Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonický Junior zná postupové oslavy nazpaměť. Vyšší soutěž vítal počtvrté za sebou!

 
pondělí, 5. června 2017, 16:53

Postupová série Junioru Strakonice neskočila po mistrovském hattricku v okresních soutěžích (IV., III. třída, OP) ani v oblastní I. B třídě. Strakoničtí od začátku sezony plnili roli favorita a zaslouženě se těší do I. A třídy.

„Na poslední celek ve skupině jsme odjížděli s vědomým, že pokud získáme tři body, zajistíme si dvě kola před koncem již čtvrtý postup v řadě, tentokrát do I. A třídy,“ uvedl vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka, který sám ve Štěkni působil a pamatuje tu i účinkování v krajském přeboru.

Štěkeň měla velké problémy se sestavou, ale nakonec sehrála s lídrem důstojné utkání. Od prvních minut nebylo pochyb, kdo drží otěže hry ve svých rukou. Strakoničtí sice nepředváděli tak kvalitní hru jako v předchozích zápasech, ale soupeře měli pod kontrolou.       

V 8. minutě udeřil Junior poprvé. Kagui pronikl do vápna a přetaženým centrem našel přesně Maršalovu hlavu - 0:1. V další části hry se hosté dostávali do velkých šancí, ale v koncovce selhali. Ve 45. minutě skórovali podruhé. Po autovém vhazování dostal Maršala balon do vápna, rychle se s ním otočil a přesnou střelou k zadní tyči navýšil vedení - 0:2. Domácí se snažili podniknout několik brejků, ale brankáře Reisera neohrozili.

Až ve druhém poločase si domácí vypracovali vážnější příležitost. V 54. minutě přetavil první návštěvu ve strakonické šestnáctce v kontaktní gól Peterka – 1:2. Čtyři minuty nato mohl dokonat hattrick Maršala, ale na změnu skóre došlo až vzápětí po kombinaci Maršaly s Liškou – 1:3.

V 60. minutě se domácí dostali podruhé do vápna, ale se slabou střelou Peterky neměl Reiser problémy. Další pokus samostatného nájezdu na brankáře měl v 74. minutě po vysunutí Dohonyiho opět dobře hrající Maršala, ale zakončení skončilo jen na tyči. V krátkém sledu připravil Kratochvíl dvě loženky spoluhráčům - v prvním případě Šípovi (na snímku), který upravil na 1:4, ve druhém střídajícímu Márovi, ale tomu se skórovat nepodařilo.

Posledních deset minut se dohrávalo víceméně z povinnosti. Strakoničtí až na druhého brankáře Provazníka poslali na hřiště všechny náhradníky a už jen čekali na konečný hvizd rozhodčího. Oslavu si mohli vychutnat s předem zajištěného postupu dvě kola před koncem. Trenér Luděk Cimrhanzl létal vzduchem a dostal tak předčasný dárek ke svým červnovým čtyřicátinám.

Otavan Štěkeň - FK Junior Strakonice 1:4 (0:2)

Góly: 54. Peterka - 6. a 45. Maršala, 58. Kagui, 76. Šíp. Rohy: 0:12. Střely na branku: 2:11.

Junior Strakonice:  Reiser – Šíp, Cibulka, Ouška, Boukalík (55. Šteflíček) – Maršala, M. Šrámek,  Kagui (66. Mára), Dohonyi – V. Šrámek, Liška (60. Kratochvíl.)

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle