Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milevsko přehrálo písecké dorostence. V brance měl comeback Fučík

 
středa, 7. února 2018, 21:52

Místo odřeknuté sobotní přípravy s Čížovou si Vzduchotechnici sjednali na středu utkání s píseckou devatenáctkou. Trenéra Miroslava Strnada potěšil předvedený výkon v prvním poločase a zasloužená výhra 4:0.

„Výsledek vypadá jasně, ale nebyl to snadný zápas. Samozřejmě se hrálo na umělce, ale sněžilo a terén nebyl nejlehčí. Byl to náš první přípravný zápas, ale kluci se s tím dobře vyrovnali,“ chválil si milevský kouč Miroslav Strnad po skončení utkání. „Hosté sice byli běhaví a snaživí, ale byli jsme lepší. V prvním poločase jsme dali dva góly, oni měli taky asi dvě možnosti,“ řekl k průběhu první půle.

Do kvality druhého dějství výrazně promluvilo střídání. Milevský lodivod měl na střídačce čtyři čerstvé hráče. „Po prostřídání už to nebylo ono. Přece jenom na začátku bylo víc sil. I tak jsme přidali další dvě branky,“ poznamenal, že naplnili gólovou normu z úvodního poločasu.

Mezi milevské tyče si po obrátce stoupla staronová tvář. „Gólmana Šmitmajera vystřídal exbernartický Tomáš Fučík. Dlouhou dobu už u nás chytal a po skončení podzimu projevil přání, že by se chtěl vrátit. Nakonec jsme se domluvili a je u nás. Prodělal s námi celou přípravu,“ řekl Miroslav Strnad na konto 33letého brankáře Tomáše Fučíka (na snímku), který až na půlrok v Dražicích (2003) strávil celou kariéru v Bernarticích či Milevsku. Proslul proměňování penalt, když překonával kolegy v rukavicích.


FC ZVVZ Milevsko – FC Písek U19 4:0 (2:0)

Branky: Sedlák 2, Komárek, Kálal.

Milevsko: Šmitmajer – J. Kosobud, Hrubec, Vakoč, M. Novotný – Alexa, Komárek, Marvan, Sedlák – Barda, Paták. Střídali Fučík, Petr, Kálal, P. Novotný. Trenér Miroslav Strnad.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák