Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka měla v generálce s Třeboní raketový úvod. Dvakrát skórovali Bálek s Matouškem

 
sobota, 11. února 2017, 14:54

Poslední přípravu před startem odvetné části Juniorské ligy měli před sebou v sobotu dopoledne svěřenci trenérů Petra Skály a Romana Lengyela. V předchozích čtyřech zápasech neměli žádnou skvostnou bilanci (Příbram U21 1:3, Písek 0:1, Jankov 0:0, Žižkov komb. 0:3). Jediný vstřelený gól Collinem jasně upozorňoval, kde tým tlačí bota. Jak se ukázalo, zapracovali na nedostatcích v útočné fázi a Třeboň vyprovodili pěti góly. Snad si nějaký schovali i na příští neděli, kdy přivítají v jarní premiéře Liberec.

Juniorka Dynama vlétla na soupeře jako uragán, už po osmi minutách si vytvořila třígólový náskok a zadělala na vysoké vítězství.

První gól padl pár minut od úvodního hvizdu, Lukáš Bálek po individuální akci obešel třeboňského brankáře a zahájil ostrostřelbu. Zakrátko obdržel gólman Jakub Skála, syn trenéra juniorky Dynama Petra Skály, druhý gól. Kryštof Kadlec zavěsil z hranice vápna krásnou střelou do přímo šibenice. Potřetí se třepal míč v třeboňské síti po faulu na Michala Blažka, který potrestal z pokutového kopu Lukáš Bálek.

Po gólové lavině se hra uklidnila, částečně i vinou delšího ošetřování třeboňského hráče. Hrálo se převážně ve středu hřiště. Ve 25. minutě ovšem podnikli domácí rychlý útok, po levé straně utekl Michal Blažek, poslal přízemní centr na Jakuba Matouška, který přesprintoval obránce a prostřelil brankáře.

Třeboň počítala góly a raněné

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Budějovičtí junioři měli velké množství gólových příležitostí, z nichž se ujala pouze jediná. Po rohu se ve 49. minutě prosadil hlavou opět dorostenec Jakub Matoušek, jemuž záskok v juniorském mužstvu očividně svědčil.

Matoušek měl zanedlouho další možnost, když dostal od Lukáše Bálka přihrávku do běhu, unikl obránci, ale po sporném zákroku už nezakončil. Třeboň toho směrem dopředu moc neukázala. Jednou šanci si vypracovala v polovině druhé půle, ale po centru do malého vápna zakončoval třeboňský hráč těsně vedle tyčky. Zápas byl jednoznačný a Třeboňští mají do startu jara na čem zapracovat.

Petr Skála, trenér juniorky Dynama: „Nad očekávání dobře nám vyšel start do utkání. Během pár minut jsme vedli o tři góly, to se potom nehraje špatně. Ale Třeboň to úplně nepoložila a pomalu se dostávala do hry. Určitě chtěla dát minimálně jeden gól. Ale my jsme přidali v úvodu druhého poločasu pátý gól. A i když se soupeř potom snažil ze všech sil, udrželi jsme čisté konto. Pro nás je to vítězství o to důležitější, že jsme konečně dali víc než jeden gól. V kádru je řada mladých hráčů, pro které to byla veliká zkušenost.“

František Švaňa, manažer Třeboně: „Vůbec jsme nezvládli začátek, Takový přístup našich hráčů nechápu. Domácí na nás vlítli a během dvanácti minut vedli o tři góly. Potom jsme se přece jenom probrali a hru začali vyrovnávat. Přesto jsme do konce poločasu inkasovali ještě jednou. Po přestávce se už na naši hru dalo přece jenom líp koukat, přesto jsme nedokázali aspoň snížit. Naopak hned v samotném úvodu jsme inkasovali popáté. Dostali jsme lekci, že fotbal se hraje naplno hned od začátku. Snad si to kluci zapamatujou. Horší ale je, že se nám po nezaviněné srážce koleny zranil Havlík. Snad je to jenom naražené. Odstoupit musel taky Matoušek s výronem. V úterý hrajeme doma od šesti hodin s Hrdějovicemi a v sobotu v deset dopoledne přivítáme budějckou Slavii.“

SK Dynamo ČB U21 – Jiskra Třeboň 5:0 (4:0)

Góly: Bálek 2 (1 z pen.), Matoušek 2, Kadlec.

Dynamo: Rothbauer – Škoda, Frnoch, Tomášek, Zachař – Krejčí, Rottenborn, Málek, Kadlec, Blažek – Jakub Matoušek. Střídali Coufal, Fišer, Rauscher. Trenér Petr Skála.

Třeboň: J. Skála – Kodras, Havlík, Kido, Malický – Divoký, Franěk, Maxa, Lonsmín, Jan Matoušek – Holzepl. Střídali Kučera, Veselý, Kopecký, Holý. Trenér Zdeněk Procházka.

Napsal(a) Redakce