Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Korektury v sestavě se vyplatily. N. Ves vyhrála s K. Újezdem

 
úterý, 13. června 2017, 23:51

Fotbalisté Nové Vsi odjeli v neděli odpoledne ke svému poslednímu venkovnímu zápasu, a to na hřiště TJ Sokol Kamenný Újezd. Hrálo se ve velikém vedru na krásně připraveném pažitu, který by mohla závidět i mužstva z vyšších soutěží!

Hosté se představili s několika změnami na postech, aby konečně prolomili sérii pěti zápasů bez výhry, což se jim nakonec povedlo. Trenér Pekárek postavil na stopera Češku, V. Brožku poslal na levou zálohu a Boháče po dlouhé době vysunul k Procházkovi na hrot útoku.

A hned od začátku zápasu hosté převzali otěže utkání a byli první poločas určitě lepším týmem. Domácí se do šancí nedostávali, a když už, tak ztroskotali na dobré obraně hostů anebo na brankáři Bartizalovi.

Po pár náznacích šancí přišel v 18. minutě rohový kop hostů, který zahrával Procházka, jenž našel hlavu Gramana a ten zcela osamocený už si věděl rady - 0:1. Ve 25. minutě přišel druhý úder hostů, Graman krásnou uličkou přes střed našel nabíhajícího Procházku, ten tváří v tvář brankáři zachoval klidnou hlavu a hokejovým blafákem nedal domácímu brankáři žádnou šanci - 0:2.

Hra se v dalších minutách přelévala z jedné strany na druhou, ale jen po vápna obou soupeřů. Až přišla 41. minuta, kdy po špatné rozehrávce hostujícího Janečka se zmocnil míče domácí Sivák, vyslal do brejku Pavlise a ten dokázal Bartizala prostřelit - 1:2. Jenže to nebylo ještě v prvním poločase vše. Ve 45. minutě zahrával Neumann ml. z půlky dlouhý balón na penaltu hostů, kde se domácí hráči nedohodli se svým brankářem a ten školáckou chybou opět pustil hosty do dvoubrankového vedení 1:3. Po tomto gólu skončil první poločas.

Druhý poločas už moc fotbalové krásy nenabídl, ale nutno podotknout, že v něm už byli lepší domácí, vypracovali si i střelecké příležitosti, ale všechny jejich šance pochytal vynikající Bartizal. Hosté se k domácí brance už nedostávali a taky na hráče obou mužstev doléhalo obrovské vedro, a tak se spíše zápas dohrával. A protože se už nic nestalo, tak si hosté odvezli velmi cenné body.

Ještě nutno podotknout, že zápas odřídila žena Hana Ambrožová a podle vyjádření hráčů i diváků si počínala velice zkušeně a zápas v poklidu zvládla.

„Mockrát děkujeme našim fanouškům za podporu, kterou při zápase vytvořili a hodně našim fotbalistům pomohli. Těšíme se na vás při posledním zápase této historické sezóny, kde na domácím hřišti přivítáme tuto sobotu v 10 hodin Chlum u Třeboně. Přijďte nás podpořit,“ vzkázal novoveský tým.

Sokol Kamenný Újezd - TJ Nová Ves 1:3 (1:3)

Góly: 42. Pavlis - 18. Graman, 28. Procházka, 44. Neumann ml.

Napsal(a) TJ Nová Ves