Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol Želeč: Vicemistr přišel o několik opor, teď má skromnější plány

 
pátek, 11. srpna 2017, 16:28

Velké zemětřesení zažila v létě kabina Sokola Želeč. Po druhém místě, které je v klubové kronice zapsáno zlatým písmem, odešla celá řada hráčů. Oslabený tým má i tak svou kvalitu a úspěchem podle trenéra Romana Lukáče bude umístění do pátého místa.

K posledním želečským triumfům -  vítězství v okresním přeboru 2009/10, vítězství v I. B třídě 2010/11, 3. místo v I. A třídě 2011/12, 1. místo v I. A třídě 2013/14 – přibylo 2. místo 2016/17 v krajském přeboru. Za sedm let slušný výčet!

Léto se neslo v Želči ve znamení změn. „Proběhlo jich až příliš mnoho. Především odchodů - Petr Hovorka, Michal Sokolt, Martin Petr, Václav Podroužek, Petr Janošík a snad jen na půl roku Honza Švec. Příchodů tolik nebylo, ovšem věřím, že i tak budeme konkurenceschopní,“ odhaduje kouč Roman Lukáč.

Kariéru ukončil nestor krajských trávníků Michal Sokolt (44), jehož jste mohli v posledních rocích vídat v týmech Tábora, Milevska, Chýnova, Veselí a Želče. Petra Hovorku (37), desetiletou stálici mezi tyčemi, který za poslední dva roky nechyběl ani minutu, nahradila dvojice Martin Blažek (37) z béčka Táborska, který v Želči hostoval na jaře 2015, a Jan Albrecht (26) z Bechyně. Z Meteoru Tábor přichází David Fiala (26), jenž si krajský přebor zahrál v Chýnově, Veselí a Dražicích.

V rámci letní přípravy sehráli Želečtí tři přípravná utkání. Žirovnice 10:0, Kamenice 7:0 a v domácí generálce Votice 4:0. Turnaje v Soběslavi a ve Veselí vyhrála Želeč. „Opět zaúřadovali dovolené, takže jsme neodehráli ani jeden zápas kompletní. Výsledky nejsou až tak důležité, herně to bylo jako na houpačce, snad se rychle srovnáme a vrátíme do pohody,“ zůstává Lukáč nohama pevně na zemi a výsledky nepřeceňuje.

Želečtí jsou si vědomi, že je po loňské úspěšné sezoně nečeká nic jednoduchého. Proto si také vytýčili reálné cíle. „Přáním je, aby nás to všechny opět bavilo a pokud v nabité soutěži skončíme do pátého místa, bude to úspěch,“ tvrdí Roman Lukáč před sobotním startem v Rudolfově.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Jan Albrecht (Bechyně), Martin Blažek (Táborsko), David Fiala (Meteor Tábor).

Odešli: Petr Hovorka a Michal Sokolt (oba ukončení činnosti), Martin Petr (FC ZVVZ Milevsko), Václav Podroužek (Sokol S. Ústí), Petr Janošík (Meteor Tábor), Jan Švec (1.FC Jistebnice).

SOUPISKA

Brankáři: Jan Albrecht, Martin Blažek

Obránci: Ivan Kloc, Lukáš Kordina, Ondra Kosobud, David Pavličko, Ondřej Stránský, Jakub Škrábek

Záložníci: David Fiala, Filip Froněk, Jiří Holub, Tomáš Kukučka, Jiří Rabiňák, Marek Šindelář, Zdeněk Šváb

Útočníci: Jaroslav Bosnyak, Michal Brůžek, Radek Novotný

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Roman Lukáč. Vedoucí mužstva: Jaroslav Mazura. Kustod: Milan Kadoch.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Loko Veselí