Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborská rezerva pod novým trenérem Koukalem remizovala v Čimelicích

 
úterý, 17. dubna 2018, 23:50

Těžká prověrka čekala na Čimelice v domácím střetnutí krajského přeboru 21. kola. Béčko Táborska přijelo v nabité sestavě a s novým trenérem, aby ukončilo sérii čtyř porážek v řadě.

V minulém týdnu se vedení táborského klubu rozhodlo změnit trenérské obsazení u přeborové rezervy. Martin Štica u béčka skončil a vrátil se k mládeži. „Martin Štica se věnuje už jen dorostu U-18, vedením B-týmu jsme byli pověřeni já, coby vedoucí mužstva, a Zdeněk Koukal jako hlavní trenér,“ ozřejmil změny v realizačním týmu Petr Kolář. Novým koučem je Nádvorníkův asistent, aby se více propojila součinnost s A-týmem.

Ani nabitá sestava na první jarní výhru nedosáhla.  „Nastoupili jsme s devíti hráči širšího kádru A týmu, za sebou jsme měli i páteční utkání v Ústí nad Labem, naše asi 90 procentní držení míče bohužel nevedlo ke kýženým třem bodům. Snaživí domácí tým podporovaný slušnou diváckou kulisou udržel remízový stav, i když mu ke konci docházely síly,“ komentoval dění v Čimelicích staronový vedoucí táborského týmu Petr Kolář. „Naše mladé mužstvo se musí soustředit na další těžké utkání s lídrem tabulky, kterému máme co oplácet,“ dodal k nedělnímu derby Kolář a z hráčů vyzdvihl výkon Tomáše Valenty.

Čimeličtí si výsledku s tak těžkým protivníkem cenili. „Pro nás má remíza cenu tří bodů. Táborsko přijelo s řadou hráčů z 2. ligy a na hřišti to bylo znát. Rozhodně to k nám nepřijeli odchodit, bylo vidět, jak u nás chtějí vyhrát. Od první minuty na hřišti dominovali a musím říct, že když jsem viděl pátou minutu, kdy jsme prohrávali, tak mi na střídačce moc dobře nebylo. Ale klobouk dolů před celým týmem, jak zápas odmakal. Bylo to opravdu na krev,“ ocenil své hráče kouč Tomáš Smrčina. „Podařilo se nám rychle vyrovnat a to nás vrátilo do hry. Táborsko nás přehrávalo, ale čekali jsme na brejk nebo standardku. Po jedné, kterou výborně zahrál Nekl, se nám povedlo jít do vedení. Táborsko srovnalo 15 minut před koncem a ještě jsme se báli o výsledek. Paradoxně měl v poslední minutě velkou šanci Hegenbart, ale to už bychom chtěli asi moc. V tomhle utkání jsme vytěžili z minima maximum a bod je pro nás velmi cenný,“ uznal Smrčina.

Čimelice skórovaly po standardkách

V 5. minutě po Valentově centru do vápna se dostal k míči Linhart a poslal Táborsko do vedení. Rychle inkasovaný gól ale domácí nezabrzdil. Hned za minutu zahrávali rohový kop Neklem, na centrovaný míč nejvýše vyskočil Listopad a hlavou srovnal.

V dalších minutách se hra odehrávala od vápna k vápnu. V 19. minutě skončila střela Převrátila nad. Táborští domácí trochu přitlačili, ale vyloženou šanci si nepřipravili, a když už se zdálo, že přece jenom nad domácími vyzrají, stál jim v cestě výborný brankář Slavík. Ve 42. minutě zahřmělo před Satrapovou brankou. Nekl zahrával přímý kop a na centr nejlépe zareagoval Pšenička a hlavou vstřelil druhou branku domácích.

Druhý poločas získávali postupem času mladí fotbalisté Táborska převahu. Ve 48. minutě střela Valenty skončila nad. V 57. minutě střílel z přímého kopu Dudl, ale jeho pokus Slavík chytil. Hosté ještě přidali na rychlosti a zatlačili čimelické do defenzivy. V 72. minutě po střele Valenty vyrážel Slavík míč na tyč. Tři minuty nato už byl krátký na přízemní střelu Blechy.

V závěru se domácí přece jen vzpamatovali a hra se opět vyrovnala. V 84. minutě prověřil brankáře Hadáček. V samotném závěru se do výborné šance dostal Hegenbart, ale míč měl na dlouhou nohu a střela skončila těsně nad brankou.

Napsal(a) Redakce, Josef Ťupa | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama