Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Protivíně se zrodil rekordní výsledek přeboru

 
středa, 6. září 2017, 08:47

Protivínští si proti Oseku otevřeli střelnici a v nevlídném počasí potěšili svoje fanoušky vysokým vítězství 8:1. O dva hattricky se postarala dvojice Ondřej Prášil a Jaromír Vorel.

Hosté začali nebojácně, ale jejich hra byla velmi naivní, obrana příliš průchodná a domácí je nemilosrdně trestali. V prvním poločase ze 7 nebezpečných situací před hostující brankou znamenalo 5 branek v jejich síti.

Nástup do druhé části patřil opět domácím. Ti zejména po šesté brance roztočili kolotoč na půli soupeře a téměř každá minuta v rozmezí od 48. do 54. minuty znamenala gólovou šanci. Ale tentokrát to bylo opačně. Spousta šancí, méně gólů. Ale při skóre, které svítilo na ukazateli, to nikomu na hřišti ani nevadilo. Domácí přidali další gól a z hlediště se ozývalo „deset, deset“.

I přes neustále narůstající skóre se hosté stále sympaticky snažili alespoň o čestný úspěch, měli dvě nebezpečné střely a nakonec se dočkali. Domácí ale dále pokračovali v rychlých a přesných kombinacích až do konce a ještě se jim v závěru podařilo vstřelit osmou branku.

Z výčtu zajímavých momentů je vidět, že se v Protivíně bylo na co dívat.

Průběh zápasu:

1. minuta: hosté zaútočili, jejich zakončení bylo nepřesné.

2. minuta: Kinkor vybojoval míč, posunul na Moravce, ten zasprintoval po levé straně, křížem po velkém vápně přihrál na Prášila, který byl u míče dříve než hostující gólman, připravil si míč a mezi obránci uklidil míč do sítě – 1:0.

7. minuta: faul domácích 25 metrů od branky, Balouškův trestňák mířil těsně vedle Hanusovy branky.

8. minuta: trestňák pro domácí po faulu na Prášila z téměř zrcadlové pozice na druhé straně. J. Vorel dal s pomocí teče na 2:0.

17. minuta: J. Vorel vybojoval míč u domácí střídačky, posunul Prášilovi, ten vběhl do šestnáctky a po dlouhé kličce ve skluzu trefil k zadní tyči – 3:0.

22. minuta: hosté ztratili míč na své polovině, domácí velmi pěkně zakombinovali středem, J. Vorel zakončil kombinaci střelou přesně k tyči – 4:0.

29. minuta: Prášil pronikl po brankové čáře, jeho přihrávku stačil na poslední chvíli zblokovat obránce, stejně tak, jako další dorážky J. Vorla a znovu Prášila.

31. minuta: Říský se protáhl kolem obránce, jeho střelu Hanus vyboxoval.

36. minuta: Moravcovu přihrávku obránce hostů tečoval jen k Prášilovi a ten završil hattrick – 5:0.

37. minuta: Rotbauer hledal od lajny Moravce, ten jen těsně minul.

39. minuta: střelu Hosnedla z 23 metrů po zemi Hanus vyrazil k brankové čáře, Říský doběhl, nacentroval, ale Hanus míč bezpečně chytil.

45. minuta: faul na J. Vorla u lajny na půlicí čáře, Z. Vorel poslal dlouhý nákop, který J. Vorel hlavičkoval jen do brankáře.

48. minuta: rychlý útok domácích po pravé straně, Rothbauerovu nabídku před prázdnou branku těsně před Prášilem vypíchl obránce na roh.

49. minuta: akce jako přes kopírák, tentokrát Moravcovu nabídku Prášil hlavou nezúročil, míč šel o kousek vedle.

50. minuta: a třetí útok po pravé straně, tentokrát Rothbauer nikoho nehledal, zvedl hlavu a na bližší tyč skóroval sám – 6:0.

52. minuta: po faulu na R. Vojtu centroval Z. Vorel na Moravce, ten hlavou těsně nad.

54. minuta: Moravec po průnikové přihrávce Kinkora přehazoval brankáře, ale míč šel těsně vedle.

61. minuta: Hanus vyběhl pro míč na velké vápno, podklouzl, míč se dostal Hosnedlovi, jeho oblouček vyhlavičkoval R. Vojta, následná střela hostí letěla vysoko nad.

64. minuta: Moravec z otočky po průniku Rothbauera nastřelil nohy brankáře.

65. minuta: Hosnedlova střela jen těsně minula šibenici Hanusovy svatyně.

67. minuta: Moravec v záklonu hlavičkoval nad, za ním by Růžička uklízel do prázdné branky.

69. minuta: Moravec zachytil nepřesnou malou domů, obešel brankáře – 7:0.

72. minuta:  střela Hocha zpoza vápna se vytočila těsně vedle levé tyče domácí branky.

73. minuta: J. Vorel z trestného kopu nastřelil zeď, odražený míč navedl k brankové čáře a jeho zpětnou přihrávku nasměroval Z. Vorel patou do brankáře.

75. minuta:  po rohu Moravce J. Vorel na zadní tyči ve vyložené šanci přestřelil.

76. minuta: po faulu domácích na rohu velkého vápna kopali hosté trestný kop a Říský hlavou pod břevno vstřelil čestný gól hostů – 7:1.

78. minuta: faul na Z. Vorla 20 metrů od branky, sám postižený zahrával trestný kop a „angličanem“ od tyče uzavřel na 8:1.

90. minuta: J. Vorel vybojoval míč, přihrál bratrovi Zbyňkovi, lob však gólman špičkami prstů vyškrábl na roh.


FK Protivín – TJ Osek 8:1 (5:0)

Góly: 2., 17. a 36. Prášil, 8. a 22. J. Vorel, 50. Rothbauer, 69. Moravec, 78. Z. Vorel – 76. Říský. Rozhodčí: Kotalík – Polák, Votava. Delegát: Tupý. ŽK: 0:1 (Baloušek). Diváků: 180.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Hála, Uhlík, Vojík – R. Vojta – Prášil (68. Zach), Moravec, Z. Vorel, Kinkor (56. Růžička) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Osek: Hulínko – Benda (5. Čapek), Baloušek, Kuneš, Brabec – Hosnedl, Brož, Hoch, Novák, Carda – Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

 
 
Napsal(a) (vk) | Foto Petr Vlasák