Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Neporazitelnost Rudolfova pokračovala i v Třeboni. Béčko Táborska rozstřílelo Dačice

 
neděle, 6. května 2018, 15:01

Nedělní dopoledne patřilo dvěma zápasům krajského přeboru, které zakončily 24. kolo. Otázkou bylo, zda udrží Rudolfov jarní neporazitelnost u střelecky nabuzené Třeboně, která za poslední dva zápasy nastřílela 10 gólů. Rezerva druholigového Táborska nastoupila proti posledním Dačicím s osmi pendly v sestavě a očekávala se kanonáda domácích. Tak se i stalo.

Nedělní výsledky 24. kola KP


FC MAS Táborsko B - Centropen Dačice 14:1 (5:0)

Branky: 28., 65., 70. a 85. Linhart, 5. a 55. Valenta, 26. a 86. Dudl, 30. (pen.) a 86. Blecha, 32. a 68. Vandas, 51. Točík (vlastní), 64. Souček – 75. Jindra. Rozhodčí: Reisner - Herzog, Sebera. Delegát: M. Urban. Bez karet. Diváků: 50.

Táborsko B: Novák – Moudrý (77. Kubín), Škarda, Ngimbi, Dudl – Vandas (86. Cais), Peterka, Blecha, Souček – Valenta, Linhart. Trenér Zdeněk Koukal.

Dačice: Zejda – Křivánek (49. Jelínek), Celý, Kněžínek, Mašát – Janák, Jindra, Točík, Šimánek, Máša – Smejkal. Trenér Dušan Lovětínský.

Nejlepší hráči: celý tým, Vandas – Jindra

Průběh zápasu byl od začátku naprosto jednoznačný. Poslední Dačice neměly proti nabité rezervě Táborska sebemenší šanci. Během utkání vyvstávala jediná otázka, a to, jakým skóre střetnutí skončí.

V prvním poločasu načal hosty už v 5. minutě Valenta, ale do té doby už měli domácí minimálně tři šance. Počet šancí stále narůstal a přiměřeně k tomu i skóre. Pokud hosté pomýšleli na nějaké snížení pětigólového poločasového manka, brzy po nástupu do druhého dějství už rychle museli zapomenout. Nešťastný vlastní gól na 6:0 si dal Točík, který srazil balon za Zejdu. To promazalo táborský brankostroj, který potom jel na plný plyn.

Zdrcení hosté se už na žádný další odpor nezmohli. Samotný závěr připomínal hru kočky s myší. Desátý gól vsítil Pavel Vandas, který byl hodně vidět. V 68. minutě svítil na ukazateli skóre stav 11:0! Krutý debakl zmírnil nejlepší hráč Centropenu Tadeáš Jindra. Zdeněk Linhart stihl v závěrečných minutách další dva góly a celkem nastřílel čtyři. Během tří minut dali Táborští tři branky a završili skóre na rekordních 14:1. Pro Dačice to byla v letošní sezoně už třetí dvouciferná porážka.

Zdeněk Koukal, trenér Táborska B: „Naše vítězství je hodně vysoké, ale mohlo být i vyšší. Ale jsem rád, že to klukům konečně začalo střílet. Herně jsme na tom byli dobře i předtím, jenže pořád chyběla ta předfinální a finální fáze. Snad už to i příště bude lepší. Kluci šlapali celý zápas.“


Jiskra Třeboň - SK Rudolfov 1:1 (1:0)

Branky: 29. Pučejdl – 91. Baščevan. Rozhodčí: Koranda - Jarolím, Krčín. Delegát: Brož. ŽK: 4:3 (Skála, Matoušek, Holzepl, Průcha – Syrovátka, Šindelář, Pouzar). Diváků: 300.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cimmerhanzl, P. Tůma – Matoušek (79. T. Tůma), Koktavý, Kodras, Pancíř (61. Franěk) – Průcha (89. Veselý), Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Rudolfov: Pícha – Prokeš (70. Tyrpák), Jasenský, Novotný, Ryneš (82. Hajný) – Gerstner, Šindelář, Syrovátka, Kuna – Pouzar, Vejvar (46. Baščevan). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Skála – celý tým, Pouzar

V základní sestavě Rudolfova nastoupili i tři „Španělé“ – Pouzar, Prokeš a Vejvar, kteří ještě v sobotu bojovali v Katalánsku ve finále Poháru UEFS v sálovce proti Spartaku Moskva (0:1). Pikantní nádech měl duel pro kouče Rudolfova Otakara Matouše, který v barvách Jiskry hrál a dlouhou dobu tu i trénoval.

Oba celky nastupovaly do utkání udržet si svoje výsledky z minulých kol. Nakonec to dodrželi pouze hosté, domácím se už tolik nedařilo. A přitom měli ke svému předsevzetí našlápnuto dobře. Jenže Průchovi zabránila ve skórování tyč Píchovy branky. Tlak pokračoval, ale hosté se úspěšně bránili, i když jim opět pomohla tyč, tentokrát po trefě Pancíře.

Rudolfov dlouho držel bezbrankový stav, který platil až do 29. minuty. To jeho neprůstřelnost ukončil agilní Pučejdl – 1:0. Ještě předtím měl znovu obrovskou šanci Průcha po spolupráci s Kodrasem, ale znovu neuspěl. Hosté zahrozili ze standardek, leč Skála v brance Třeboně všem pokusům odolal.

Ovšem po přestávce se obraz hry přece jenom měnil. Hosté se osmělovali čím dál tím víc a domácí mohli litovat svých promarněných příležitostí. Třeboňský brankář musel několikrát reflexivně vyrážet po skrumážích nohou, při tom prokázal svoje kvality a rychlý postřeh. Jenže v nastavení regulérního času ho nakonec udolal Baščevan po akci, která vznikla na levé straně. Střídající rudolfovský střelec ho ve finále dokázal obstřelit – 1:1.

František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně: „Obrovská škoda, že jsme neuměli proměnit naše šance v prvním poločase. Tam jsme měli značnou převahu a mohli jsme rozhodnout. A v samotném závěru jsme na to doplatili, i když po přestávce měli kluci pokračovat ve stejném přístupu. Jenže to nedodrželi. Rudolfov měl potom navrch.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Nechybělo moc a odvezli jsme si z Třeboně body všechny. V prvním poločase byli domácí opravdu o něco lepší, měli i šance. Ale po pauze už hřiště patřilo nám a mohli jsme zápas otočit. Bohužel se nám to nepovedlo.“


Psali jsme v sobotu

KP: Domácí čtyřikrát vyhořeli. Předposlední N. Včelnice zabodovala v Protivíně


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař