Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozlet Spartaku Kaplice v přípravě nezastavili ani Lheničtí

 
pondělí, 28. února 2022, 16:56

Prachatice - K dalšímu střetnutí zavítali Kapličtí do Prachatic. Soupeřem jim byl lídr béčkové skupiny I. B třídy ze Lhenic.

Vstup do zápasu měli lepší domácí. Byli aktivnějším týmem a už v první minutě po Mahákově přihrávce zakončoval Mrkvička, ale křížnou střelu gólman Bílý vytáhl na rohový kop. Kaplický brankář svůj tým podržel i v minutě třetí. Rosa uvolnil do gólové pozice Mrkvičku, ten však hostujícího strážce svatyně překonat nedokázal. V dalším průběhu střetnutí pokoušel střelecké štěstí lhenický Michal Mahák. V prvním případě jeho křížný pokus mezi tři kaplické tyče nesměroval, a v tom druhém kryl střelu po zemi gólman Fabián Bílý.

Kapličtí se k prvnímu střeleckému pokusu dostali až po čtvrthodině hry. Po Pálově přiťuknutí zakončoval zpoza vápna Gutheis, ale střela po zemi postrádala větší přesnost. Skóre se měnilo v minutě devatenácté a vedení se ujal hostující Spartak. Vaniš vyslal dlouhou přihrávku po levé straně za kterou se vydal Filip Štěpánek, pronikl až do vápna a střelou po zemi na bližší tyč překonal brankáře Dvořáka – 0:1.

V polovině prvního poločasu bylo ale srovnáno. K vyrovnání stavu si Lheničtí dopomohli standardní situací. Přetažený centr vrátil jeden z lhenických hráčů na nabíhajícího Davida Trojana, jenž v koncovce zachoval chladnou hlavu a překonal brankáře Bílého – 1:1.

Na další vážnější příležitost se pak čekalo až do třiatřicáté minuty. Výhodu rohového kopu měli hosté, ve vápně se k odraženému míči dostal Kuchař, ale z velmi dobré palebné pozice Dvořákovu svatyni přestřelil. Na druhé straně o pár minut později hledal Trojan centrem z levé strany na zadní tyči nabíhajícího Mrkvičku, jeho zakončení však bylo poměrně nepřesné.

Poslední příležitost prvního poločasu měli čtyři minuty před přestávkou domácí. K přímému kopu se postavil Mahák, jeho střelu stačil Bílý vyrazit, dobíhající Jirkovský však nastřelil pouze tyč. Po prvním poločase byl tedy stav nerozhodný.

Po změně stran Kapličtí hru zlepšili a také se o poznání častěji dostávali do střeleckých možností. V 53. minutě po Vanišově průniku zakončoval z levé strany Gutheis, ale křížný pokus Dvořáka neohrozil.

Na druhé straně vzápětí po přesné kolmici byl v šanci Dominik Šindelář, ale Bílý se překonat nenechal.

Pak v 62. minutě po Aiblově přihrávce pokoušel střelecké štěstí hostující Divoký, se střelou po zemi si Dvořák bez větších problémů poradil. V polovině druhého dějství měl lhenický gólman Dvořák notnou dávku štěstí, když při rozehrávce nastřelil jen presujícího Kuchaře a byl hodně rád, že míč minul pravou tyč.

V 73. minutě měli výhodu trestného kopu Lheničtí. K míči se v tomto případě postavil Balogh, utažená rána prolétla nad břevnem kaplické svatyně. Vzápětí mohl vedení na stranu Spartaku po Gutheisově uvolnění Štěpánek, z levé strany pálil sice tvrdě, ale nepřesně. V 79. minutě se po individuálně proháčkoval až do zakončení Aibl, křížná střela se mezi tři tyče nevešla.

Rozhodnutí padlo vzápětí. Po akci středem hřiště dostali Kapličtí míč až do vápna, kde se ve finální fázi dostal od Dana Pála k Filipu Štěpánkovi, jenž zakončením po zemi překonal střídajícího gólmana Patrika Šindeláře – 1:2.

Pomyslnou dělbu bodů mohl svému týmu zajistit čtyři minuty před koncem po kolmici Pavla Prennera Lukáš Balogh, opět zvolil křížnou střelu, branku Spartaku mu však byla malá.

I přes řadu absencí Kapličtí houževnatého soupeře porazili nejtěsnějším poměrem, a to především díky tomu, že byli v koncovce o gól produktivnější. 

SK Lhenice – TJ Spartak Kaplice 1:2 (1:1)

Branky: 23. Trojan – 19., 81. F. Štěpánek. Rozhodčí: Brych – Pánek, Harvalík. Bez karet. Diváků: 30.

Lhenice: Dvořák – Dom. Kiš, J. Prenner, Dav. Kiš, Trojan, Mrkvička, Fišer, Rosa, Máčl, P. Prenner, Mahák. Střídali: D. Šindelář, Jedlička, Vincik, Balogh, Jirkovský, P. Šindelář.

Kaplice: F. Bílý – Aibl, Čutka, Gondek, Kuchař, Svoboda, Divoký, Gutheis, Vaniš, Pál, F. Štěpánek. Střídali: J. Smolen, O. Říha.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec