Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Po Milevsku smetla Třeboň také Osek, na Rudolfově gól nepadl

 
sobota, 28. dubna 2018, 12:45

Třeboň se minulý týden proti Milevsku chytla pěti brankami a jasným vítězstvím. Stejnou gólovou normu předvedla i v sobotu dopoledne v zápase na půdě Oseku a po výhře 1:5 si dokráčela pro další pohodlné tři body. Rudolfov hrál s Jindřichovým Hradcem bez branek i díky tomu, že Filip Votava nastřelil tyč domácí brány.

Sobotní dopolední výsledky 23. kola KP


TJ Osek - Jiskra Třeboň 1:5 (0:1)

Branky: 88. Říský (pen.) – 41. a 51. Průcha, 66., 72. a 87. (pen.) Holzepl. Rozhodčí: Mach - Krauskopf, Klátil. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:1 (Carda – Kopecký). Diváků: 100.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda (74. Baloušek) – Mráz, Hoch, Kroupa (64. Hájek), Hosnedl – J. Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cimmerhanzl, Kopecký (90. Holý) – Matoušek (78. T. Tůma), Koktavý, Kodras (74. Franěk), Pancíř – Průcha (83. Veselý), Holzepl (88. Kolář). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: nikdo – Průcha, Holzepl

Osek nenavázal na dobrý výkon z Jindřichova Hradce, naopak Třeboň na ten proti Milevsku ano, a proto si naprosto zaslouženě odváží tři body. „My jsme zase spadli do té naší nervózní hry. Soupeř byl po celý zápas v lepším pohybu a ten výsledek je naprosto logický,“ komentoval kouč poražených Jaroslav Voříšek.

Jeho tým dlouho držel vyrovnané skóre víc než čtyřicet minut, až krátce před poločasem vyrobil stoper Carda velkou chybu, když špatně odhadl balón, prodloužil ho hlavou na třeboňského Martina Průchu a ten překonal Hulínka – 0:1.

Oseku nefungovala záloha, za celý zápas se dostal jen do pár pološancí a dvakrát nastřelil tyč. Útočná vozba Jiskry byla naopak hodně při chuti, Martin Průcha i Karel Holzepl se v zápase trefili, druhý jmenovaný dokonce stihl za druhé dějství čistý hattrick. K němu mu krátce před koncem duelu dopomohl Kuneš, který fauloval ve vápně a Holzepl si s pokutovým kopem poradil. To už na tabuli svítilo skóre 0:5. Alespoň pro čestný úspěch svého týmu si došel Jakub Říský, kterého třeboňská defenziva chvíli po Holzeplově penaltě také faulovala ve velkém čtverci a sám postižený kosmeticky upravil skóre na 1:5.


SK Rudolfov - FK Jindřichův Hradec 1910 0:0

Rozhodčí: Jarolím - Macko, Herzog. Delegát: Tupý. ŽK: 1:0 (Novotný). Diváků: 120.

Rudolfov: Pícha – Prokeš, Novotný, Jasenský, Ryneš – Gerstner (68. Pexa), Šindelář, Syrovátka, Pouzar, Kuna – Vejvar (81. Sládek). Trenér Otakar Matouš. Trenér Otakar Matouš.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Völfel, Beránek, Blažek – Kučera, Šenkýř, Koutný, Votava – Toman (68. Chalupský), Princ (80. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Syrovátka, Šindelář, Pícha – Votava, Beránek

Na Perštátě na sebe narazily dva vyspělé krajské celky, a přestože branka nakonec nepadla, zápas přesahoval krajskou úroveň. „Na jaře jsme ještě neprohráli, proto jsme i proti Hradci chtěli bodovat. Nakonec se nám to ve velmi kvalitním duelu povedlo,“ řekl redakci z místa domácí zpravodaj Petr Hlubocký. Stejně tak zůstal na jaře bez porážky i Jindřichův Hradec.

V Rudolfově se konečně hrálo na odpovídajícím terénu, kterému nově pomáhá automatické zavlažování. Domácí tým si kvalitní trávník v prvním poločase užíval, byl víc na míči a soupeře přehrával. Ve dvanácté minutě mohl po zablokované střele Pouzara rozveselit domácí fandy Gerstner, ale přestřelil Hejníčkovu branku. Hradec se v úvodním dějství směrem dopředu k ničemu neuchýlil, hlavička z prostoru penalty byla jediným vážnějším pozdravem směrem k brankáři Píchovi. Na druhé straně mohl skórovat po půlhodině hry Vejvar, ale v rozhodující chvíli podklouzl a pálil vedle.

Po změně stran si oba celky role vyměnily, Jindřichův Hradec byl pánem hřiště, a když přežil Kunovu střelu holení z malého vápna, začal se v ofenzivě osmělovat. „Zlobil nás hlavně na kraji zálohy Filip Votava,“ zmínil Hlubocký hostující sedmičku, která mohla v 71. minutě duel rozhodnout. Jeho skákavý volej ale nakonec skončil na tyči, oba soupeři si tak v líbivém zápase nakonec body rozdělily.


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama