Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Sedloň podržel nováčka, dařilo se kapitánům

 
pátek, 13. dubna 2018, 11:30

O překvapení minulého víkendu se postaral sezimoústecký Sokol, který obral u Vajgaru o dva body mdlého domácího favorita. Střelecky nejpilnější byl čimelický Václav Hegenbart, jenž si za čtyři kousky Dačicím vystřílel ocenění Muže 20. kola.

Kapitán Čimelic Václav Hegenbart završil letošní účet na 10 gólů. Na vedoucí pozice střelecké tabulky se dotahuje další plejer s páskou na rukávu, želečský Michal Brůžek se dvakrát prosadil v N. Včelnici, kde domácí dostali lekci z produktivity. Milevská obrana hravě ustrážila v Olešníku nejlepšího kanonýra přeboru Dudka a počtvrté udržela čisté konto. Dlouhodobě odvádí kvalitní výkony Martin Petr, střelec první branky, a ostřílený kapitán a krajní bek Jiří Kosobud (o 3 roky starší bratr želečského Ondřeje).

Osek vyhrál i na horké dražické půdě, u obou branek asistoval talentovaný Jan Hoch (19 let), jehož největší doménou je zahrávání standardek. Třetím týmem, který prochází jarem bez ztráty kytičky, je Hluboká. Její pětigólový příděl na Soukeníku je o to cennější, že v sestavě táborského béčka nastoupilo sedm profesionálů z druholigového kádru! Skóre otevřel Zbyněk Stráský, v obraně si uhrál své Jan Čermín (další kapitán).

„Nedokázali jsme se dostat do zakončení a výsledek je pro nás dost krutý,“ posteskl si trenér Martin Štica, jehož tým je v odvetách zatím na nule a s pouhými 3 vstřelenými góly. To Hluboká pálí o sto šest. Na jaře nasázela už 17 branek. Nejvíce ze všech a téměř polovinu toho, co dala na podzim (37).

První bezgólový výsledek v odvetné části se zrodil v Protivíně. Aktivnější Rudolfov táhl ve středu pole Jan Šindelář, domácí obraně dominoval Dominik Uhlík. David Zoubek byl správným žolíkem do druhé půle s Třeboní, kterou rozhodl dvěma trefami a výrazně se podepsal na prvním jarním vítězství Katovic.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 21 – Lukáš Dudek (Olešník), 18 – Jaromír Vorel (Protivín), Michal Brůžek (oba Želeč), 16 – Radek Novotný, 14 – Filip Votava (J. Hradec), Tomáš Tauber (Hluboká), 13 – Michal Požárek (Katovice), 12 – Martin Toman (J. Hradec), 11 – Vojtěch Kostka (Táborsko B), 10 – Pavel Hájek (Hluboká), Václav Hegenbart (Čimelice), 9 – Stanislav Pacholík (N. Včelnice), Jakub Říský (Osek), Jaroslav Bosnyak (Želeč)


Ideální sestava 20. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Zbyněk Sedloň (S. Ústí/2)

Jiří Kosobud (Milevsko/1), Dominik Uhlík (Protivín/3), Martin Petr (Milevsko/2), Jan Čermín (Hluboká/1)

Jan Šindelář (Rudolfov/2), Zbyněk Stráský (Hluboká), Jan Hoch (Osek/2)

Michal Brůžek (Želeč/6), David Zoubek (Katovice/1), Václav Hegenbart (Čimelice/4)


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák