitem internetu. Jsme znechucení z toho, jak se dá pískat v krajském přeboru, a už se těšíme zase níž. Tam nám snad rozhodčí dají pokoj. Příště jedeme do Olešníku a jelikož píská Peterka, tak se asi máme zase na co těšit.“

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Veledůležité utkání v Nové Včelnici jsme zvládli na výbornou. Hrálo se o hodně, domácí se na nás v tabulce nebezpečně dotahovali a jen zisk všech bodů nám zajišťoval klidný odstup. Zápas jsme dovedli do vítězného konce a nutno dodat, že jsme si vyhrát zasloužili. Po celou dobu jsme domácí převyšovali a výčet vyložených příležitostí ukazuje, kdo na hřišti dominoval. I když tentokrát neměli naši útočníci (J. Štecher a L. Stuchlík) tolik potřebné střelecké štěstíčko, přece jen každý jeden gólový zářez zaznamenal. Nejvíce se z našich hráčů líbil neúnavný Veselý, hodně bojovnosti prokazoval i mladší Stuchlík Matyáš, obranu držel spolehlivě Horka. Za předvedenou hru a bojovnost si ale pochvalu zaslouží celý mančaft.“


TJ Hluboká nad Vltavou - Jiskra Třeboň 1:0 (0:0)

Branka: 82. Legdan. Rozhodčí: Dunovský - Hoch, Kaštánek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Jonáš - Kodras, Průcha, Pučejdl). Diváků: 100.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Turek, Legdan, Říha – Němec, Rubick (86. Valenta), Stráský (74. Křiváček), Kulík – Antoš (89. Faber), Hájek (84. Adam). Trenér František Cipro.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cimmerhanzl, P. Tůma – Matoušek, Koktavý, Kodras, Pancíř (84. T. Tůma) – Franěk (75. Bednář), Průcha (78. Veselý). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Legdan, Kulík, Říha, Antoš – Hami

Petr Řehoř, činovník Hluboké:První poločas byla hra vyrovnaná a plná nepřesností z obou stran. O přestávce proběhla v kabině domluva a hráči začali plnit pokyny trenérů. A začali soupeře přehrávat. Hrálo se povětšinou na půlce Třeboně. Bohužel jsme šance neproměnili a když už Stráský vsítil branku, nebyla mu pro ofsajd správně uznána. Vše rozhodl Antošem rozehraný rohový kop, na který si krásně naskočil muž zápasu Legdan. Na konci měli ještě jednu šanci hosté, s tou si ale naše dobře fungující obrana dokázala poradit.“

František Švaňa, vedoucí Třeboně: „Bylo to hodně bojovné utkání. V prvním poločase jsme mohli jít do vedení, ale Kodras šanci neproměnil. Vzadu jsme po obrátce udělali jednu velkou chybu a to domácím stačilo k vítězné brance. Okamžitě měl v jasné šanci kontrovat Matoušek, ale prostě bylo znát, že vepředu chybí Holzepl.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach