Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Povinné body s posledním Chlumem zůstaly v Kaplici

 
úterý, 9. května 2017, 21:04

V neděli odpoledne do Kaplice zavítal beznadějně poslední celek tabulky. Domácí v pozměněné sestavě nemohli brát z tohoto duelu nic jiného než plný bodový zisk.

V samotném úvodu střetnutí měli hosté výhodu trestného kopu. Křížná přízemní tvrdá rána směřovala přesně k tyči, ale Václav Kuchař, který strážil v tomto duelu branku Spartaku, byl u své tyče včas a míč vytáhl na rohový kop. Po následném centru od rohového praporku si poradil i s hlavičkou Eliáše. Domácí kontrovali o chvíli později. Po centru Marka se na vápně uvolnil Lesňák, zakončení však bylo hodně nepřesné.

Spartakovcům se podařilo brankáře Valeše překonat po čtvrthodině hry. Lesňák zatáhl míč, od Řepy se dostal k nepokrytému Urazilovi, střelu po zemi skončila pouze na tyči. To byla na dlouhé minuty poslední za zmínění stojící situace. Kapličtí nesehráli povedený první poločas. Vázla kombinace, nedařila se finální fáze. Skóre v zápase, v kterém byli Kapličtí jednoznačnými favority, zůstávalo neměnné.

V 36. minutě pronikl po levé straně Urazil, před vápnem našel Micáka, střela po zemi však nemohla Valeše překvapit. Na druhé straně hlavičkoval po rohovém kopu Kamenický, Kuchař za přispění Růžičky našel míč ve svých rukavicích. Brankou neskončila ani povedená utažená střela kaplického Kebla, která prolétla nad břevnem Valešovy svatyně. První poločas tedy skončil, stejně jako na podzim, bez branek.

Druhý poločas přinesl ve hře Kaplických viditelné zlepšení. Po změně stran se hrálo prakticky výhradně jen na polovině hostů. Po třech minutách hry Štrbačka přihrál míč střídajícímu Janurovi, ten se dostal na dostřel soupeřovy brány, se střelou po zemi však Valeš problémy neměl. O chvíli později Štrbačka na pravé straně vysunul Daniela, po jeho přízemní centru byli sami před brankou Urazil s Lesňákem, zakončit však nedokázal ani jeden z nich.

V 51. minutě si Janura vyměnil míč s Danielem, v jasné gólové pozici jej ale parádně vychytal Valeš, který držel naděje hostů na bodový zisk. Po hodině hry zahrával přímý kop domácího celku Kebl, střela minula levou tyč. Uklidnění v podobě úvodní branky přišlo až v polovině druhého poločasu. Kebl na hranici šestnáctky přiťukl míč Janu Štrbačkovi (na snímku předskočil Tomáše Šniagera) a jeho střela po zemi si našla cestu přesně k tyči, Valeš byl v tomto případě krátký – 1:0.

Kapličtí měli i další možnosti navýšit své hubené vedení. V 72. minutě po rohu Kebla hlavičkoval Lesňák, Valeš stačil s vypětím všech sil zasáhnout a dorážka Hamiho skončila pouze na tyči. Uběhly jen dvě minuty a další dvě příležitosti domácích. Zprava přihrával do vápna Daniel, Urazil z velmi dobré pozice branku přestřelil. Vzápětí se neujala ani střela Marka po Janurově uvolnění.

V 76. minutě další z mnoha rohů Spartaku. Centr odvrátili obránci jen na hranici vápna k Urazilovi, ten se dokázal uvolnit a z otočky vystřelil, za Valešovými zády se rozezvučelo břevno.  Za další tři minuty centroval z pravé strany Štrbačka, Lesňák na zadní tyči hlavou poslal balón jen do boční sítě. Druhý jistící gól Kapličtí záhy přece jenom přidali. Z levé strany poslal do vápna vysoký centr střídající Gondek a kapitán Jakub Lesňák poslal hlavou míč přesně k pravé tyči – 2:0.

Gólovou pečeť pak mohl krátce před koncem přidat po Micákově centru Janura, zblízka však poslal míč jen do brankáře Valeše. Díky zlepšenému výkonu po změně stran Kapličtí splnili povinnost a porazili poslední celek tabulky. Škoda jen, že z množství vyložených šancí vytěžili jen dva góly.

FK Spartak Kaplice – TJ Jiskra Chlum u Třeboně 2:0 (0:0)

Branky: 67. Štrbačka, 82. Lesňák. Rozhodčí: Průchová – Slepička, Marek. ŽK: 1:1 (Kebl – Novák). Diváků: 90.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Hami, Daniel, Růžička (72. Gondek), F. Marek, Kebl, Micák, Řepa (46. Janura), Lesňák, M. Urazil.

Chlum: Valeš – Matoušek, Novák, Kamenický, Eliáš, Míka, Němeček, Barva, J. Flaška, Šniager, Březina.

Napsal(a) Libor Granec