Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Želeč obstála v derby na Soukeníku, Třeboň se rozstřílela s Milevskem

 
neděle, 22. dubna 2018, 13:00

Dva nedělní souboje v Třeboni a Sezimově Ústí zakončily 22. kolo krajského přeboru. Lídr Želeč zvládla derby s béčkem Táborska, které vyběhlo s osmi pendly v základní sestavě. Jako klíčový se ukázal gól Jiřího Rabiňáka v 58. minutě. Třeboni se uzdravil kanonýr Martin Průcha a rázem se chytili i ostatní spoluhráči. Odnesli to vzduchotechnici první jarní porážkou. Do poločasu si Jiskra vytvořila čtyřbrankový náskok.

Nedělní výsledky 22. kola KP


FC MAS Táborsko B - Sokol Želeč 0:2 (0:0)

Branky: 58. Rabiňák, 90. Šváb. Rozhodčí: Žemlička - Přibyl, Sebera. Delegát: Brož. ŽK: 3:1 (Kopřiva 2, Hrubý – Novotný). ČK: 1:0 (88. Kopřiva). Diváků: 150.

Táborsko B: Satrapa – Brabec (65. Moudrý), Zavadil, Ngimbi, Souček – Peterka – Kubín, Kopřiva, Blecha, Laszák (65. Hrubý) – Linhart (46. Valenta). Trenér Zdeněk Koukal.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud, Rabiňák (80. Kloc) – Holub, Švec, Šváb, Kukučka – Novotný (89. Šindelář), Bosnyak (76. Fiala). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Satrapa – Rabiňák

Želeč na podzim vyhrála s táborskou rezervou 7:0, ale ta přijela pouze s dorostenci. Tentokrát se očekávalo, jak si vedoucí tým přeboru poradí s daleko silnější sestavou prošpikovanou druholigovými pendly. Slušná návštěva viděla kvalitní a vyrovnanou hru. Želeč se domácích nezalekla, nevsadila jen na obranu, ale od první minuty se vrhla do otevřeného boje, z něhož nakonec vyšla jako vítěz.

Táborští sice byli fotbalovější, ale své šance neproměnili. „Zbytečně jsme drželi míč místo toho, abychom hru zrychlili na dvě přihrávky a soupeře tím vysílili,“ zmínil vedoucí táborského mužstva Petr Kolář, který litoval dvou víkendových porážek. „Nezvládli jsme zápas se Znojmem a ani dnes se klukům nedařilo.“

Řada hráčů Želče prošla Táborskem, na Soukeníku se mohli cítit jako doma. „Třičtvrtě mužstva u nás hrálo. Dobře se známe,“ připomněl Kolář. Na první gól se čekalo do 58. minuty, kdy se po centru na malé vápno prosadil Jiří Rabiňák. To už domácí hráli bez Zdeňka Linharta, který na přání trenér A-týmu Nádvorníka měl odehrát jen poločas.

Domácí se v závěru snažili o vyrovnání, tíhu okamžiku neunesl pendl Jakub Kopřiva, kterého kouč Nádvorník určitě nepochválí. Během jedné minuty se nechal „klukovsky“ vykartovat a poslední minuty dohrávalo Táborsko o desíti. V 90. minutě nesklapla domácí ofsajdová past, za níž se zapomněl Peterka, a Zdeněk Šváb pečetil vítězství Želče druhou brankou. „Hosté potvrdili svou kvalitu, na čele přeboru nejsou náhodou,“ dodal Petr Kolář.


Jiskra Třeboň - FC ZVVZ Milevsko 5:2 (4:0)

Branky: 20. a 59. Holzepl, 25. Průcha, 33. (pen.) Cahyna, 37. Pancíř – 77. Sedlák, 89. Barda. Rozhodčí: Tupý - Koranda, Macko. Delegát: Eibl. Bez karet. Diváků: 100.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl, Hami (64. Cimmerhanzl), Cahyna, P. Tůma (68. T. Tůma) – Matoušek, Koktavý, Kodras, Pancíř (85. Skála) – Průcha (76. Veselý), Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Milevsko: Šmitmajer – Kosobud, Vakoč, Málek, Petr – Koutník, Marvan, Novotný, Barda – Petr Dvořák (69. Kálal), Paták (46. Sedlák). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Holzepl, celý tým – nikdo

Třeboň po delší době odehrála zápas, se kterým může být trenér Procházka i celý realizační tým nad míru spokojený. Domácí přejeli Milevsko (bez špílmachra Komárka) čtyřmi brankami v prvním poločase, pak sice polevili a nechali hostující mužstvo snížit, ale tři body si proti silnému protivníkovi pohlídali.

Jiskře se konečně zase rozjela ofenziva. Uzdravený Průcha i Holzepl sehráli výborné utkání, druhý jmenovaný poslal Třeboň do vedení parádní křížnou přízemní ranou z dobrých 25 metrů – 1:0. Pět minut po něm se prosadil i Průcha, a když po půlhodině hry proměnil kapitán Cahyna pokutový kop za faul na Pancíře, bylo to poměrně rychle 3:0.

Domácí byli v euforii, což dokonale prezentovali při čtvrté brance. Matoušek si zasekl na lajně balón, elegantně nacentroval do vápna a Pancíř výstavními nůžkami pobavil diváky. Asi zatím nejhezčí gól jara a 4:0 pro Třeboň po poločase.

„Až na posledních 15 minut druhého poločasu kluci hráli tak, jak by si to trenér i všichni kolem přáli. Už ve středu, když jsme na tréninku hráli s béčkem, bylo vidět, jak hráči hrají s chutí. I dnes se nabízeli, chtěli hrát a z toho pramení ten výsledek,“ řekl redakci po konci duelu vedoucí domácí Jiskry František Švaňa.

Jeho mužstvo přidalo Karlem Holzeplem v 59. minutě pátou branku a pak sice polevilo, ale hosté se na víc než snižující trefy Sedláka a Bardy nezmohli. Po utažené ráně Bardy z vápna v 89. minutě si sice domácí lavička ulevila, že dostat gól krátce před koncem je škoda, ale tři body už jí to nevzalo.

 


Psali jsme v sobotu
KP: V Olešníku rozhodla jediná branka, Dražice se perou s absencemi klíčových hráčů

 


Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař