Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zlatá Koruna a Sousedovice už stvrdily postup. Dalším na řadě jsou Třebětice

 
pátek, 26. května 2023, 21:11

Jihočeský kraj – Čtyři kola před koncem sezony už známe jména dvou vítězů krajských soutěží. V bleskovém stylu a v co nejkratší možné době se to povedlo celkům SK Zlatá Koruna a FC Znakon Sousedovice, letošním šampionům I. B třídy.

Fotbalisté Zlaté Koruny dojeli do vysněného cíle po výhře 3:1 u druhých Hrdějovic, kde zpečetili historický postup do I. A třídy. Tak vysoká soutěž se ve „Zlatce“ nikdy nehrála. Šampion skupiny A poznal hořkost porážky pouze jednou. Na podzim v Roudném s tamním béčkem. V ostatních 21 zápasech zvítězil a nastřílel neuvěřitelných 123 gólů! Průměr na utkání 5,59.

Trenér Jan Prener měl k dispozici mimořádně silný tým, který v přípravě porážel protivníky i z vyšších soutěží. Postup byl tak trochu povinností. V kádru jsou hráči, kteří ještě nedávno váleli v divizi a krajském přeboru. Ať už se jedná o bývalé slavojáky Wagnera, Kroupu, Beránka, Persána (nastřílel 23 gólů), brankáře Trnku či veterána Matúše (42 let) nebo exjankováky Zajíce, Šebelku (27 gólů) a Rytíře.

FC Znakon Sousedovice bude znovu startovat ve druhé nejvyšší krajské soutěži. Do A třídy se vrací po dvouleté odmlce. Předloni ji dobrovolně opustil v době druhého nedohraného covidového ročníku.

V letošní sezoně nemají svěřenci trenéra Radka Pintíře konkurenci. Bodovali naplno v osmnácti kolech za sebou, ztratili pouze remízou v Dražejově. O víkendu využili zaváhání pronásledovatele z Vacova a obratem Na Křemelce s béčkem strakonického Junioru si definitivně pojistili první příčku. Šutér Josef Šourek nasázel úctyhodných 29 gólů.

Třebětice chladí šampaňské

Do finále míří i ostatní krajské soutěže. Další mistrovská oslava se může chystat v Třeběticích. Nováček kosí soupeře i v A třídě (sk. B), skvělí fanoušci ho ženou za dalším postupem během dvou let. Tým kouče Marka Černocha drží náskok osmi bodů na dvojici Jistebnice - Chýnov a příští kolo by teoreticky mohl slavit.

Ze skupiny A I. A třídy budou postupovat dva týmy, neboť Táborsko už nepřihlásí do nadcházejícího ročníku krajského přeboru své B-mužstvo, které si zřídí z divizního vítěze Sokola Lom, který má nově stejného majitele. Vyrovnaný trojlístek Roudné, Mirovice a Strunkovice bude usilovat o místenku v kraji do poslední chvíle. Čelo je mimořádně vyrovnané.

Nevídaná série N. Včelnice

Skupinu C I. B třídy dlouho vedlo Hradiště, jenže v posledních třech zápasech získalo pouhopouhé dva body a toho využil konkurent Sokol Sezimovo Ústí. Bývalý účastník krajského přeboru se až uplynulý víkend poprvé prodral do čela soutěže a rázem vede o tři body.

Také ve skupině D I. B třídy se rozhodne o vítězi mezi dvěma adepty. Vedoucí Nová Včelnice si drží na nováčka Borek čtyřbodový odstup a vše má ve svých rukou. Navíc Novovčelničtí drží obdivuhodnou šňůru 21 duelů bez porážky!

Napsal(a) Michal Průcha | Foto SK Zlatá Koruna