Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třebětice s velkým předstihem oslavily prvenství v B třídě a historický postup

 
čtvrtek, 12. května 2022, 23:51

Třebětice – První postupující do I. A třídy už je znám. Sokol Třebětice má v D skupině I. B třídy na druhý Neplachov dvacetibodový náskok, který již nikdo ze soupeřů nedožene. Jedná se o historický úspěch, jakého Třebětice, obec s třemi stovkami obyvatel nedaleko Dačic, nikdy v minulosti nedosáhly. A místní fotbalisté už také postup náležitě oslavili, i když do konce soutěže zbývá odehrát ještě šest kol.

Spokojený je i trenér Marek Černoch, který předtím vedl divizní Jindřichův Hradec a nové angažmá v Třeběticích splnilo přesně to, co od něj při letním nástupu očekával. „Potřeboval jsem změnu a fotbalem jsem se chtěl zase bavit. Navíc jsme udělali velký kus práce, což přineslo i výsledky,“ mne si ruce kouč, jehož tým nepoznal rvoných 20 kol přemožitele.

Nyní řeší ještě další nabídky, takže stoprocentní není nic, je ale velká šance, že třebětického nováčka povede i příští sezonu v I. A třídě. Důležitá je podle Černocha vysoká účast hráčů na trénincích, což není všude samozřejmostí. Hráče se v Třeběticích podařilo k tréninkům přitáhnout a to překvapilo i samotné funkcionáře. „Tréninky musí kluky především bavit a na jejich hojné účasti je vidět, že je bavily,“ prozrazuje jedno z tajemství úspěšného tažení Třebětic I. B třídou Marek Černoch.

Raritou je i fakt, že z patnáctičlenného kádru je jedenáct hráčů přímo z Třebětic. Fotbal je pro ně prioritou, tráví spolu spoustu času i mimo zelený pažit. Podílejí se také na kulturním životě v obci a tím se utvořila skvělá parta, která táhne za jeden provaz. To je další z tajemství třebětického úspěchu.

Mimořádnou událost věnovali Třebětičtí k uctění památky svého kamaráda a skalního fanouška Honzy „Gyzberna“ Bastla, což dokumentovali nápisem na zádech mistrovských triček. „Gyzbo, tak se to povedlo! Olé, olé!

Cílem je překonat rekord Lišova

Marek Černoch nechce jmenovat žádné jednotlivce, místo toho vyzdvihuje týmové výkony i práci celého klubu, který dokáže vytvořit hráčům dobré podmínky. A v neposlední řadě nezapomíná na fanoušky, kteří jezdí povzbuzovat fotbalisty i na venkovní zápasy. „Myslím, že máme nejlepší fanoušky v celé soutěži, je to pro mě něco nevídaného,“ potvrzuje Marek Černoch.

Z dosavadních dvaceti odehraných zápasů Třebětice osmnáct z nich vyhrály a jen dvakrát se s protivníkem rozešly nerozhodně. Přesto trenér lídra D skupiny kvalitu soupeřů nepodceňuje. „I když jsme vyhrávali, ne vždy se nám podařilo soupeře výrazně přehrát. Naposledy jsme narazili na Kardašovu Řečici, což byl zatím nejlepší tým, se kterým jsme se na jaře utkali. A určitě do konce soutěže ještě nějaké těžké zápasy odehrajeme,“ očekává trenér Černoch.

Že by jeho svěřenci s jistým postupem ztratili chuť dál vyhrávat, o to Marek Černoch strach nemá. „Při oslavách si kluci vzpomněli, že Lišov v nedávné době ovládl I. B třídu s osmašedesáti body a tuto hranici nyní chtějí překonat,“ usmívá se třebětický kormidelník.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Eva Štěpánová