Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 5. kole KP

 
středa, 13. září 2017, 19:05

Sobotní program 5. kola KP byl ve znamení drtivých vítězství. Shodně šest gólů nasázela doma Želeč Nové Včelnici, Osek Dražicím a béčko Táborska na Hluboké. V neděli byly zase stoprocentně úspěšné domácí týmy, tři body si připsala Třeboň a v taháku kola také Milevsko, které připravilo Olešníku první prohru v aktuálním ročníku.

Kompletní výsledky 5. kola KP


TJ Hluboká nad Vltavou - FC MAS Táborsko B 1:6 (1:4)

Branky: 23. Němec – 1. Kostka, 7. Blecha, 8. a 81. M. Novák, 17. Legdan (vlastní), 64. Radosta. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Šafránek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:2 (Legdan, Antoš – Hell, Vozihnoj). Diváků: 80.

Hluboká: Vachuta – Antoš (60. T. Adam), Čermín (56. Křiváček), Legdan, Říha – Rubick (32. Valenta), Němec, Nitrianský, Lovička – Hájek, Tauber. Trenér František Cipro.

Táborsko B: L. Novák – Škarda, Mácha, Bong Won Che (56. Hüttner), Hell (46. Rytíř) – Radosta, M. Novák, Blecha (46. Hrubý), Vozihnoj – Kostka. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Tauber – M. Novák

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Bohužel nám ranní vstávání moc nevyhovuje a zaspali jsme hned úvod zápasu, v 7. minutě to bylo 0:3 a bylo po zápase. Pak naši hráči přidali na obrátkách a byli pendlům z Táborska vyrovnaným soupeřem. Výsledek je pro nás až moc krutý. Teď se musíme dát dohromady a v televizním utkání předvést ten nejlepší výkon.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „Do utkání jsme vstoupili výborně. Kdybychom takový vstup měli minulý týden proti Rudolfovu, tak jsme také museli vysoko vyhrát. Na Hluboké to v osmé minutě bylo 3:0 a v sedmnácté 4:0. Utkání bylo velmi brzy rozhodnuté a pak došlo z naší strany k sebeuspokojení, motivace už nebyla tak velká, čehož domácí využili a dostali jsme zbytečný gól. Ve druhém poločase se zápas víceméně dohrával. Přidali jsme ještě dvě branky a další šance jsme zahodili. Vítězství mohlo být ještě vyšší. Soupeř se také snažil, hrál tvrdší fotbal tak trochu na hranici pravidel. Daří se nám venku možná i proto, že diváci jsou blízko u hřiště a hráči to mají rádi. U nás na Soukeníku to mají diváci daleko. Na domácím hřišti se teď navíc hodně trénuje a trávník je rozbitý. Na Hluboké byl pěkný pažit, což nám vyhovovalo. Korejský obránce Bong si počínal dobře, ale museli jsme ho střídat kvůli zranění, měl nakopnutý kotník. Nikoho bych dnes nevyzdvihoval, podali jsme kolektivní výkon. Pro příští zápas doma máme jediný cíl. Na Soukeníku poprvé vyhrát.“


Sokol Sezimovo Ústí - FK Jindřichův Hradec 1910 0:0

Rozhodčí: Vychodil - Dunovský, Hoch. Delegát: Kučera. ŽK: 3:2 (Sazma 2, Sokolt – Šmíd, Blažek). ČK: 1:0 (85. Sazma). Diváků: 100.

S. Ústí: Sedloň – Podroužek, Sazma, Vilímek, Bartáček – Novotný, Peltán, Hoffmann, Neruda (74. Hladík) – Šmíd (88. Žilinčík), Sokolt (80. Irsa). Hrající trenér Michal Sokolt.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Völfel, Blažek - Kučera, Koutný, Chalupský, Mareš – Votava, Víteček (56. Princ). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Sedloň, Hoffmann, Sazma – Kučera, Mareš

Michal Sokolt, hrající trenér S. Ústí: „Tenhle bod těší z několika důvodů. Je to první historický bod Sokola v krajském přeboru, navíc proti mimořádně kvalitnímu týmu. Rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co soutěž nabízí. Navíc naši kluci herně nepropadli, naopak začali ukazovat to, co jsem říkal, že potenciál v sobě mají. Nesmíme ovšem usnout na vavřínech a makat dál.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně a během deseti minut jsme si vytvořili tři stoprocentní šance, které jsme trestuhodně zahodili. I přes stálou naši převahu se nám branku nepodařilo vsítit. Bylo to podpořeno i naší velmi nekvalitní kombinací a výborným výkonem domácího brankáře. Proto se zrodila bezbranková remíza.“


SK Rudolfov - FK Protivín 2:1 (1:0)

Góly: 17. Pouzar, 56. Gerstner – 64. Moravec. Rozhodčí: Mach - Polák, Kotalík. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Dvořák – R. Vojta, J. Vorel, Moravec). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (62. Kocina, 88. Ryneš), Novotný (81. Vejvar), Hajný, Kuna – Kovačičín, Hrbáč, Šindelář, Pouzar, Gerstner – Janák. Trenér Otakar Matouš.

Protivín: Hanus – Rothbauer, R. Vojta, Uhlík, Vojík – J. Vojta (86. Sládek), Z. Vorel, Kinkor, Moravec, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Hrbáč, Šindelář, Pouzar, Novotný – Moravec, Růžička

Ota Matouš, trenér Rudolfova: „Zasloužené vítězství s velice dobrým soupeřem se nerodilo lehce. My jsme byli lepším týmem v prvním poločase, hosté ve druhém. Jsem rád, že se nám podařilo v utkání vstřelit více než jednu branku, protože se stále trápíme v koncovce. Musím vyzdvihnout přístup všech hráčů a hlavně kapitána Novotného, který opět nastoupil s bolavým kolenem. Citelně nám pomohla účast Jirky Hrbáče.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Úvod utkání se nám moc nepovedl, pozdě jsme přistupovali k soupeři a nedostali jsme se k souvislé kombinaci v důsledku nízké aktivity. Je pravdou, že soupeř začal velmi dobře, byl silný na míči. Inkasovali jsme trochu smolně, když míči na cestě do sítě pomohla nerovnost, ale naopak jsme měli předtím štěstí při břevně domácích. Logické vyústění rozložení sil na začátku utkání. Druhou půli jsme začali líp. Dolu nás dostala inkasovaná branka a řadím ji do branek lacině obdržených. Náš gól po standardce nás dostal do hry a měli jsme víc sil v závěru utkání, ale proti stál zkušený soupeř a závěr takticky dobře zvládnul.“


Sokol Želeč – TJ Nová Včelnice 6:0 (1:0)

Góly: 53. a 87. Novotný, 21. Fiala (pen.), 47. Bosnyak, 67. Pavličko, 89. Kukučka. Rozhodčí: Krčín – Macko, Tauber. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:0 (Brůžek, Kosobud, Šváb). Diváků: 100.

Želeč: Blažek – Holub, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (60. Barteska) – Brůžek, Fiala, Kukučka, Šváb – Bosnyak (86. Froněk), Novotný. Trenér Roman Lukáč.

N. Včelnice: Holický – V. Hornát, Blažek, O. Šlapanský (46. L. Šlapanský), Vokuš (60. M. Hornát) – Mareš, Tuček, Petráš, Jaroš – Vaš (46. Nebeský), Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Novotný, Kukučka – Blažek

Roman Lukáč, trenér Želče: „Souboj s nováčkem jsme nepodcenili a zaslouženě v něm zvítězili. Hosty zlomila třetí branka, v závěru už trošku rezignovali. V zápase nás Nová Včelnice zlobila z rychlých protiútoků, nastřelila dvakrát břevno, ale jinak jsme to v defenzivě zvládli.“

Ohlas Nové Včelnice přineseme.


TJ Osek – TJ Dražice 6:0 (3:0)

Góly: 9. (pen.) a 46. Carda, 13. a 70. Říský, 16. a 65. Hosnedl. Rozhodčí: Peterka - Lovětínský, Vican. Delegát: Brož. ŽK: 0:4 (Hojdar, Horka, D. Štecher, Stuchlík). Diváků: 80.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Baloušek, Brabec – Čapek (82. Budoš), Hoch, Mráz (78. Hanák), Hosnedl – Carda (88. Šůs), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Dražice: Baka – Bareš (47. P. Novotný), Horka, Hojdar, Vlašin – Hořejší, D. Štecher (72. Smutný), Veselý, Stuchlík – J. Štecher, Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: celý tým, Hosnedl, Carda – Horka

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Po ostudě v Protivíně jsme tentokrát odehráli utkání, za které nemusíme stydět. Výborně nám fungovala obrana při řešení standardních situací. Sebevědomé hosty jsme přibrzdili už v 9. minutě, kdy po ruce v šestnáctce otevřel skóre z penalty Carda. Po čtvrthodině zařídil dvě branky s chutí hrající Hosnedl. Po přihrávkách Brabce nejprve ideálně uvolnil Říského - 2:0, následně si sám pohrál s obránci a zvýšil na 3:0. Unikátem je určitě gól Cardy v úvodu druhé půle, kdy využil nedorozumění stoperů a proměnil nájezd přesně v sedmnácté vteřině! Další trefy přidali znovu Hosnedl a Říský. Naše zasloužené vítězství je před následujícími těžkými zápasy pro psychiku hráčů velmi důležité.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „První branka padla z penalty. Druhá, když naši hráči přestali hrát, protože si mysleli, že je míč v autu. V 15. minutě 3:0 a je po zápase. Pořád jsme cítili, že se dá něco dělat a chtěli jsme dát branky. Otevřeli jsme obranu a soupeř nadále trestal. Za náš výkon není koho pochválit.“


SK SIKO Čimelice - Centropen Dačice 2:1 (0:0)

Góly: 56. Hegenbart, 70. T. Zelenka - 88. Smejkal. Rozhodčí: Reisner - Herzog, Hanes. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:5 (T. Zelenka – Točík, Janák, J. Nosek, Celý, Beníček). Diváků: 80.

Čimelice: J. Zelenka – Viták, Němec, Bednařík, V. Nosek – T. Zelenka, Pávec, Káš (75. Rambous), Říha (82. Klimeš) – Suchan (62. Varhan), Hegenbart (86. Pavlíček). Trenér Tomáš Smrčina.

Dačice: Zejda – Beníček, Kněžínek, Celý, J. Nosek – Šimánek, Jindra (74. Svoboda), Jelínek (73. Máša), Točík, Janák – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Viták, T. Zelenka, Káš – Zejda

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Před utkáním jsme měli trochu problémy se sestavou, ale hráči, kteří do utkání zasáhli, podali dobrý výkon a zaslouženě jsme získali 3 body. Od začátku jsme měli utkání pod kontrolou a nepouštěli jsme Dačice do žádných šancí. V prvním poločase to ale s přibývajícími minutami byla z naší strany trochu křeč a když se nám nepovedlo proměnit ani jednu ze 3 velkých šancí, na hráče to trochu dopadlo. Naštěstí se po poločase trefil kapitán Hegenbart a to nás uklidnilo. Po brance Zelenky na 2:0 jsme si vytvořili ještě řadu šancí. Zahodili jsme i možnost, kdy šel Říha s Hegenbartem sami na brankáře, a tak zákonitě přišel v 88. minutě trest v podobě snížení hostů. Místo toho, aby byl stav třeba 4:0, strachovali jsme se při rohu Dačic v 90. minutě o výsledek. Tři body jsme ale získali zaslouženě.“

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Stejně jako domácí i my jsme dávali dohromady sestavu s problémy. Tomu pak odpovídala kvalita hry. Čimelice byly aktivnější, ale nám se povedlo do poločasu udržet čisté konto. V druhém poločase domácí využili dvě standardní situace a my jednu na konci zápasu. Čimelice si zasloužily tři body, protože měly více ze hry a vypracovaly si šance, naopak my jsme branku domácích vůbec neohrozili.“


Jiskra Třeboň - SK Otava Katovice 1:0 (0:0)

Branky: 85. Pancíř. Rozhodčí: Jarolím Jiří - Krauskopf Jiří, Klátil Michal. Delegát: Vrzal Josef. ŽK: 2:0 (Holzepl, Skála). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, P. Tůma, Malický (68. Pancíř) – Lonsmín, Cimerhanzl, Franěk (39. Matoušek), Divoký (56. Nekvinda), Kodras (81. T. Tůma) – Holzepl (90. Holý). Trenér Zdeněk Procházka.

Katovice: Švehla – Horejš, Blatský, Hajdušek, Váchal – Kagui, Miklas (46. Požárek), Cibulka (83. Schánělec), Rejšek, Repa – Uher (71. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Skála, Cahyna, P. Tůma – Repa

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „To, že jsou Katovice momentálně bez bodu je pouze shoda pro ně nepříznivých okolností. Samozřejmě jsme věděli, že to bude těžké utkání. Hosté hráli velmi dobře, byli lepší. Nám se nedařila kombinace, směrem dopředu nefungovala záloha a téměř nic jsme si nevypracovali. Pozitivní a pro konečný výsledek rozhodující bylo, že jsme velmi pozorně, téměř bezchybně hráli směrem dozadu a celé mužstvo bojovalo. Rozhodující moment přišel pět minut před koncem. Po rychle zahraném autovém vhazování na polovině soupeře si dobře zpracoval a přikryl balon Nekvinda, krásně jej naservíroval před vápno a Pancíř nekompromisní krásně utaženou střelou skóroval. Sportovně však musím uznat, že jsme byli šťastnějším mužstvem a z minima vytěžili maximum.“

Tomáš Hajdušek ml., obránce Katovic: „V Třeboni jsme herně neodehráli špatné utkání, v druhém poločase jsme měli výraznou převahu, ale bohužel nejsme efektivní v koncovce. Branku jsme dostali v 85. minutě z víceméně ojedinělé střely domácích zpoza vápna. Pět zápasů bez bodového zisku je alarmujících, minulou sezónu jsme ale v tomto čase ještě také neměli na kontě žádnou výhru. Musíme se poctivě připravit na domácí zápas s Novou Včelnicí a nastartovat se dobrým výkonem k nějaké delší bodové sérii."  


FC ZVVZ Milevsko - FK Olešník 2:1 (1:1)

Branky: 42. Sedlák, 87. Alexa – 38. Pomeje. Rozhodčí: Koranda Tomáš - Tupý Petr, Krauskopf Jiří. Delegát: Eibl Vladimír. ŽK: 3:3 (Vakoč, Barda, Sedlák – Heller, Nygmet, M. Studnička). Diváků: 120.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, P. Novotný – Petr, Sedlák (86. Alexa), Komárek, Málek – Petr Dvořák, Barda (76. Marvan). Trenér Miroslav Strnad.

Olešník: J. Studnička – M. Studnička, Nygmet, Heller, Šahajda – Vařák, Rabiňák, Červenka, Šíma – Pomeje (58. Nýdl), Tressl. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Petr Dvořák – nikdo

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Na zápas jsme dobře připravili, i když jsme byli nuceni udělat změny v sestavě. Naše vítězství je zasloužené, což mi potvrdil i trenér hostí – kamarád Láďa Táborský. Měli jsme po celý zápas více ze hry, byli jsme lepší, pohyblivější a vytvořili jsme si i šance. Paradoxně jsme prohrávali, když se Olešník prosadil ze své jediné střely na bránu, která byla tečovaná a změnila směr. Naštěstí jsme nepolevili a rychle srovnali. Po přestávce jsme pokračovali v kvalitním výkonu. Měli jsme tam jen zhruba desetiminutovku, kdy jsme nepochopitelně úplně vypadli ze hry a soupeř toho málem využil. V této fázi jsme tahali za kratší konec. Nakonec nám vyšlo střídání a vyhráli jsme.“

Ohlas Olešníku přineseme.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach