Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cehnice v Záblatí vykřesaly naději na udržení

 
úterý, 2. května 2023, 14:48

V Záblatí se hrálo netradičně v sobotu dopoledne a domácí v aréně Jiřího Pavlíka přivítali soupeře z Cehnic.

Utkání I. B třídy nylo důležité pro oba celky, jak z postavení v tabulce, tak bodově. Prachatická rezerva, která hraje v Záblatí, by v případě vítězství odskočila soupeři na šest bodů a byl by to krok k jistotě záchrany v soutěži.

Trio rozhodčích Pavel Picka, Václav Novák a Václav Heinzl hodinu před polednem přivedlo na hřiště oba soupeře a začalo se opatrně. Na utkání dozíral delegát Roman Bicek a stejně jako trojice rozhodčích na ploše moc práce nebylo pro žádného z nich.

Začalo se hodně opatrně a v první pěti minutách to bylo dvakrát na zkoušku pro Hopfingera v brance domácích a Prokeše z Cehnic. První poločas se odehrával hodně uprostřed hřiště a oba týmy se snažily o brejky.

Zatímco hosté končili na šestnácte, tak domácí byli třikrát oči v oči Prokešovi, ale ani jednou jej nepřekonali. Celkově toho první poločas moc nenabídl a tak bezbrankové skóre na konci této části tomu odpovídalo.

Druhý poločas začal tlakem domácích, kteří začali svírat hosty na jejich polovině, ale v koncovce selhali. Centry lítaly před Prokeše ze všech stran, ale domácí nohama, hlavou či mimo rukou i koleny a zády ne a ne dát gól.

Z tlaku přišel únik hostujícího Šebesty, který se dostal až před Hopfingera, ten vyběhl, ale Šebesta jej přeloboval a hosté vedli. Pro domácí šok a velká komplikace. Utkání se na chvilku vyrovnalo, aby se Prachatičtí opět nadechovali k náporu.

Jenže v 62. minutě přišel další rychlý protiútok hostí, který hasil Grametbauer faulem ve vápně a hlavní arbitr Picka správně nařídil pokutový kop. Míč si postavil kapitán Ondřej Martínek a nedal Hopfingerovi šanci, hosté jdou do trháku o dvě branky.

To bylo pro další vývoj utkání rozhodující. Hosté logicky bránili a domácí se nemohli dostat zpět do hry. Závěrečná půlhodina se závěrečným velkým tlakem domácích přinesla jen snížení Miesbauerem, ale to bylo málo.

Pro domácí to znamená, že hosté s Cehnic se na ně dotáhli bodově a do dalších kol musí zabrat, neboť ve spodní části tabulky této skupiny B třídy je to velmi vyrovnané.

Tatran Prachatice B – Sokol Cehnice 1:2 (0:0)

Góly: 84. Miesbauer - 56. Šebesta, 62. O. Martínek (pen.). Rozhodčí: Picka – R. Novák, Heinzl. Delegát: Bicek. ŽK: 1:1. Diváků: 20.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran