Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Dudek nastřádal už 20 gólů, Tomana zastoupil Chalupský

 
čtvrtek, 29. března 2018, 12:25

Pět hráčů dokázalo v 18. kole Ondrášovka krajského přeboru skórovat ve dvou případech a výraznou měrou se podíleli na výhrách svých mužstev. Domácím se o víkendu nedařilo. Výhodu vlastního hřiště dokázaly využít jen Želeč a Olešník. Hosté si odvezli rekordních 16 bodů.

J. Hradec uspěl ve šlágru kola v Katovicích a stále drží bodově krok s první Želčí. Za Martina Tomana zaskočil před návštěvou kola parťák z útoku Jiří Chalupský, který vsítil první a také poslední gól Hradeckých. Vedoucí Želeč měla velkou práci s Čimelicemi. Na čistém kontu mají podíl brankář Martin Blažek a stoper Ondřej Kosobud.

Pětice týmů je v úvodu jara stoprocentní. Rudolfov pod velením dvakrát skórujícího špílmachra Radima Pouzara získal tři body s posledními Dačicemi a z obou soubojů proti celkům z chvostu tabulky vyšel vítězně. Milevsko zvládlo první duel na přírodní trávě v Protivíně a dvěma zásahy pohotového Lukáše Sedláka si odvezlo tři body a stále drží nulu na kontě obdržených branek.

Hluboká potvrdila, že její výhra se Želčí nebyla z kategorie náhodných. Cenné body stvrdila v N. Včelnici zásluhou Tomáše Antoše, jehož výkony v ofenzivě patří k největším překvapením, neboť dosud nastupoval jako obránce. Právě hlubockého exstopera jsme zvolili Mužem 18. kola. V ideální jedenáctce nechybí ani kapitán Jan Čermín.

Výhru Olešníka nad Třeboní jistil dvěma zásahy Lukáš Dudek. Nejlepší střelec soutěže zaokrouhlil počet gólů na 20. Dobře zahráli krajní obránci, především kapitán Martin Nýdl. Osek překvapil výhrou na sezimoústecké umělce s béčkem Táborska. U obou branek ze standardek byl mladíček Jan Hoch. V táborské rezervě nastoupil podruhé pendl Zdeněk Linhart. S kapitánskou páskou byl největší hrozbou pro branku oseckého Budoše, což stvrdil vedoucí trefou. Na body ale nestačila.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 20 – Lukáš Dudek (Olešník), 16 – Jaromír Vorel (Protivín), Radek Novotný, 15 – Michal Brůžek (oba Želeč), 14 – Tomáš Tauber (Hluboká), 13 – Michal Požárek (Katovice), Filip Votava, 12 – Martin Toman (oba J. Hradec), 11 – Vojtěch Kostka (Táborsko B), 10 – Pavel Hájek (Hluboká), 9 – Stanislav Pacholík (N. Včelnice)


Ideální sestava 18. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Martin Blažek (Želeč/2)

Martin Nýdl (Olešník/1), Ondřej Kosobud (Želeč/2), Jan Čermín (Hluboká/1)

Lukáš Sedlák (Milevsko/1), Radim Pouzar (Rudolfov/3), Jan Hoch (Osek/1)

Tomáš Antoš (Hluboká/3)

Lukáš Dudek (Olešník/4), Jiří Chalupský (J. Hradec/1), Zdeněk Linhart (Táborsko B/1)


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama