Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Každý bod se bude počítat, míní kormidelník Katovic Roman Malý

 
středa, 4. ledna 2017, 10:36

Loňský nováček a vicemistr kraje SK Otava Katovice skončil po podzimní části sezony 2016/17 na sedmém místě. Mužstvo prošlo velkou obměnou a k tomu, aby navázalo na předchozí výkony, potřebovalo nějaký čas. Do programu první poloviny naskočilo dohromady 19 hráčů. Sedm nechybělo ani jednou, železným mužem bez jediné minutové absence byl obránce Tomáš Hajdušek. Střelecky se nejvíce činili útočníci Vladimír Uher (10 gólů) a Michal Požárek (9). „S přípravou začínáme v půlce ledna a prvního února jedeme na soustředění do Soběšic,“ říká ke startu zimní přípravy trenér Roman Malý, který naplánoval pět přípravných zápasů.

Jak celkově hodnotíte umístění v právě skončeném podzimu?
Umístění oproti minulé sezoně je horší, ale nedělal bych z toho žádnou tragédii. V létě se hodně obměnil kádr a muselo se to někde projevit. Chtělo si to sednout, což se podařilo.

Nezačali jste dobře, na úvod sezony asi budete chtít zapomenout, že?
První zápas v Čimelicích se nám herně nepodařil, následně promarněný zápas s Olešníkem, kde jsem vzal vinu na sebe. Za stavu 2:0 a proti deseti jsem zvolil špatné střídání. Pak to v ostatních zápasech herně špatné nebylo, ale nedařilo se nám proměnit šance. Naštěstí se to vše zlomilo.

Při venkovních porážkách v Čimelicích, Hradci, Soběslavi a na Hluboké jste nebyli horším týmem, ba naopak. Ale špatná koncovka a hrubé individuální chyby znamenaly zbytečné ztráty.
Jak říkáte, všechny tyhle zápasy se nám nedařilo vstřelit první branku, kdy bylo šancí hodně. Pak přišla hrubá chyba a pak už proti takhle kvalitním soupeřům těžko zápas otáčíte.

Vysoká výhra nad Dačicemi vám dodala potřebné sebevědomí?
Já bych řekl, že nám pomohla remíza v Třeboni. Tam se nám podařilo udržet nulu a to nám pomohlo.

Nebylo vám líto, že podzim už skončil, když se vám v jeho závěru tak dařilo?
Závěr byl od nás výborný a trochu nás poslední neodehraná předehrávka mrzela, ale to se nedá nic dělat.

Co letní posily, splnily vaše představy?
Jsem maximálně spokojený. Koukněte na náš útok. Uher a Požárek mají dohromady devatenáct branek. V záloze nám to výborně čistí Schánělec. Kočí začal v základní sestavě, pak sice vypadl, ale byl trpělivý a v závěru podzimu opět naskočil do sestavy.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Špatný byl hned první v Čimelicích a výbuch doma s Protivínem. Naopak jeden z nejlépe odehraných považuji v Milevsku a v Rudolfově.

Koho můžete z vašeho mužstva pochválit za stabilní dobré výkony?
Nechci chválit jednotlivce, ale jednoho hráče vyzdvihnu. Michal Požárek odehrál podzim s dost vážným problémem v rameni, přesto dal devět branek. To hodně oceňuji.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Já už psal před sezonou, že bude kvalitnější a to se potvrdilo. Není lehkého zápasu a každý bod se počítá. Pro diváka jen dobře.

Nahoře i dole bude těsno. Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Soběslav je tam zaslouženě a překvapením jsou Čimelice. Jinak mužstva z divize, ale ty budou na jaře stoupat tabulkou.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže? Čím vás tito hráči zaujali?
Každé mužstvo má nějakého hráče, který vás víc zaujme, ale jmenovat nebudu.

Kdy vám skončí volno a jakou plánujete zimní přípravu?
V půlce ledna začneme a prvního února jedeme na soustředění do Soběšic. Máme v plánu pět přípravných zápasů. Naši diváci si mohou zaškrtnout datum 4. března. To k nám přijede na generálku divizní Jankov.

Dojde na změny v kádru?
Na sto procent nám odešel Krýsl a Rejšek do bundesligy. Jinak je kádr pohromadě a snažíme se posílit o jednoho až dva hráče.

S jakým cílem půjdete do druhé poloviny soutěže?
Když uděláme o nějaký bodík na jaře víc, budeme spokojení. Ale znova opakuji, každý bod se bude počítat.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach