Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek zabodoval naplno i v Dražicích

 
úterý, 10. dubna 2018, 13:30

Ani druhý zápas na domácím hřišti nedokázali fotbalisté Dražic vyhrát. Hosté z Oseku dokázali udržet jarní neporazitelnost a odvézt si všechny body. Domácí měli na kopačkách několik dobrých příležitostí, ale ke vstřelení gólu pokaždé kousek scházel.

Úvod utkání patřil domácím hráčům, už ve 4.minutě vyslal Horka hlavou do samostatného náběhu Kromku, ale jeden z obránců stačil střelu našemu hráči zablokovat. V 8.minutě se na levé straně dokázal uvolnit hostující Hosnedl, ale jeho střela orazítkovala horní tyčku naší brány.. V 15.minutě se dostal do šance Kroupa, mířil mimo tyče. Ve 22. minutě nabídla chybující obrana Dražic šanci Brabcovi, pokus o vystavení mimo hru nevyšel a hostující útočník se řítil sám proti Volkovi. Brabcova střela však těsně minula levou tyčku.

Tyčka stála v cestě i střele J. Štechera na opačné straně hřiště. Ve 26.min. si Říský poradil na pravé straně s Fořtem a postupoval z úhlu proti brance. Volkovi se podařilo jeho střelu vyrazit na roh. O minutu později po rozehraném rohovém kopu vracel balon před domácí branku jeden z hostujících středopolařů, v šestnáctce vyskočil nejvýš Kroupa a jeho hlavičku směřující nad branku srazil prudký poryv větru do brány – 0:1.

Srovnání skóre měl na kopačce Kromka ve 32.minutě. Novotný přehodil balon přes  obranu hostů přímo do běhu Kromkovi, ten šel už podruhé sám proti Budošovi v brance, stačil i vystřelit, ale trefil pouze vyběhnutého gólmana. V samotném závěru měli ještě šanci hosté, když Brabec dostal dlouhý pas za obranu a postupoval proti brance. Místo střely však volil ještě přihrávku vlevo, kde však balon nenašel žádného adresáta a bylo po šanci.

Druhý poločas foukal vítr do zad hostům a na hřišti to bylo znát. Na Volka se valil jeden útok za druhým. V 52.min. hlavičkoval Říský těsně mimo po rozehraném přímém kopu. V 63.min. skončila střela Hocha na levé tyči! V 69. min. musel Volek robinzonádou likvidovat střelu Říského. V 71.min. zahrával rohový kop Hoch a silný vítr tlačil balon do branky, Volek zachraňoval na poslední chvíli.

V 73. min. se hostům podařilo pojistit vedení druhou brankou. Dlouhý centr do našeho vápna si našel Cardu, který hlavičkou do protipohybu Volka vstřelil uklidňující gól - 0:2. Dražičtí hráči se osmělili k nějakému tlaku až v samém závěru. Nejprve Hořejší střelou k tyči vystrašil hostujícího brankáře. Následně pak nejlepší hráč domácího celku Novotný prokličkoval až do vápna hostů a tvrdě vystřelil. Míč opět odrazil pouze od tyče.

„Na potřebné body jsme tak opět nedosáhli. Proti nám hrál zdatný soupeř. Z průběhu utkání je patrné, že hosté měli více ze hry. Nás mohou mrzet neproměněné příležitosti v úvodu utkání. Bohužel to je obrázek několika posledních zápasů. Příležitosti ke skórování si nějaké vypracovat dokážeme, ale ten poslední krůček se nám nějak zadrhává. Nezbývá, než věřit v lepší zítřky,“ komentoval domácí porážku vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.

Domácí staví zeď k nepřímému kopu za řeči Fořta. Rozehrát se chystají Říský s Hochem.


TJ Dražice – TJ Osek 0:2 (0:1)

Branky: 28. Kroupa, 74. Carda. Rozhodčí: Macko - Peterka, Krčín. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:1 (Fořt, Veselý - Říský). Diváků: 80.

Dražice: Volek – Kubásek (69. Schloff), Fořt, Kaše, Bareš – Novotný, J. Štecher, Veselý, Hořejší – Horka, Kromka (46. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Osek: Budoš – M. Čapek, Krejčí, Carda, Diviš – Hosnedl (86. Šůs), Hoch, Kroupa, Brabec (88. Voříšek) – Říský, Ježek (84. Sýkora). Hrající trenér Jaroslav Voříšek.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto TJ Dražice