Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Želečský Blažek nepřekonán již 476 minut

 
pátek, 27. dubna 2018, 10:53

Brankář Želče Martin Blažek udržel čisté konto i v pátém po sobě jdoucím střetnutí na Soukeníku, kde lídr porazil druholigovou rezervu 2:0. Nečekaným kanonýrem se stává další z Blažků, novovčelnický Ondřej Blažek. Po letech se vrátil do útoku a blýskl se dvěma góly v derby v Dačicích, že což jsme jej vyhlásili Mužem 22. kola KP.

Hradecký útočník Martin Toman zvrátil dvěma góly s Osekem nepříznivý stav a zaznamenal už 15 branek. Velkou posilou se ukazuje pro Hlubokou 18letý Karel Kulík, odchovanec Bavorova, který přišel v zimě z Písku. Potvrdil to i v Dražicích, kde dal dva góly už v první 25minutovce.

Proti druholigovým pendlům (bylo jich 8 v základní sestavě) obstála tentokrát Želeč. V derby na Soukeníku nasměroval lídra za body Jiří Rabiňák, za výbornou obranou stál Martin Blažek, který uhájil pátou nulu po sobě! Třeboňskou kanonádu s Milevskem řídil Karel Holzepl, autor dvou tref.

Nezapadly ani další výkony. Tradiční oporou Dražic je hrající předseda klubu Miloš Veselý (38), Na levém kraji katovické obrany se dařilo Marku Hromířovi, v rudolfovské jedenáctce, která uspěla v Olešníku, centroval na vítězný Vejvarův gól Zdeněk Kuna z postu levého záložníka, své si odehrál uprostřed zálohy Čimelic Jaroslav Hadáček při čtvrté výhře z pěti posledních zápasů SIKA.

Dopoledne před derby v Dačicích měl včelnický trenér Radek Vajda dohromady jen 10 hráčů. „Chtěl bych pochválit Romana Hulíka, který nastoupil po zranění téměř po roce a odehrál to víc než dobře,“ řekl předseda N. Včelnice Luboš Cypra. Výkonem a dvěma góly zazářil Ondřej Blažek, který se po letech v obraně vrátil do útoku a brankáře Centropenu překonal dvakrát.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 22 – Lukáš Dudek (Olešník), 19 – Michal Brůžek (Želeč), 18 – Jaromír Vorel (Protivín), 16 – Radek Novotný (Želeč), 15 - Martin Toman (J. Hradec), 14 – Filip Votava (J. Hradec), Tomáš Tauber (Hluboká), 13 – Michal Požárek (Katovice), 12 – Jaroslav Bosnyak (Želeč), Vladimír Uher (Katovice), Stanislav Pacholík (N. Včelnice), 11 – Vojtěch Kostka (Táborsko B), 10 – Pavel Hájek (Hluboká), Václav Hegenbart (Čimelice), Jakub Říský (Osek)


Ideální sestava 22. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Martin Blažek (Želeč/4)

Roman Hulík (N. Včelnice/1), Jiří Rabiňák (Želeč/2), Marek Hromíř (Katovice/1)

Miloš Veselý (Dražice/1), Jaroslav Hadáček (Čimelice), Karel Kulík (Hluboká/1), Zdeněk Kuna (Rudolfov/1)

Ondřej Blažek (N. Včelnice/1), Karel Holzepl (Třeboň), Martin Toman (J. Hradec/2)


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař