Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tři branky v Oseku přinesly béčku Táborska tři body

 
pondělí, 28. srpna 2017, 12:29

Třetí zápas v krajském přeboru zavál mužskou rezervu FC MAS Táborsko na Strakonicko na hřiště tamního TJ Osek. Po brankově úrodném scénáři se v závěrečných titulcích objevil výsledek 2:3 pro mladé táborské pušky. Ty si připsaly druhou výhru venku a v tabulce mají 6 bodů.

V Oseku, kde Táborsko prakticky opět hrálo na šest záložníků – to s hosty zpočátku nevypadalo dobře. Už ve 3. minutě totiž domácí Říský doklepl vyraženou hlavičku a kdyby se ještě ujal dlouhý lob, který L. Novák díky své výšce vyškrábl, mohli Osečtí vést více než 1:0. Jenže zhruba od 15. minuty nastalo to, co si domácí publikum nepřálo – Táborsko B přepnulo na vyšší rychlostní stupeň, zpřesnilo kombinace, začalo více držet míč a ovládlo hru. Vyrovnání přišlo ve 27. minutě, kdy Dvořák přihrál do uličky kapitánovi Novákovi, před ním se otevřel prostor pro střelu a ta pěkně zapadla k pravé tyči – 1:1.

Krátce po přestávce Táborsko potvrdilo zlepšený výkon brejkem Vozihnoje, který zakončil do brankáře, ale míč se šťastně odrazil před volného Peterku, který kulatou součást hry nekompromisně zatloukl do sítě – 1:2. V sobotu hrál podařený zápas táborský M. Novák, který psal „historii“ zápasu. V 77. minutě proběhl jako vítr snad půlku hřiště, ale v koncovce selhal. Osečtí proto za pár minut vyrovnali, když se přízemní ranou kolem zdi umně trefil Hoch z trestného kopu asi z hranice pětadvaceti metrů – 2:2. Brankář L. Novák se ke kroucené střele nedostal včas.

Táborští mladíci ale nechtěli odjet domů bez výhry. V 86. minutě se ocitl po vysunutí od Vozihnoje v další jasné tutovce Novák, ale brankáře znovu nepřekonal. Vše si vynahradil dvě minuty před koncem, kdy ho osamoceného na zadní tyči našel hebký centr Vozihnoje a už šestigólový kanonýr zakončil pro něho netypicky hlavou – 2:3.

Tři body oprávněně putovaly k Jordánu. V příštím kole bude rezerva FCT hostit první zářijovou neděli před obědem na ústeckém Soukeníku Rudolfov.

Hodnocení trenéra Táborska B Martina Štici: „Prvních patnáct minut jsme na hřišti prospali, ale pak jsme zapnuli a získali převahu. Domácí proti nám celý zápas praktikovali systém nakopávaných míčů. Myslím, že od našeho prvního gólů nebylo ani na chvilku pochyb o tom, že vyhrajeme. Zkomplikovali jsme si to naší koncovkou, která kdyby byla lepší, zvítězili bychom výraznějším rozdílem. Dnes bych za výkon pochválil celou obranu, dobře hrál Vysušil, dařilo se Vozihnojovi. Náš střelec Novák možná až příliš dlouho drží balon. Další příležitosti, které neproměnil, by měl dávat. Domácí hráli tvrdší fotbal, jsem proto rád, že se naši hráči vyhnuli zraněním. Dnes jsme opět nastoupili s mladými hráči, kdy nejstaršímu bylo třiadvacet a nejmladšímu jen šestnáct let.“


TJ Osek – FC MAS Táborsko B 2:3 (1:1)

Branky: 3. Říský, 80. Hoch – 27. a 88. M. Novák, 49. Peterka. Rozhodčí: Reisner – Lovětínský, Tupý. ŽK: Kuneš, Říský, Hanák – Vozihnoj. Diváci: 110

Sestava FCT B: L. Novák – T. Větrovský (74. Mikuláštík), Kmeťo, Škarda, Vysušil – Štefl – Mischnik (72. Varačka), Peterka, M. Novák, Vozihnoj – Dvořák.

 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle