Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Legdan trefil Hluboké výhru nad Třeboní

 
neděle, 13. května 2018, 19:26

Hluboká nad Vltavou porazila třeboňskou Jiskru i podruhé v sezóně. Po podzimní výhře 2:0 si tentokrát doma připsala tři body po nejtěsnějším možném výsledku. Rozhodující branku zařídil v poslední desetiminutovce kapitán Stanislav Legdan.

Třeboň na letošní zápasy proti Hluboké nebude vzpomínat v dobrém. Nejprve porážka doma 0:2 a ani v odvetě nedokázala Jiskra skórovat. Bojovný zápas rozhodla standardní situace, po které se radoval domácí kapitán Stanislav Legdan.

Domácí tým mohl v prvním poločase dostat do vedení Kulík, ale největší šanci Hluboké poslal z hranice penaltového puntíku jen nad bránu Jakuba Skály. Hosté kontrovali možností Dominika Kodrase, ale ten si vedl podobně. Třeboni výrazně chyběl útočník Karel Holzepl, který je na dovolené. Vedle Martina Průchy se tak dopředu postavil Franěk, ale ofenziva Jiskry se dnes prosadit nedokázala.

Tu domácí zase musel spasit obránce. Stanislav Legdan si v 82. minutě naskočil na rohový kop a hlavou dostal míč za Skálu – 1:0. Třeboň mohla okamžitě z protiútoku odpovědět, Jan Matoušek dostal do malého vápna parádní pas, ale snažil se si míč přehodit na svou silnější nohu a obránce David Říha ho stačil odzbrojit. Klíčový zákrok odpoledne, který přispěl k tomu, že mužstvo trenéra Cipra bere tři body.

František Šůna, vedoucí Hluboké: „Třeboň jsme výrazněji přehráli až ve druhém poločase. Rozhodla dvouminutovka v závěru, protože po Legdanově gólu předvedl veledůležitý zákrok v obraně Říha, který nás zachránil od inkasování.“

František Švaňa, vedoucí Třeboně: „Bylo to hodně bojovné utkání. V prvním poločase jsme mohli jít do vedení, ale Kodras šanci neproměnil. Vzadu jsme po obrátce udělali jednu velkou chybu a to domácím stačilo k vítězné brance. Okamžitě měl v jasné šanci kontrovat Matoušek, ale prostě bylo znát, že vepředu chybí Holzepl.“


TJ Hluboká nad Vltavou - Jiskra Třeboň 1:0 (0:0)

Branky: 82. Legdan. Rozhodčí: Dunovský - Hoch, Kaštánek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Jonáš - Kodras, Průcha, Pučejdl). Diváků: 100.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Turek, Legdan, Říha – Němec, Rubick (86. Valenta), Stráský (74. Křiváček), Kulík – Antoš (89. Faber), Hájek (84. Adam). Trenér František Cipro.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cimmerhanzl, P. Tůma – Matoušek, Koktavý, Kodras, Pancíř (84. T. Tůma) – Franěk (75. Bednář), Průcha (78. Veselý). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Legdan, Kulík, Říha – Hami


Psali jsme v sobotu
KP: Sezimovo Ústí zaskočilo Rudolfov, Dražice vezou z N. Včelnice první jarní výhru

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák