Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradečtí si druhého místa váží, možnému postupu by se nebránili

 
středa, 6. prosince 2017, 13:17

Druhé místo, o tři body za lídrem Želčí. FK Jindřichův Hradec 1910 má za sebou v krajském přeboru povedený podzim, v němž naplnil předsezonní prognózy, že bude patřit ke špici soutěže. Tým od Vajgaru nasbíral 36 bodů, zdobila ho kvalitní ofenzíva a dobrá práce obrany, která udržela šestkrát čisté konto. Trenéra Marka Černocha mrzí jen domácí ztráty.

Jak celkově hodnotíte umístění po podzimní část přeboru?
Celkové umístnění hodnotíme velice kladně, musíme být zákonitě spokojeni.

Už na jaře jste patřili k nejlepším, v létě jste výrazně posílili o šest hráčů, ale chvilku to trvalo než si sedla sestava.
Uvedl bych to posilování na pravou míru, především jsme doplnili stávající kádr, aby vznikla zdravá konkurence, a v týmu se chytli pouze Lukáš Hejníček, Martin Toman a Martin Mareš. A samozřejmě někomu to trvalo nějakou chvilku a třeba Lukáši Hejníčkovi se to povedlo hned. Co se týče sestavy, tak ani jeden zápas jsme nehráli v optimálním složení, ale to je normální jev výkonnostního fotbalu, nemá cenu se kolo co kolo vymlouvat, že mi někdo chyběl.

Dařilo se vám i na hřištích soupeřů. Co vám schází k úplné spokojenosti?
K úplné spokojenosti chybí body ztracené na domácí půdě, hlavně porážka s Dražicemi v prvním kole ročníku.

Na který zápas byste raději rychle zapomněl? Určitě tedy najdete i jeden, který byl podle vašeho gusta.
Tak zcela jednoznačně to byl zápas v Želči, na ten bych velice rád zapomněl, ale některé segmenty ze zápasu mám stále před očima. Na druhou stranu se nám docela povedl zápas s domácím Protivínem.

Kdo patřil mezi největší tahouny vašeho mužstva?
Je to mužstvo, které táhne za jeden provaz, to je jednoznačná věc, ale samozřejmě má své vůdce na hřišti, kteří jsou potřeba. Byli jimi Tomáš Beránek a Radim Koutný.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Soutěž má svou kvalitu a opravdu platí, že každý může porazit každého, proto si také druhého místa moc ceníme.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Dá se říci, že tabulka odpovídá podzimní realitě, i když něco překvapujícího bych tam možná nalezl.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže?
To by byla hodně obsáhlá odpověď, protože úplně každý tým má hráče, který může být osobností soutěže, opravdu tak to je. Na krajských trávnících se pohybuje spousta šikovných fotbalistů.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude vypadat?
Přípravu zahajujeme 10. ledna 2018 a bude opět hodně pestrá a myslím, že i pro hráče zajímavá. Pojedeme na soustředění utužit partu a v plánu máme šest přípravných utkání. Jinak bude příprava probíhat v našich domácích podmínkách.

Kolik sehrajete přípravných zápasů a s kým?
Máme v plánu šest přípravných zápasů, soupeři nám budou Spartak Soběslav, rakouský Zwettl, FK Humpolec, FK Stará Říše, Slovan Havlíčkův Brod a Slavoj Polná. Všechno hodně kvalitní soupeři.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Chceme hlavně kádr udržet pohromadě a určitě bychom se nebránili příchodu jednoho hráče na defenzivní post. Uvidíme, co bude.

S jakými plány půjdete do jara?
Chtěli bychom opět předvádět zajímavý fotbal, dávat ještě více branek než na podzim, dostávat méně branek než na podzim a udržet se v popředí tabulky.

Měli byste zájem, zahrát si opět v divizi?
Určitě bychom se nebránili případnému postupu do divize.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle