Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vzduchotechnici hodlají napravit pošramocený podzim

 
čtvrtek, 4. ledna 2018, 15:53

Fotbalisté FC ZVVZ Milevsko loni zažili v krajském přeboru nejhorší podzim od svého pádu z divize. Původně byli pasováni na přední příčky, ale výsledek, kterého dosáhli, neodpovídá tradicím a postavení milevského fotbalu. Na jaře se chtějí ze čtrnáctého místa posunout do klidnějších pater tabulky. „Potřebujeme tým okysličit,“ říká lodivod Miroslav Strnad.

„Podzim se mi nehodnotí dobře. Bodů jsme získali málo,“ uvádí zklamaný trenér Strnad. Milevští na podzim nedokázali vyhrát hned několik slibně rozehraných zápasů, v 16 kolech získali jen 15 bodů (vloni 18) a mají jen čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. Vyhráli jen nad Dačicemi, na Soukeníku proti Táborsku B a s Olešníkem, šestkrát remizovali. Což navazuje na minulou sezonu, kdy byli s 12 plichtami remízovým králem přeboru.

Z venku dovezlo Milevsko jen čtyři body, ale v řadě zápasů mělo navrch. Ale ta koncovka… „Scénář zápasů se pořád opakoval. Máme úzký kádr a pronásledovala nás zranění. Přesto jsme odehráli několik velmi povedených utkání, ale strašně nás trápila produktivita. Fotbal jsem hrál hodně dlouho, ale takové trápení jsem nikdy nezažil. Co my jsme nedali za šance, to bylo neuvěřitelné. Navíc se to neustále opakovalo,“ kroutí hlavou nad promarněnými možnostmi, které je stály několik bodů a mnohem lepší postavení.

Mužstvo vzduchotechniků dokázalo v kvalitním střetnutí remizovat s první Želčí, ale vzápětí prohrát v podzimní derniéře u posledních Dačic. „Jedna věc je náš herní výkon. Nemyslím si, že byl až tak špatný. Druhá věc je velmi špatná produktivita. A v neposlední řadě individuální výkony jednotlivců. Někteří hráči zůstali hodně za očekáváním!“ míní Miroslav Strnad.

Nejvíce jej mrzely porážky na hřištích dvou celků z chvostu tabulky. „Určitě v Nové Včelnici a samozřejmě v Dačicích.“ Dobře sehraných zápasů předvedli několik. „My jsme opravdu sehráli na pohled více povedených zápasů, ale je tam slovíčko kdyby… Povedený zápas byl s například Táborskem, Olešníkem, Želčí,“ vypočítá ty nejpovedenější, v nichž se nejčastěji spoléhal na Josefa Komárka. Letošní úroveň soutěže považuje milevský kormidelník za odpovídající krajské úrovni. Umístění týmů po podzimní části se dalo předpokládat. „Když pominu náš tým, tak mě nic nepřekvapilo.“

Hráči Milevska nezahálejí ani v době fotbalového volna. „Zatím se scházíme každý pátek na nepovinný fotbálek, abychom se trochu udržovali. Klasickou zimní přípravu, která bude zase hodně dlouhá, začínáme 17. ledna. Využívat budeme opět domácí prostředí, protože tady máme výborné zázemí s umělým trávníkem. Akorát na soustředění pojedeme do areálu v Putimi,“ říká k programu zimní přípravy, v níž je čekají za soupeře 3. 2. Čížová, 10. 2. Veselí, 18. 2. Táborsko U19, 3. 3. Dobříš a v generálce 11. 3. Semice.

V kabině by se měli objevit jak talentovaní mladíci z vlastní líhně, tak i nové tváře. „Chtěli bychom doplnit hráčský kádr i realizační tým a zabudovat do mužstva dva tři naše nadějné starší dorostence. Musíme si s nimi promluvit a vysvětlit jim naši filozofii, pak už to bude i o jejich přístupu. Nechtěli bychom je ale úplně odříznout od staršího dorostu. Ale byli by v širším kádru A-týmu. Potřebujeme tým okysličit. Jména posil z jiných klubů nebo dalšího asistenta si ale zatím nechám pro sebe, dokud nebude všechno jasné,“ prozradí, až bude ruka v rukávu.

Cíl do jara mají v Milevsku jasný, pokusit napravit nelichotivé podzimní vystoupení. „Určitě. Musíme se odpíchnout od poctivého přístupu a nechat na place všechno,“ dává návod k lepším výsledkům Miroslav Strnad.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák