Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká potvrdila jarní formu v Dražicích

 
úterý, 24. dubna 2018, 19:52

Ani další pokus o zisk všech bodů na domácím trávníku Dražickým nevyšel. Hrstka přihlížejících diváků byla svědkem marného boje proti borcům z Hluboké. Trenéři museli opět míchat sestavou, protože z různých důvodů nemohli nastoupit Hojdar, Bareš, Štecher ml., Vlašín ani Kouřil…

Hosté šli do vedení hned z první povedené střely ve 12. minutě. Kulík se uvolnil před domácím vápnem a vystřelil k pravé tyči. Baka v brance pozdě zareagoval a hosté vedli 0:1. V 19.minutě mohl srovnat Horka, když ve vápně hostů Kromka zpracoval dlouhý aut Valáška, ale střela Horky z nabídnuté šance neměla gólové parametry. Přesto dokázali Dražičtí srovnat hned v další minutě. Lukáš Stuchlík vyslal českou uličkou J. Štechera k náběhu po pravé straně. Starší ze Štecherů z lajny prudce přihrál před branku, kde našel v náběhu Kromku. Kanonýr domácích se nemýlil a bylo 1:1.

Remízový stav domácí dlouho neudrželi. Hned ve 24. min. to byl opět Kulík, jenž se uvolnil na velkém vápně a střelou do protipohybu překonal podruhé Baku – 1:2. Ve 27.min. to byl aktivní Hájek, který se po levé straně dostal přes Hořejšího a vybídl ke skórování Antoše. Ten však střelou ze skluzu netrefil odkrytou branku. V samém závěru měl srovnání skóre na kopačce Kromka, když si zaběhl za obranu, tam ho přesným pasem našel Valášek. Kromka se však dostal hodně blízko k brankáři, a i když stačil vystřelit, Brůha jeho pokus reflexivně vyrazil na roh.

Střelec Kromka měl v úvodu druhé půle smůlu, když jeho střela skončila na horní tyčce Brůhovy branky. Podobně se svou příležitostí naložil na druhé straně Antoš, když si naběhl do ulice, dostal ideální přihrávku, ale střela orazítkovala horní tyč. V 66.min. musel další gólovku Antoše hasit skvělým zákrokem Baka na poslední chvíli. A do třetice byl Antoš v samém závěru u zrodu gólu. Na levé straně obelstil obránce, jeho centr před branku Baka vyrazil pouze před sebe přímo na hlavu Valentovi, který doklepl a stanovil konečný výsledek na 1:3.

„Po utkání jsme se shodli, že Hluboká byl sice hratelný soupeř, ale na rozdíl od našich hráčů dokázal využít téměř všechny brankové příležitosti ke skórování. My jsme se snažili, ale stále tomu výkonu chybí více bojovnosti a touhy po vítězství, hlavně od mladých hráčů. Jako by hráli v uspokojení, že je stejně nemá kdo vystřídat a tak mají místo v sestavě vlastně jisté,“ uvedl vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář. „Příští zápas sehrajeme proti Čimelicím, kde můžeme jen získat, čekáme, že se uzdraví někdo z marodů, abychom byli favorizovaným domácím zdatným soupeřem,“ dodal k příštímu programu.


TJ Dražice - TJ Hluboká nad Vltavou 1:3 (1:2)

Branky: 21. Kromka – 12. a 25. Kulík, 86. Valenta. Rozhodčí: Klátil - Vican, Herzog. Delegát: Janíček. ŽK: 2:3 (M. Stuchlík, L. Stuchlík - Hájek, Antoš, Adam). Diváků: 80.

Dražice: Baka – Hořejší, Horka, Valášek, Kubásek (71. Böhm) – P. Novotný, M. Stuchlík, Veselý, L. Stuchlík – J. Štecher, Kromka (89. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Kulík, Legdan, Čermín – Stráský, Němec, Rubick (46. Adam), D. Říha – Antoš, Hájek (72. Valenta). Trenér František Cipro.

Napsal(a) Lubomír Kolář/TJ Dražice