Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezimoústecký nováček skončil po podzimu nad sestupovým pásmem

 
čtvrtek, 21. prosince 2017, 19:35

Na listině účastníků krajského přeboru se poprvé objevil klub sídlící na sezimoústeckém hřišti Za řekou. Vydařené jaro vyneslo Sokol na druhé místo I. A třídy, které se ukázalo jako postupové. Seznamování s vyšší soutěží nebylo lehké, poprvé poznal slast vítězství až v osmém střetnutí. Pod novým trenérem Michalem Sokoltem nakonec nasbíral 16 bodů a zimu stráví na 13. příčce. „Pokusíme se udržet. Čeká nás ale hodně tvrdá práce,“ uvědomuje si Michal Sokolt.

Přezimujete na třinácté příčce. Jak jste celkově spokojen s podzimní částí sezony?
Myslím, že v celku můžeme být spokojeni a také doufám, že všichni hráči s realizačním týmem včetně vedení klubu prošli určitou novou zkušeností, která nám ukázala nedostatky, které musíme v naší hře postupně odstraňovat a tím se stávat zdatnějšími soupeři pro ostatní.

Sokol se poprvé ocitl mezi krajskou elitou. Na začátku šel od porážky k porážce, což vyústilo v trenérskou výměnu. Co se vám podařilo změnit, že tým začal bodovat?
Vždy je těžké, vstoupit do nové soutěže.  Kluci chtěli postoupit a sami si tuto volbu odsouhlasili. Možná nevěděli, do čeho jdou, proto asi nebyli dostatečně připraveni, ale postupem času pochopili, že poctivou prací na trénincích se mohou zlepšovat a tím i přijdou výsledky.  

Nebylo vám líto, že Milan Barteska odešel zpět do Želče? Jeho zkušenosti by se vám určitě hodily.
Když jsem mužstvo přebíral, tak Milan byl již hráčem Želče. Bral jsem to jako hotovou věc, kterou nemohu a ani nechci měnit, i když by se Milanovy zkušenosti určitě hodily, pořád je to pan fotbalista.

Kdy se cítíte lépe, když vedete mužstvo z lavičky nebo přímo z trávníku?
Nejlépe se cítím, když mužstvo vyhrává a potom je pro mě důležité, jestli mohu ještě pomoc na hřišti nebo je lepší být na lavičce. Ale v prvním případě být jako hráč a trenér je obrovská odpovědnost, to už musí člověk hodně přemýšlet, ale vše vždy probírám se svým trenérským kolegou Plašanem (Františkem Plachým), který dokáže vnést do všeho klidnou hlavu a také trocha toho humoru a vše jde hned lépe.   

Na který zápas byste raději rychle zapomněl? Určitě tedy najdete i jeden, který byl podle vašeho gusta.
Nemám vyloženě zápas, na který chci zapomenout nebo který mě trápí, ale vždy mě mrzí, když prohrajeme a nepodá se takový výkon, na který mužstvo připravujete. A to samé platí o vítězství. Pokud se vše povede a máte dobrý pocit z odvedené práce, tak to mne vždy naplňuje. Takových zápasů sice nebylo tolik, ale věřím, že postupem času přijdou a budou převažovat nad těmi horšími.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Vždy chci, aby se tým mohl spolehnout jen sám na sebe a uměl si poradit i v těch těžkých chvílích. Sami hráči se o tom mohli přesvědčit po prvních porážkách, když začali pracovat a dostavovat se na tréninky, přišly i vítězné zápasy. Ale vše bylo jen a jen na nás.

Krajský přebor hrajete několik let. Jaký dojem na vás letos udělaly kvalita a celková úroveň?
Kvalita soutěže je určitě na dobré úrovni, vždyť se v ní objevují kluby, které prošly několik sezón divizí. Také se přidávají mužstva, která jsou v KP již delší dobu a mají hráče více let pospolu a tím se zvedá kvalita a úroveň soutěže.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
V konečné tabulce mě hodně překvapilo postavení Milevska, které jsem tipoval, že bude určitě výš. Co mě ale vůbec nepřekvapuje, tak je postavení Želče. Byl jsem v Želči součástí týmu, který momentálně šlape a je to vidět i na výsledcích.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže?
V KP najdete v každém mančaftu osobnost a určitě je jich i více, ale u mne převažuje pocit a mohl jsem tohoto člověka poznat osobně a působil jsem s ním jako hráč i trenér. Osobností je pro mne trenér Želče Roman Lukáč.          

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude vypadat?
Přípravu zahájíme 23. 1. 2018 a bude probíhat standardně třikrát týdně trénink a vždy uzavřeme přípravným zápasem a také tam budeme mít vložené čtyřdenní soustředění. Přípravné zápasy sehrajeme čtyři a také dvojzápas na turnaji v Kamenici nad Lipou.

Budete se poohlížet po posilách?
S ohledem na možnosti klubu se určitě nebráníme kádr doplnit, ale není to vyloženě priorita, kterou se chceme ubírat. Věříme svým odchovancům, a pokud se někdo nový v kádru objeví, tak to já nyní nevím. Ale nějaké hráče vyhlídnuté máme.     

Jaké cíle máte do jara?
Do jarní části soutěže půjdeme s tím, že se pokusíme KP na Sokole udržet. Čeká nás ale hodně tvrdá práce, která k záchraně soutěže patří.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama