Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 22. kole KP

 
středa, 25. dubna 2018, 20:10, aktualizováno 25. dubna 2018, 18:10

Víkendové kolo odsoudilo Dačice k prakticky jistému sestupu. Centropen doma prohrál s Novou Včelnicí 1:4 a nevypadá to, že by se do konce sezóny měl nějakým způsobem zmátořit. Velmi dobrý zápas se hrál v Jindřichově Hradci, kam přijel Osek. Ten po necelé minutě vedl, domácí ale nakonec po výborném výkonu duel ve druhé půli otočili a dál stíhají Želeč. Ta dokázala vyhrát v Táborsku, které opět nasadilo z velké části ligovou sestavu.

Kompletní výsledky 22. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 - TJ Osek 3:1 (1:1)

Branky: 37. a 74. Toman, 86. Kučera - 1. J. Říský. Rozhodčí: Kaštánek - Kotalík, Polák. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (Völfel, Hejníček – Kroupa, Kuneš, Benda). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Völfel, Beránek, Blažek – Kučera, Beneš, Koutný, Chalupský (89. Chyška) – Toman, Princ. Trenér Marek Černoch.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Kroupa, Hosnedl (76. Hájek) – J. Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Toman – J. Říský

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Myslím, že to bylo velmi zajímavé utkání zásluhou obou týmů. Hosté šli do vedení hned v první minutě, nám se podařilo do poločasu vyrovnat. Jinak právě první poločas byl vyrovnaným soubojem. V druhé části jsme zvýšili aktivitu a chtěli zápas překlopit na naši stranu. Sice jsme měli územní převahu, ale hosté hodně zlobili. Nakonec se nám obrat podařil, díky celkem kvalitní a trpělivé hře jsme zvítězili nad velmi dobrým soupeřem.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Náš vstup do utkání byl přímo excelentní. Maroušek posunul uprostřed hřiště míč rozběhnutému Řískému, který už v 50. vteřině zkušeně zakončil. Domácí tento úvod evidentně zaskočil, navíc jsme v první dvacetiminutovce ještě několikrát díky vydařeným brejkovým situacím drželi jejich obranu ve stavu bdělosti. V jejich zakončení chyběl bohužel pověstný klid a chladnokrevnost. Postupem času jindřichohradečtí roztáčeli svůj motor na plné obrátky a dokazovali, že právem patří do špičky KP. Navíc chybou při malé domů jsme jim darovali vyrovnání. Po obrátce se znovu tváří v tvář brankáři ocitl Hosnedl resp. Kroupa, bohužel bez efektu. V 74. minutě se skvěle trefil Toman. Přesto, že nám docházeli síly, jsme hru otevřeli a snažili se srovnat. V 87. minutě naši slibnou akci zhatil  nepřesný centr a z následného brejku domácí pečetili na konečných 3:1. Přes porážku jsme podali solidní výkon, škoda jen neproměněných šancí. Utkání mělo náboj.“


TJ Dražice - TJ Hluboká nad Vltavou 1:3 (1:2)

Branky: 21. Kromka – 12. a 25. Kulík, 86. Valenta. Rozhodčí: Klátil - Vican, Herzog. Delegát: Janíček. ŽK: 2:3 (M. Stuchlík, L. Stuchlík - Hájek, Antoš, Adam). Diváků: 80.

Dražice: Baka – Hořejší, Horka, Valášek, Kubásek (71. Böhm) – P. Novotný, M. Stuchlík, Veselý, L. Stuchlík – J. Štecher, Kromka (89. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Legdan, Čermín, Říha – Rubick (46. Adam), Stráský, Kulík, Němec – Antoš, Hájek (72. Valenta). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Veselý, Novotný – Kulík

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Ani další pokus o zisk všech bodů na domácím trávníku Dražickým nevyšel. Hrstka přihlížejících diváků byla svědkem marného boje proti borcům z Hluboké. Trenéři museli opět míchat sestavou, protože z různých důvodů nemohli nastoupit Hojdar, Bareš, Štecher ml., Vlašín ani Kouřil… Po utkání jsme se shodli, že Hluboká byl sice hratelný soupeř, ale na rozdíl od našich hráčů dokázal využít téměř všechny brankové příležitosti ke skórování. My jsme se snažili, ale stále tomu výkonu chybí více bojovnosti a touhy po vítězství, hlavně od mladých hráčů. Jako by hráli v uspokojení, že je stejně nemá kdo vystřídat a tak mají místo v sestavě vlastně jisté. Příští zápas sehrajeme proti Čimelicím, kde můžeme jen získat, čekáme, že se uzdraví někdo z marodů, abychom byli favorizovaným domácím zdatným soupeřem.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké:V Dražicích jsme podali dobrý výkon a zaslouženě vyhráli. Pro domácí je to ještě milosrdný výsledek, protože další naše šance zůstaly nevyužity. Teď je třeba potvrdit tyhle body v derby s Olešníkem."


SK Otava Katovice - Sokol Sezimovo Ústí 5:2 (1:1)

Branky: 8. Miklas, 48. Zoubek, 52. Uher, 67. Cibulka, 78. Repa – 18. A. Kuttner, 53. Hoffmann. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Jarolím. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Rybák, Repa - Šmíd). Diváků: 163.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Koutský, Hromíř – Miklas (76. Bláha), Cibulka, Kagui, Repa – Zoubek (72. Blatský), Uher (89. Šíma). Trenér Roman Malý.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Podroužek, Brůžek, Šmíd (80. P. Kuttner) – Hoffmann, Mrúz, Bartáček, Hladík (89. Vinš) – Nikl (85. Reif), A. Kutner. Trenér Martin Pěknice.

Nejlepší hráči: Hromíř, Cibulka – Sedloň

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Opět jsme rychle vedli a opět jsme si nechali rychle vyrovnat. A pak jsme opět zahazovali šance jak na běžícím páse. Sice jsme v posledních třech zápasech nastříleli třináct branek, ale nemůžeme být úplně spokojení. Na jedné straně šance zahazujeme a na druhé straně hrozně snadno inkasujeme. Ještě se nám nepodařilo udržet čisté konto. V tom se musíme do zbytku sezóny výrazně zlepšit. V tomto zápase se sice soupeř ze Sezimova Ústí snažil, ale rozdíl v kvalitě byl znát. Sympatické ale od hostí bylo, že se nevzdali ani po dvou rychlých brankách na začátku druhého poločasu a druhému vyrovnání nebyli daleko. I jejich otevřený fotbal tak přispěl k tomu, že se v pěkném počasí diváci skvěle pobavili.“

Matěj Pěknice, trenér Sokola S. Ústí: „I když výsledek nevyznívá pro nás moc lákavě, neodehráli jsme špatný zápas. Předváděli jsme otevřený fotbal, ale museli jsme se potýkat s vysokým presinkem Katovic. Ke své smůle jsme inkasovali jako první a nepříjemně brzy. Nedohodli se gólman se stoperem, špatný odkop jenom za vápno a Miklasova nádherná střela do šibenice. Potom jsme převzali iniciativu a po faulu na Aleše Kutnera a on sám potom zařídil vyrovnání. To domácí nabudilo a přimáčkli nás k brance. Tak jsme si o přestávce řekli, že to musíme ustát. Jenže jsme zase neuhledali začátek a dostali jsme dva slepené góly. Ale ani to kluky neporazilo a Hoffmann po krásné akci zařídil kontaktní gól. Měli jsme blízko i k vyrovnání, ale chyběla nám trocha štěstí. Zato jsme měli smůlu, protože jsme ze standardky dostali čtvrtý gól. A pak ještě jeden. Katovice si asi zasloužily vyhrát, ale ten výsledek je pro nás hodně krutý.“


FK Olešník - SK Rudolfov 0:1 (0:0)

Branky: 67. Vejvar. Rozhodčí: Krčín – Hanes, , Tůma. Delegát: Bumba. ŽK: 3:0 (Vařák, Dudek, Tressl). Diváků: 80.

Olešník: Jirkal – Nýdl (68. Tomek), Kalášek, Fořter (75. Tressl), Nygmet – Vařák, Rožboud (63. Votava), Heller, Šíma, Dráb – Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Rudolfov: Pícha – Ryneš, J. Novotný, Jasenský, Kuna – Prokeš (90. Janák), Pouzar, Gerstner (71. Tyrpák), Syrovátka (89. Sládek) – Baščevan (56. Vejvar), Šindelář. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Josef Pícha, jednatel Olešníku: „Zápas s Rudolfovem se hodnotí hodně špatně, protože skoro není co hodnotit. V letním počasí se hráči ani jednoho mužstva nepřinutili k aktivní hře. Hra byla neurovnaná, na velkém prostoru a plná nepřesností. Zápas rozhodla jediná branka, které předcházela nedůslednost při odkopu z našeho vápna. 
V příštím kole nás čeká derby s Hlubokou a všichni doufáme, že předvedeme kvalitnější a bojovnější výkon.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Na krásném trávníku v Olešníku jsme podali taktický výkon, za který musím pochválit celé mužstvo. Domácí jsme až na pár standardek nepustili do vážnější šance.  Zápas byl ovlivněn velkým vedrem, hráči to neměli jednoduché. Dobře se po střídání uvedl Vojta Vejvar, který po krásném centru Zdeňka Kuny vstřelil jediný a vítězný gól. Cenná výhra z horké olešnické půdy je tou nejlepší pozvánkou pro naše fanoušky k sobotnímu dopolednímu střetnutí s druhým J. Hradcem.“


FK Protivín – SK SIKO Čimelice 1:3 (0:1)

Branky: 90. Zb. Vorel - 21. Nekl, 68. Viták, 76. Převrátil (pen.). Rozhodčí: Hoch - Tupý, Kaštánek. Delegát: Pípal. ŽK: 3:3 (Uhlík, Rothbauer, J. Vorel – J. Hadáček, Převrátil, Řezáč). Diváků: 100.

Protivín: Kubička – Rothbauer, Uhlík, Ruczkowski (80. Mikulenka), Vojík – Fiala (46. Sládek), R. Vojta, Zb. Vorel, Říha, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Němec, Listopad, Pšenička (78. T. Zelenka) – Nekl, Převrátil, J. Hadáček, Viták – Varhan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: nikdo – J. Hadáček, Varhan, Viták

Juraj Kobetič, trenér Protivína:Utkání zaostávalo za úrovní nejvyšší krajské soutěže. Od začátku se hra odehrávala převážně uprostřed hřiště, souvislá kombinace byla velkou vzácností. Po půlhodině to byli hosté, kteří si vytvořili trošku převahu, my jsme se dostali pouze k standardkám, ale nebyli jsme úspěšní. Soupeř vystřelil na naši bránu poprvé a vedl 2:0, naše hra postrádala přesnost a trápili jsme se tak trochu sami se sebou. Vítězství hostů bylo zasloužené, byli jednookými mezi slepými. Musím ale ocenit náš tým, že bojoval za stavu 0:3 aspoň o vstřelení branky, a to se povedlo.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Utkání, které za mě asi diváka dvakrát nenadchlo. Domácí se snažili kombinovat a jejich pohyb ve středu hřiště pro nás byl trochu problém, nedařilo se nám získat první míč ani následné odražené balony. Tím nás soupeř trochu ve středu hřiště přehrával.  Na druhou stranu, pokud jsme se dostali před branku soupeře, tak jsme byli nebezpeční. Do vedení jsme se dostali gólem po chybě domácí brankáře. Ve druhé půli se hezky trefil Viták a po faulu na Varhana přidal třetí branku z penalty Převrátil. Škoda inkasovaného gólu v 90. minutě, ale 3 body z Protivína mají svoji váhu a jsme za ně rádi.“


Centropen Dačice - TJ Nová Včelnice 1:4 (0:3)

Branky: 67. Máša - 8. a 47. Blažek, 24. a 32. Pacholík. Rozhodčí: Dunovský - Peterka, Macko. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:5 (Kněžínek - Jaroš, Pacholík, Blažek, Mareš, Hulík). Diváků: 101.

Dačice: Zejda – Mašát, Pacek (7. Křivánek, 76. Svoboda), Kněžínek, Máša – Jindra, Celý, Jelínek, Janák – Smejkal, Hric (67. Benda). Trenér Roman Bujdák.

N. Včelnice: Holický – Vaš, Hulík, Jareš, Hornát (79. Brus) – Petráš, Tuček, Šlapanský, Mareš (79. Nebeský) – Blažek, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Janák – Hulík, Blažek, Pacholík

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Hosté svoje šance, na rozdíl od nás, v prvním poločase využili a bylo po zápase. Na začátku druhé půle jsme zase inkasovali po hrubce a pak nám gólman soupeře daroval snížení. Hosté zaslouženě vyhráli.“

Luboš Cypra, předseda N. Včelnice:Trápí nás velká marodka. Další absence způsobily, že nás ještě dopoledne bylo jen deset. Stálo mě to chvíli telefonování, ale nakonec se podařilo sehnat mančaft. Chtěl bych poděkovat Nebeskému, Hulíkovi a Brusovi, že nás v tom nenechali a jeli s námi. Co se týče zápasu, tak jsme hráli vlastně dva. Jeden proti Dačicím a druhý proti rozhodčím. To, jak zápas od začátku řídili, bylo velmi zvláštní. A posuzování ofsajdových situací, kdy nám vzali minimálně čtyři jasné šance, to jsem neviděl ani v zápasech našeho béčka, které hraje nejnižší soutěž a mávají tam laikové. Nenechali jsme se tím však naštěstí vytočit, teda kromě mě, a od začátku jsme byli aktivnější a vysokým presinkem jsme nutili soupeře k chybám, které jsme dokázali trestat. Skóre otevřel v 8. minutě Blažek, který opět nastoupil v útoku a do půlky se ještě dvakrát trefil jeho parťák z útoku Pacholík. Když Blažek hned na začátku druhé půle zvýšil na 4:0, bylo o výsledku zápasu vlastně rozhodnuto. Hru jsme kontrolovali a jediný gól Dačic byl vlastně náhodný, takže o výsledek jsme se bát nemuseli. Chtěl bych pochválit Romana Hulíka, který nastoupil po zranění téměř po roce a odehrál to víc než dobře.“


FC MAS Táborsko B - Sokol Želeč 0:2 (0:0)

Branky: 58. Rabiňák, 90. Šváb. Rozhodčí: Žemlička - Přibyl, Sebera. Delegát: Brož. ŽK: 3:1 (Kopřiva 2, Hrubý – Novotný). ČK: 1:0 (88. Kopřiva). Diváků: 150.

Táborsko B: Satrapa – Brabec (65. Moudrý), Zavadil, Ngimbi, Souček – Peterka – Kubín, Kopřiva, Blecha, Laszák (65. Hrubý) – Linhart (46. Valenta). Trenér Zdeněk Koukal.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud, Rabiňák (80. Kloc) – Holub, Švec, Šváb, Kukučka – Novotný (89. Šindelář), Bosnyak (76. Fiala). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Satrapa – celý tým

Zdeněk Koukal, trenér Táborska B: „Před utkáním jsme upozorňovali hráče, že Želeč má kvalitní tým, který dává i hodně branek. A soupeř to potvrzoval. Je dobře organizovaný, běhavý. My jsme přesto postupně přebírali iniciativu, ale nepodařilo se ji korunovat nějakým gólem. Přitom se kluci opravdu snažili, bojovali. Přesto jsme hostům ve druhém poločase umožnili po vlastní chybě dát branku, ale nedokázali jsme na ni odpovědět. Přitom jsme měli několik slibných příležitostí i my. Bohužel v závěru jsme chybovali podruhé a opět jsme inkasovali. Jinak to bylo celkem vyrovnané utkání, ovšem hosté byli efektivnější.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Byl to pro nás fyzicky hodně náročný zápas. Domácí byli velmi šikovní na míči, naštěstí pro nás jen po šestnáctku. Kluci to však neskutečně odmakali a zvládli jsme to díky vynikajícímu týmovému výkonu.“


Jiskra Třeboň - FC ZVVZ Milevsko 5:2 (4:0)

Branky: 20. a 59. Holzepl, 25. Průcha, 33. (pen.) Cahyna, 37. Pancíř – 77. Sedlák, 89. Barda. Rozhodčí: Tupý - Koranda, Macko. Delegát: Eibl. Bez karet. Diváků: 100.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl, Hami (64. Cimmerhanzl), Cahyna, P. Tůma (68. T. Tůma) – Matoušek, Koktavý, Kodras, Pancíř (85. Skála) – Průcha (76. Veselý), Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Milevsko: Šmitmajer – Kosobud, Vakoč, Málek, Petr – Koutník, Marvan, Novotný, Barda – Petr Dvořák (69. Kálal), Paták (46. Sedlák). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Holzepl, celý tým – nikdo

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Dá se říci, že jsme z našeho pohledu zažili poločas snů. Na začátku to bylo trochu oťukávání, ale brzy jsme získali převahuběhem první půle vstřelili tři pěkné góly a proměnili penaltu. Hosty jsme téměř do ničeho nepustili, nasazení našich hráčů bylo příkladné. Po obrátce Milevsko sice hru vyrovnalo, ale zásluhou Holzepla jsme přidali pátou branku. Pak tempo utkání i vzhledem k počasí upadlo. Hosté korigovali dvěma brankami v závěru utkání. Ještě bych chtěl upozornit na branku Marka Pancíře ve 37. minutě nádhernými nůžkami po centru Holzepla - byla to branka, jaká se moc často nevidí a stojí za to se na ni podívat.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Jsem hodně zklamaný. Hráči si asi mysleli, že to půjde samo. Předvedli jsme stoprocentně nejhorší jarní výkon, ale i jeden z nejhorších v celé sezoně. Utkání se rozhodlo hned v první půli, po které jsme prohrávali 0:4 a bylo po zápase. Doufám, že si z toho  vezmou kluci ponaučení a v příštím domácím zápase odevzdají na place maximum!"

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Daniel Pekař