Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Favorit se proti čimelické obraně prosadil po přestávce

 
úterý, 27. března 2018, 10:05

Ve druhém jarním kole zavítalo mužstvo Čimelic na hřiště vedoucího mužstva soutěže do Želče. Pro hosty to byl první jarní zápas. Domácí Sokol se chtěl revanšovat za nepovedený start na Hluboké. Hrálo se na těžkém terénu, ale podmínky byly pro obě mužstva stejné.

Od začátku se hrálo vyrovnaně. V 9. minutě se dostal do šance domácí Novotný, ale s jeho pokusem si Slavík poradil. O minutu později měl slibnou příležitost Hegenbart, ale jeho pokus domácí brankář vyrazil na rohový kop.

Hra se v další době odehrávala převážně od vápna k vápnu, žádné velké příležitosti na obou stranách si fotbalisté nepřipravili. Pouze ve 40. minutě měli výhodu přímého kopu Čimelice, ale Listopad trefil zeď a následná střela Převrátila skončila nad brankou domácích.

Druhý poločas začali Čimeličtí aktivněji, ale kromě několika rohových kopů si žádnou větší šance nevypracovali. V 65. minutě se naopak pod tlak dostali hosté a po třech střeleckých pokusech, kdy zachraňoval jak Slavík v brance, tak i obránci se k míči dostal nakonec Novotný a vstřelil první branku domácích.

Hosté se opět tlačili dopředu a v 73. minutě nastřelil Převrátil tyčku domácí branky. Hned z protiútoku zaútočil do otevřené obrany Čimelic vystřídavší Bosnyak a druhým gólem pečetil vedení Želečských.

Čimeličtí zvýšili tlak a v 75. minutě mohl snížit Varhan, jehož střela skončila na břevně Blažkovy branky. Hosté se v závěru usadili na polovině domácích, ale kromě několika rohových kopů si žádnou vyloženou možnost nevytvořili. Domácí ještě do konce utkání zahrávali dva rohové kopy, ale na stavu 2:0 se již nic nezměnilo.

Favorit splnil povinnost, ale Čimelice mu statečně vzdorovaly. „Po nepovedeném zápase z minulého víkendu jsme podali daleko živější výkon, i když Čimelice nám nedaly nic zadarmo. Hrály z bloku z vlastní poloviny a chodili do nebezpečných kontrů. V druhé půli se nám podařilo jít do vedení, pak jsme měli štěstí při nastřelené tyči hostů a z protiútoku jsme vstřelili uklidňující druhou branku. Čimelice podaly sympatický výkon,“ komentoval vítěznou domácí premiéru Želče Roman Lukáč.


Sokol Želeč – SK SIKO Čimelice 2:0 (0:0) 

Branky: 65. Novotný, 74. Bosnyak. Rozhodčí: Reisner – Lovětínský, Tupý. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Pavličko - Viták, Převrátil). Diváci: 50.

Želeč: Blažek – Škrábek, O. Kosobud, Pavličko, Rabiňák (70. Bosnyak) – Fiala (89. Froněk), Švec, Holub, Kukučka (60. Šváb) – Brůžek, Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Čimelice: Slavík – Viták (65. Řezáč), Němec, Listopad, Pšenička – Hadáček, Převrátil, Nekl, Varhan – Suchan (55. Říha), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Napsal(a) Josef Ťupa, redakce | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama