Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní Soběslav odhlásila béčko z I. B třídy, černé mraky se drží nad Nemanicemi

 
sobota, 10. září 2022, 09:46

Jihočeský kraj – Krajské soutěže mají od posledního zasedání STK na kraji o jednoho účastníka méně. Zástupci Spartaku Soběslav zaslali sdělení, že kvůli nedostatku hráčů odhlašují B-týmu mužů z I. B třídy.

Poslední kapkou v Soběslavi byla „šaráda“ ve venkovním střetnutí proti Podolí II. Na hřiště v Šamonicích dorazili spartakovci jen v devíti a domácí tým si na nich náležitě smlsnul. Výsledkem byl dvouciferný a málo vídaný debakl 17:0! Domácí Zeman skóroval sedmkrát, ale o body a skvělé skóre Podolí přijde.

„STK Jč. KFS projednala dopis oddílu TJ Spartak Soběslav se sdělením, že vzhledem k nedostatečnému počtu hráčů odhlašují družstvo mužů ze soutěže I.B mužů sk. „C“. STK Jč. KFS proto předává oddíl TJ Spartak Soběslav “B“, DK Jč. KFS v souladu s § 14/6 SŘ se žádostí o vyloučení ze soutěže. Následně po provedení tohoto vyloučení bude na příštím zasedání STK anulovány všechny dosavadní výsledky oddílu v I.B mužů sk. „C“, včetně určení náhrady cestovného oddílům, které do doby vystoupení sehrály svá mistrovská utkání v Soběslavi,“ píše se ve zprávě STK.

Zápasy bečka Soběslavi byly anulovány a je prvním sestupujícím. Pokud uhradí všechny závazky, mj. za vystoupení ze soutěže mu byla udělena pokuta 40 tisíc korun, může se v příští sezoně přihlásit do okresního přeboru Táborska.

Nemanice dohrají s dorostem?

Velké potíže s hráčským kádrem mají Nemanice, jak signalizovalo poslední utkání. Účastník I. A třídy, skupiny B, v minulém kole pro malý počet hráčů nedorazil do Lišova. Několik hráčů před koncem přestupního termínu odchází (Záveský do Hrdějovic, Kaňák na Hlubokou, Sulek do béčka Hluboké) či dočasně přerušuje činnost. A důvody jsou různé. Práce, stavba rodinného domu, časové vytížení nebo nechuť trénovat.

Kormidla se před pár týdny ujal čtyřdvorský Jaroslav Rambousek a pokouší se dát základní jedenáctku narychlo dohromady. Obvolává, kde se dá. Jenže hráčů, kteří by si našli čas pravidelně trénovat a o víkendu podstoupit jedno utkání, je čím dál méně. Jednou z variant Nemanic je dohrát podzimní část (10 zápasů) s dorostenci a najít vhodné adepty během dlouhé zimní přestávky.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto František Zeman
 


 
Reklama