Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice utržily na Rudolfově krutou porážku

 
úterý, 17. dubna 2018, 22:32

O první jarní výhru se hráči Dražic tentokrát pokoušeli za krásného jarního počasí v Rudolfově. A nutno dodat, že dvě třetiny utkání byli domácím vyrovnaným soupeřem. Nakonec sice odjížděli s nepopulárním bůrem, ale výsledek je vzhledem k průběhu až moc krutý. A jak viděli svýma očima porážku 1:5?

Domácí šli do vedení hned ve druhé minutě, kdy se o prodírajícího Pouzara otřel Hořejší a rozhodčí Peterka neváhal písknout penaltu. Samotný Pouzar ji s přehledem proměnil a domácí se ujali vedení 1:0. Srovnat mohl za čtyři minuty M. Stuchlík, ale z bezprostřední blízkosti pálil pouze do brankáře Píchy. Srovnat skóre se Dražickým podařilo v 19. minutě, kdy si bratři Stuchlíkové narazili balon na hranici velkého vápna domácích a Jiří Štecher střelou k levé tyči nedal Píchovi šanci – 1:1.

V dalších chvílích se vyznamenal Baka v hostující brance, když likvidoval tvrdou střelu Pouzara. Poslat dražické hráče do vedení měl v ideální šanci mladík Böhm. Po závaru ve vápně domácích se dostal k balonu na úrovni penalty a tvrdě vystřelil, brankářem vyražený balon se dostal k L. Stuchlíkovi, ten však nemířil přesně. Ve 31.minutě se opět dostal k zakončení domácí Pouzar, ale i tentokrát si Baka poradil a jeho dělovku vyrazil na roh. Tolik úspěšný však Baka nebyl v závěru první půle. Pouzar zahrával přímý kop z 25 metrů a obstřelem zdi na bližší tyč překonal našeho brankáře podruhé - 2:1. Domácí kanonýr vyniká skvělou kopací technikou, ale kdyby zeď měla potřebné parametry, takovým způsobem by branky nedosáhl…

Ani ve druhé části Dražice nemusely odolávat nějakému tlaku favorizovaných domácích. Naopak měly šanci na srovnání skóre. V 52. minutě se ve vápně domácích dostal míč k Böhmovi, který šel sám proti brankáři. Jeho střela se však nevešla do branky. Škoda, byla to stoprocentní tutovka. V 55. min. poznamenalo zápas vážné zranění hostujícího Bareše, kterého v souboji o balon Pouzar napálil loktem do obličeje a zlomil mu nos. „Pro našeho hráče musela přijet záchranka a odvézt ho na ošetření do českobudějovické nemocnice. Po tomto incidentu začali mít domácí více ze hry. Naši borci působili zakřiknutým dojmem. A přišly i góly,“ poznamenal k nešťastné události vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář.

V 67. minutě využil chybu v hostující obraně Prokeš, který dostal přihrávku před branku, kličkou se zbavil Horky a prostřelil Baku - 3:1. Za další dvě minuty přišlo opět zaváhání na levé straně a domácí trestali. Kuna zatáhl balon k brankové čáře, prudce nacentroval před branku, kde zcela osamocený Prokeš dorazil balon do odkryté branky - 4:1. Poslední změna skóre přišla v samém závěru utkání. V 88. minutě po závaru ve vápně Baka dvě střely domácích útočníků ještě stačil vyrazit, ale na dorážku Baščevana už byl krátký - 5:1.

„Sehráli jsme s domácími vyrovnanou partii s krutým přídělem v naší síti. Jak již bylo zmíněno, zápas ovlivnilo zranění našeho hráče Pouzarem. Jmenovaný je ústřední postavou rudolfovských fotbalistů. Byla na něj penalta, kterou sám proměnil, přidal druhý zářez z přímého kopu a přihrával na třetí branku Prokešovi. Bohužel svůj skvělý výkon znehodnotil nesportovním zákrokem na našeho Bareše,“ uvedl Lubomír Kolář na adresu rudolfovského špílmachra.

 
 
Napsal(a) Lubomír Kolář/TJ Dražice | Foto Miloslav Kusbach