Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice ukořistily bod v Čimelicích

 
středa, 2. května 2018, 09:53

Do Čimelic nejely Dražice v roli favorita. Domácí útočí na přední příčky a doma body moc neztrácejí. Hosté naopak marně čekají na první jarní vítězství a venku vyšli třikrát naprázdno.

Úvod zápasu patřil hráčům Čimelic. Rychle kombinovali hlavně ve středu hřiště a hned v první minutě měl Baka plné ruce práce s tečovanou střelou Převrátila. Dražický gólman musel v 8.min. hasit i šanci Hegenbarta, který se prodral středem a šel sám na branku. Baka však skvěle zasáhl a dokázal udržet čisté konto. To už na hřišti chyběl Jan Kromka, který si v souboji poranil lýtkový sval a musel být vystřídán.

Na opačné straně důrazně napadal rozehrávku domácích M. Stuchlík, dokonce vybojoval balon a šel sám proti Slavíkově brance. Slavík však vystihl jeho pokus o kličku a bylo po nadějích. Hezká fotbalová akce se zrodila i ve 14.min., když vysunul českou uličkou na zteč Jiřího Štechera Novotný. Dražický útočník obstřelil gólmana, ale i domácí svatyni a ani z této gólovky tak nezahřmělo. Do kabin se šlo o poločase za nerozhodného stavu.

Hned v úvodu druhého poločasu se dostal do šance agilní Matyáš Stuchlík, ke kterému se dostal centr z pravé strany, hostující mladík si balon zpracoval a z otočky vystřelil do pravé tyče Slavíkovy branky. Opět pak doznalo platnosti heslo nedáš, dostaneš, protože hned z protiútoku poslal domácí do vedení Suchan, který zužitkoval Varhanův centr z levé strany a hlavou se prosadil přes Kubáska – 1:0. Z vedení se domácí neradovali dlouho, protože v 55.min. srovnal skóre J. Štecher, který z náběhu doklepl balon za Slavíkova záda - 1:1.

V těchto fázích zápasu Dražice domácí borce přehrávaly a mohly jít i do vedení. Po pravé straně se přes obránce prodral J. Štecher a ideálně našel zpětnou přihrávkou ve vápně Veselého, ten vystřelil pouze placírou a jeden z obránců stačil střelu ze stoprocentní pozice zablokovat.

Pak až do konce utkání byli diváci svědky pouze jakýchsi pološancí na obou stranách. V 75. min. centroval Böhm a J. Štecherovi chyběl ke skórování nějaký centimetr výšky, na druhé straně Baka konečky prstů vyrážel střelu Hegenbarta v 78.min. Když si ani v 80.min. nenašla cestu mezi tyče střela J. Štechera z velkého vápna, bylo jasné, že už gól nepadne.

„Utkání skončilo dělbou bodů a po jeho průběhu jsme asi byli my zklamanější, protože na gólovky jsme domácí přehráli. Jenže počítají se góly. Co tentokrát potěšilo, byl bojovný výkon všech našich hráčů, vynikali zejména Hojdar, Stuchlík ml., Novotný, Baka,“ hodnotil Lubomír Kolář, vedoucí dražického týmu. „V dalším kole přivítáme na domácím trávníku lídra soutěže Želeč a chtějme věřit, že dokážeme navázat na dobrý výkon z Čimelic a konečně potěšit nenasytné oko náročného dražického fanouška.“


SK SIKO Čimelice – TJ Dražice 1:1 (0:0)

Branky: 46. Suchan - 54. J. Štecher. Rozhodčí: Herzog - Hanes, Tupý. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:1 (Viták – Hojdar). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Němec, Listopad, Hadáček – Nekl (72. T. Zelenka), Převrátil, Suchan (61. Suchan), Varhan, Viták – Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Dražice: Baka – Valášek (46. L. Stuchlík), Horka, Hojdar, Kubásek – M. Stuchlík (89. D. Štecher), Hořejší, Veselý, Novotný – J. Štecher, Kromka (8. Böhm, 83. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Napsal(a) Lubomír Kolář/TJ Dražice | Foto TJ Dražice