Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vzduchotechnici marně dotahovali v Dobříši. Debutovali Bulín s Pěchotou

 
úterý, 24. ledna 2017, 00:12

První přípravné střetnutí odehráli milevští fotbalisté u tradičního soupeře, divizní Dobříše. Trenér Miroslav Strnad se musel obejít bez několika hráčů základní jedenáctky, příležitost dostala dvojice dorostenců. Ve středu vyrazí tým FC ZVVZ na zimní soustředění.

Silný mráz se podepsal na kvalitě hrací plochy v Dobříši. „Bohužel se hrálo na velmi špatném terénu. Hřiště místy pokrývala ledová krusta, ale i přesto se hrál fotbal slušné úrovně a diváci viděli hodně branek. Domácí zkoušeli dvě posily, Rychlého a Obdržala. Naše mužstvo naopak zužovala marodka. Svou premiéru si v našem dresu odbyli dorostenci. Šestnáctiletý Bulín a o rok starší Pěchota,“ uvedl Miroslav Strnad, že k první přípravě neměl po ruce všechny členy kádru.

Středočeši si do poločasové přestávky vytvořili třígólový náskok, po obrátce se Milevsko zlepšilo a dotahovalo skóre. Góly na obou stranách se nešetřilo. „Po vyrovnané čtvrthodině získali domácí převahu, kterou využili k tříbrankovému vedení. Ve druhé půli jsme domácím byli více než vyrovnaným soupeřem a dvakrát jsme snížili na rozdíl jednoho gólu. V závěru domácí přidali a v poslední minutě z pokutového kopu pečetili vítězství,“ popsal duel s Dobříší kouč Strnad (na snímku).

První ze sedmi přípravných zápasů mají vzduchotechnici za sebou. Další odehrají výhradně na vlastním umělém trávníku. V sobotu 28. ledna od 14 hodin je prověří devatenáctka Táborska. K utkání si odskočí ze soustředění v Mozolově, kde stráví pět náročných dnů.

MFK Dobříš – FC ZVVZ Milevsko 5:3 (3:0)
Branky: 22. Obdržal, 33. vlastní, 40. Maryška, 54. Karas, 90. Talůžek (pen.) – 46. Komárek, 52. Kosobud, 70. Koutník.

Dobříš: Weber (46. Šedivý) – Horáček (46. Petrlík), Talůžek, Rychlík, Pokorný (46. Patetl) – Rychlý (46. Pjaták), M. Puchmajer (46. Rajnoch), O. Puchmajer (46. Čálek), Obdržal (60. Tran) – Maryška, Junek (46. Karas).

Milevsko: Dvořák – M. Novotný, Vakoč, J. Kosobud, P. Novotný - Sedlák (65. Bulín), Komárek, Marvan, Málek (46. Pinc), Koutník - Paták (60. Pěchota).

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle