Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC ZVVZ Milevsko: Minimální změny v kádru, ale vyšší ambice

 
pátek, 11. srpna 2017, 14:10

Jen s minimem změn v kádru, ale s cílem vylepšit devátou příčku z uplynulé sezony, vstoupí do krajského přeboru fotbalisté milevského FC ZVVZ.

Mužstvo během letní přestávky nikdo neopustil, staronovou tváří je zkušený obránce Martin Petr (34), který poslední sezony strávil v Želči a na chvilku si odskočil do mateřského Sepekova. „Martin zná zdejší prostředí velmi dobře, protože tu léta působil. Určitě bude přínosem,“ má jasno kormidelník Miroslav Strnad.

Kouč bude spoléhat na osvědčenou osu J. Kosobud, Vakoč, Koutník, Komárek a kapitán Barda, který byl s 13 góly nejlepším střelcem v uplynulé sezoně. Nejvíce minut nasbíral ve 29 zápasech stoper Jiří Kosobud (2 610), ale „železného muže“ Milevští neměli.

Přátelské zápasy během léta toho kouči Miroslavu Strnadovi moc neukázaly. Optimální složení sestavy si nevyzkoušel. „Příprava byla složitější. Bohužel jsme nesehráli ani jeden zápas, ve kterém bychom byli kompletní. Ať už vlivem dovolených, pracovní vytíženosti nebo zranění hráčů. Jinak přípravné zápasy a tréninkový proces splnily to, co jsme očekávali,“ míní lodivod Vzduchotechniků, kteří v červenci pořádali tradiční Memoriál Jaroslava Dědourka.

A kde by chtěl Miroslav Strnad vidět svůj tým po 30. kole? „Pokaždé chceme hrát co nejvýše. To chce asi každý trenér a hráči také,“ přemítá s tím, že cílem je umístění v první polovině tabulky, což naznačily výkony v závěru jara. Na úvod přivítají stejně jako minulou sezonu posledně čtrnácté Dačice a kdyby výsledek zněl obdobně (5:0), vůbec by se nezlobili.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Martin Petr (Sokol Želeč).

Odešli: nikdo

SOUPISKA

Brankáři: Pavel Dvořák, Jakub Šmitmajer

Obránci: Jiří Kosobud, Martin Málek, Pavel Novotný, Tomáš Vakoč, Martin Novotný

Záložníci: Jiří Alexa, Jakub Barda, Josef Komárek, František Koutník, Jan Marvan, Martin Petr, Jakub Pinc, Lukáš Sedlák

Útočníci: Jaroslav Paták, Petr Dvořák

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Miroslav Strnad. Asistent trenéra: Jiří Hadáček. Vedoucí mužstva: Michal Skalický.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle