Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 23. kole KP

 
středa, 2. května 2018, 13:28

V 23. kole krajského přeboru se zrodila senzace v Dačicích. Domácí, kteří jsou horkým kandidátem sestupu, doma porazili Katovice 4:1. Na vítěznou vlnu najela Třeboň, výborným výkonem si v Oseku došla pro výhru 1:5. V taháku kola mezi Rudolfovem a J. Hradcem branka nepadla, ale zápas to byl na úrovni.

Kompletní výsledky 23. kola krajského přeboru


TJ Osek - Jiskra Třeboň 1:5 (0:1)

Branky: 88. Říský (pen.) – 41. a 51. Průcha, 66., 72. a 87. (pen.) Holzepl. Rozhodčí: Mach - Krauskopf, Klátil. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:1 (Carda – Kopecký). Diváků: 100.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda (74. Baloušek) – Mráz, Hoch, Kroupa (64. Hájek), Hosnedl – J. Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cimmerhanzl, Kopecký (90. Holý) – Matoušek (78. T. Tůma), Koktavý, Kodras (74. Franěk), Pancíř – Průcha (83. Veselý), Holzepl (88. Kolář). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: nikdo – Průcha, Holzepl, Kopecký

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku:Naše hra tentokrát postrádala nápad, špatně fungovala středová řada a nedocházelo k podpoře útočné snahy k potřebnému přečíslení. Hosté hráli účelně a dokázali využít každého zaváhání naší defenzivy. Právě po chybě Cardy se ve 40. min. ujali vedení. Dvě nastřelené tyče ani Hosnedlovo zakončení v pádu po centru Říského nevedly ke srovnání, a tak Třeboňští postupně navyšovali skóre a zaslouženě vyhráli.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „V Oseku to není nikdy jednoduché, ať už je to kvůli velmi agresivnímu stylu domácích, nebo specifickému prostředí. Zápas začal očekávaným tlakem domácích, ten jsme však přečkali bez úhony a postupně se dostávali ke slovu i my. Ve 41. minutě našel Pučejdl kolmou přihrávkou Průchu, který otevřel skóre. Rozhodnuto však nebylo. Utkání se zlomilo krátce po změně stran. V 50. minutě vytáhl brankář Skála vynikajícím zákrokem gólovou střelu soupeře na tyč a ihned z protiútoku podruhé udeřil Průcha. Osek pak musel zákonitě více otevřít hru, což nám svědčilo. Směrem dopředu jsme byli produktivní, měli jsme šance a zásluhou hattricku Holzepla rozhodli o našem výrazném vítězství. Jestliže naše střelecká produktivita byla v předchozím období nejednou terčem mé kritiky, nyní je třeba i pochválit. Z deseti gólů, které jsme v posledních dvou zápasech nastříleli, se o osm postarali naši útočníci - Průcha dal tři, Holzepl dokonce pět.“


SK Rudolfov - FK Jindřichův Hradec 1910 0:0

Rozhodčí: Jarolím - Macko, Herzog. Delegát: Tupý. ŽK: 1:0 (Novotný). Diváků: 120.

Rudolfov: Pícha – Prokeš, Novotný, Jasenský, Ryneš – Gerstner (68. Pexa), Šindelář, Syrovátka, Pouzar, Kuna – Vejvar (81. Sládek). Trenér Otakar Matouš. Trenér Otakar Matouš.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Völfel, Beránek, Blažek – Kučera, Šenkýř, Koutný, Votava – Toman (68. Chalupský), Princ (80. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Syrovátka, Šindelář, Pícha – Votava, Beránek

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „S Hradcem jsme sehráli povedené utkání, které se muselo divákům líbit. Hrálo se nahoru dolů, my jsme byli více na míči první poločas, Hradec zase po přestávce, kdy nás zlobil na levé straně Votavou. Jen vyložených šancí bylo na obou stranách poskrovnu. My jsme měli největší hned na začátku, po dorážce Pouzarovy střely mířil nad Gerstner, hosté ve druhé půli nastřelili Votavou tyč. Bod s kvalitním soupeřem náš těší. Ve středu zálohy se dařilo dvojici Syrovátka, Šindelář. Nulu udržel brankář Pícha. Doufám, že podobný výkon předvedeme i v neděli v Třeboni.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: Očekávali jsme těžké utkání a to se do puntíku splnilo, zápas měl svou kvalitu a rozhodně bylo nač se dívat. Střetnutí se dá rozdělit na dvě části, v prvním dějství aktivnější a lepší Rudolfov, ve druhém zase Hradec. Nás mrzí nastřelená tyč Filipem Votavou. Nicméně s kvalitním soupeřem jsme rádi za bod.“


Sokol Želeč – FK Protivín 3:0 (2:0)

Branky: 14. Uhlík (vlastní), 21. Bosnyak, 60. Rabiňák. Rozhodčí: Peterka - Hoch, Mach. Delegát: Janíček. ŽK: 1:0 (Holub). Diváků: 85.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Holub – Fiala, Švec, Šváb (84. Froněk), Kukučka (67. Kloc) – Novotný (51. Rabiňák), Bosnyak (78. Brůžek). Trenér Roman Lukáč.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Mikulenka, Vojík – Fiala, R. Vojta, Zb. Vorel, Říha, Sládek – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Šváb, Švec – Hanus

Roman Lukáč, trenér Želče: „Až na úvod zápasu jsme byli lepším týmem, neproměnili jsme ještě několik šancí a ve druhé půli soupeře již nepustili k vážnějšímu ohrožení naší branky. Naše výhra byla zasloužená.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: V úvodu utkání jsme dokázali hrát vyrovnanou partii s lídrem soutěže. Vše se změnilo po inkasovaní vlastním gólem. Domácí byli důraznější a rychlejší. V druhé půli jsme zase brzo inkasovali a zápas byl rozhodnutý. Jednoznačné a zasloužené vítězství domácích.“


SK SIKO Čimelice – TJ Dražice 1:1 (0:0)

Branky: 46. Suchan - 54. J. Štecher. Rozhodčí: Herzog - Hanes, Tupý. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:1 (Viták – Hojdar). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Němec, Listopad, Hadáček – Nekl (72. T. Zelenka), Převrátil, Suchan (61. Suchan), Varhan, Viták – Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Dražice: Baka – Valášek (46. L. Stuchlík), Horka, Hojdar, Kubásek – M. Stuchlík (89. D. Štecher), Hořejší, Veselý, Novotný – J. Štecher, Kromka (8. Böhm, 83. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Hadáček – Novotný

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Z naší strany to byl zápas, kdy jsme si asi mysleli, že získáme 3 body zadarmo. Místo toho, abychom drželi míč na zemi, jsme často dávali míč do vzduchu a s tím neměla hostující obrana problém. Dražice celé utkání bojovaly a čekaly na brejky, které jsme jim darovali celkem často. S ohledem na vývoj utkání je remíza spravedlivá a když si přehraju vyložené šance, tak jich Dražice měly o něco víc. Snad nás tohle utkání posadí zase na zem a vrátíme se k bojovnosti z předchozích zápasů.“

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Utkání skončilo dělbou bodů a po jeho průběhu jsme asi byli my zklamanější, protože na gólovky jsme domácí přehráli. Jenže počítají se góly. Co tentokrát potěšilo, byl bojovný výkon všech našich hráčů, vynikali zejména Hojdar, Stuchlík ml., Novotný a Baka. V dalším kole přivítáme na domácím trávníku lídra soutěže – Želeč a chtějme věřit, že dokážeme navázat na dobrý výkon z Čimelic a konečně potěšit nenasytné oko náročného dražického fanouška.“


Centropen Dačice - SK Otava Katovice 4:1 (3:0)

Branky: 36. a 62. Jindra, 15. Šimánek, 22. Janák – 49. Uher. Rozhodčí: Sebera - Polák, Reisner. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:4 (Křivánek, Borza -  Horejš, Uher, Miklas, Kagui). Diváků: 50.

Dačice: Zejda – Křivánek, Celý, Kněžínek, Mašát – Janák, Jindra, Točík, Šimánek (82. Svoboda), Máša (58. Borza, 88. Syrovátka) – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Schánělec, Hromíř – Miklas, Cibulka, Kagui, Repa (69. Bláha) – Koutský (82. Šíma), Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: celý tým, Jindra, Celý, Smejkal – nikdo

Milan Točík, předseda Dačic: „Měli jsme hodně štěstí, když hosté hned v první minutě neproměnili obrovskou šanci. Mohlo to vypadat všechno jinak. Ale když jsme tohle přežili, už to šlo. Kluci bojovali a Katovice nás asi podcenily. Další štěstí jsme měli i při první brance, když po odrážce od břevna napálil jeden z beků hostů Šimánka do hlavy a míč tak skončil síti. To už nešlo takovou kliku urazit. Kluci šli za vítězstvím a konečně se to povedlo. Hráli jsme dobře i jindy, ale gólově nám to vyšlo až teď.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „V obraně jsme pořádali den otevřených dveří a na druhé straně jsme nebyli schopní dát gól ani z malého vápna. Domácím tak stačily k vítězství bojovnost a důraz. Jejich výhra byla zasloužená a já jim k ní blahopřeji. Naši trenéři mají za úkol do zbytku sezóny něco s defenzívou udělat, protože na tohle se nedá koukat. A jako bývalí skvělí útočníci asi budou muset hráče naučit, jak z malého vápna trefit zařízení.“


TJ Nová Včelnice – FC MAS Táborsko B 3:4 (1:2)

Branky: 7. Pacholík, 62. Nebeský, 72. Petráš - 15. Vandas, 25. Blecha, 57. a 67. Radosta. Rozhodčí: Kotalík - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Štuk. ŽK: 1:3 (Jaroš – Linhart, Petrka, Škarda). Diváků: 120.

N. Včelnice: Holický – Vaš, Jaroš, Hulík (60. Nebeský), Pivko (46. Vokuš) – Petráš, Tuček, Šlapanský, Didek – Blažek, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Táborsko B: Novák – Souček, Škarda (82. Moudrý), Peterka, Mikuláštík (69. Kubín) – Vandas, Vozihnoj (53. Schramhauser), Blecha, Dudl – Radosta, Linhart. Trenér Zdeněk Koukal.

Nejlepší hráči: Blažek, Jaroš – Linhart

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Začátek nebyl špatný, vedli jsme. Jenže naší tradicí už asi je, že ho rychle ztratíme. To se potvrdilo i tentokrát. Jenže musím přiznat, že nakonec se projevila kvalita kádru hostů. Dělali jsme, co jsme mohli, ale tentokrát to nevyšlo.“

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: Ze začátku určitě byla na hráčích únava z dlouhé cesty z Třince. Postupně se ale projevila naše kvalita. Domácí nám sice pořád dělali problémy, ale zvládli jsme to díky těm zkušenějším hráčům.“


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 2:2 (0:1)

Branky: 51. a 65. Hájek (oba z pen.) – 35. Heller, 90. Dudek (pen.). Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Reisner. Delegát: Urban. ŽK: 4:3 (Hájek, Stráský, Antoš, Rubick – Šíma, Nýdl, Dudek). Diváků: 150.

Hluboká: Brůha – Říha, Turek, Legdan, Čermín – Rubick, Němec (1. Adam), Stráský, Křiváček (71. Štabrňák) – Antoš, Hájek. Trenér František Cipro.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Kalášek, M. Studnička (86. Tressl), Vařák – Šíma, Rožboud, Heller, Dráb – Tomek (55. Votava), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Legdan, Antoš – celý tým, Rožboud, Dudek

Ohlas Hluboké přineseme.

Josef Pícha, jednatel Olešníku: „Na Hlubokou jsme se poctivě připravovali a to se nám v první půli vyplatilo. Domácí jsme kombinačně přehrávali a jejich útoky jsme poctivě a bez faulů zastavovali v bezpečné vzdálenosti od naší branky. Po zásluze jsme poločas vyhráli, když Dudkův přímák dorazil v 35. min. do branky Heller. V druhé půli jsme se nechali trochu zatlačit a po dvou penaltách jsme prohrávali 2:1. Ani to nás nezlomilo a naši útočnou snahu jsme korunovali úspěchem. Po faulu na Šímu nezaváhal z penalty Dudek. Remíza 2:2 je pro nás po vývoji hlavně druhé půle výhrou a jsme rádi, že s Hlubokou máme v tomto ročníku aktivní bilanci. Chtěl bych pochválit celý tým za předvedený výkon a přístup k zápasu.“


FC ZVVZ Milevsko – Sokol Sezimovo Ústí 2:1 (2:0)

Branky: 7. Petr Dvořák, 45. Komárek – 75. A. Kutner. Rozhodčí: Macko - Krčín, Kroutl. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Komárek, Vakoč - Vilímek, Sazma, Nikl). Diváků: 120.

Milevsko: Pavel Dvořák – Vilímek, Vakoč (85. Paták), Petr, Málek – Sedlák (88. Svojše), Marvan, Komárek, Barda (74. Pav. Novotný) – Koutník – Petr Dvořák. Trenér Miroslav Strnad.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Hoffmann (71. Doubek), A. Kutner, Bartáček, Šmíd, Mrúz – Nikl (56. Hladík), Irsa (77. P. Kutner). Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Komárek – Sedloň, Sazma, Šmíd

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Rychlý gól nám hodně pomohl a první poločas byl úplně náš. Hosté vůbec nestíhali. Škoda, že jsme toho nedokázali využít k výraznějšímu náskoku. Druhá půle už tak jednoznačná nebyla, i když tak první půlhodina byla spíš naše. Ale hosté už byli daleko nebezpečnější a museli jsme si víc hlídat jejich ofenzivu. I tak jsme ji jednou neuhlídali, i když ten gól byl parádní. No a pak jsme se báli o výsledek až do konce.“

Matěj Pěknice, trenér Sokola S. Ústí: „Na první poločas musíme hodně rychle zapomenout i kvůli rychlému gólu. Jako bysme na hřišti ani nebyli. Ze strany domácích to byla hra kočky s myší. Naštěstí nás podržel gólman, jinak by to bylo hodně špatné. Bohužel jsme pak inkasovali i do šatny, další těžká rána. Ale po pauze už jsme se přece jenom zlepšili a možná jsme byli opticky i lepší. Bod bych uvítal, ale to by asi bylo pro domácí kruté. Těch šancí měli hodně.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle