Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Sezimoústecký Sokol odlétl od Vajgaru s bodem

 
sobota, 7. dubna 2018, 12:46

Velké překvapení se zrodilo v sobotním dopoledním otevíracím střetnutí jubilejního 20. kola krajského přeboru. Domácí favorit J. Hradec nenavázal na třízápasovou vítěznou šňůru a jen remizoval s o záchranu bojujícím nováčkem Sokolem S. Ústí 1:1.

Druhý tým přeboru nevstoupil do utkání nejlépe. Už v 9. minutě udeřili hosté zblízka dorážejícím Lukášem Irsou a překvapivě šli do vedení. Sokol vedl v roli zastupujícího trenéra opět Ladislav Šebek s Jaroslavem Kutnerem a oproti pondělní porážce s Protivínem podal bojovný výkon a hlavně vyvaroval se chyb v obraně. 

Hradec se po celý zápas nemohl dostat do tempa, nedařila se mu kombinace a chyběla mu dravost, která ho zdobila v předchozích střetnutích. Měl sice stálou územní převahu, ale proti dobře fungující obraně Sokola v čele s brankáře Sedloněm se neprosadil. Výjimkou byla 23. minuta, kdy unikl po levém křídle Filip Votava, přihrál od autové čáry zpět na Martina Tomana, jehož pohotová střela z první skončila přesně u levé tyče bezmocného Sedloně.

Ve druhé půli stálo při hostech několikrát štěstí. Ještě více se zatáhli a poctivě se bránili útokům domácích. Slibně se rozvíjející akce ale Hradečtí nedotáhli do konce. Po hodině hry si Sedloň oddychl při dorážce domácích a po chvíli při Tomanově ráně nad. V dalších dvou šancích zakročili včas sezimoústečtí zadáci.

V nastavení zahrozili ojediněle i hosté z rychlého protiútoku, který zakončili střelou nad branku Jakuba Hulíka. Dlouholetá hradecká jednička stála mezi tyčemi poprvé od 15. listopadu 2015, k Vajgaru se vrátila během uplynulého podzimu. Sezimoústečtí tak podruhé obrali Hradec o body. K podzimní bezgólové remíze, která byla pro nováčka vůbec první v soutěži, přidali další nerozhodný výsledek 1:1.

Ohlasy trenérů

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Pro nás to je obrovská ztráta, zklamali jsme. Při vší úctě k Sokolu, mančaft, který chce bojovat o postup, nemůže podat takovýhle výkon. Nechali jsme soupeře hrát a dokonce jít do vedení. Nám se podařilo srovnat, ale nic víc. Ten nerozhodný stav v prvním poločase byl nakonec spravedlivý, protože jsme neuměli najít klíč na jejich obranu. Druhá půle už byla zcela naše, protože jim docházely síly. Ale nedokázali jsme ten jejich obranný val překonat. Přitom jsme s tím počítali, že přijedou bránit. Hráče, kteří by to měli umět zvládnout, máme, ale nezvládli jsme to. Postupně stoupala nervozita a ke konci už to byla křeč. Tu remízu to neomlouvá.“

Ladislav Šebek, trenér S. Ústí: „Zisk bodu na půdě obrovského favorita a adepta na postup nás hrozně těší. Zvlášť proto, že jsme přijeli prakticky jenom s jedenácti hráči. Pravdou je, že já a Petr Vinš jsme byli zapsáni jako náhradníci, ale to byl spíš jenom takový psychologický trik na domácí, aby se tolik neradovali, že je nás málo. Kopačky jsme na nohou neměli (smích). Samozřejmě jsme museli zvolit defenzivní taktiku, která na favorita platila. A navíc se nám podařilo zaznamenat vedoucí gól. Dlouho nemohli naši obranu překonat, vyznamenával se gólman Sedloň. Ale samozřejmě i ostatní kluci dodržovali naše pokyny a na hřišti to bylo znát. Takže i když soupeř vyrovnal, bylo zasloužené. V bloku jsme čekali veliký tlak i po pauze. A stav jsme udrželi, i když jsme prakticky nemohli střídat. Měli jsme jenom jednoho hráče. Přitom sil už moc nebylo. Kluci šli tentokrát na krev a nakonec měli i šanci dát v závěru druhý gól. Ale to by bylo vůči domácím hodně nespravedlivé. Pro nás je bod cenný, pro ně nejspíš málo.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:1)

Branky: 23. Toman – 9. Irsa. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Jarolím. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (Králíček, Votava – Mrúz, Šmíd). Diváků: 80.

J. Hradec: Hulík – Šmíd, Beránek, Völfel, Šenkýř – Kučera, Koutný, Králíček (65. Princ), Votava – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

S. Ústí: Sedloň – Novotný, Vilímek, Podroužek, Mrúz – Hoffmann, Bartáček, A. Kutner, Šmíd, Hladík – Irsa (90. Kolář). Trenér Ladislav Šebek.

Nejlepší hráči: nikdo – Sedloň, Hoffmann

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák