Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudenské béčko plulo podzimem na vítězné vlně

 
sobota, 15. ledna 2022, 18:53

Roudné - S dvoubodovým náskokem před druhým K. Újezdem vyhrála rezerva Malše podzimní část I. B třídy. Po počátečním rozkoukávání nastartovala desetizápasovou sérií neporazitelnosti. Tým vozil důležité body i zvenku a zaslouženě přezimuje první. Trenér Pavel Cepák, který se mužstva ujal v létě, mohl být maximálně spokojený. A platí to i o postupném zapojování benjamínků z dorostu.

První polovinu sezony můžete hodnotit jenom pozitivně, že?
Určitě. Začátek soutěže pro nás nezačal sice dobře, když jsme z prvních třech kol dvakrát prohráli, potom už jsme ale ztratili jenom v Boršově po remíze 2:2. Zbytek jsme vyhráli.

Čím to bylo a kde nastal ten zlom k lepším výsledkům?
Máme mladý tým, který si myslel, že dorostenecký fotbal je stejný jako chlapský, což tak není. Začali jsme hrát agresivní, útočný fotbal a proto jsme získávali body.

Původně to nevypadalo, ale široký kádr se smrskl na minimum, takže výpomoc musela chodit především z dorostu. Jak si mladíci vedli?
Musím všechny tyto hráče pochválit za přístup jak k tréninkům, tak i k zápasům. Byla to pro ně velká škola.

Jednou zaskočil i legendární Ruda Otepka. Celkově matadoři nezklamali, asistent Honza Rezek dohrál konec podzimu v základu.
V závěru sezóny nás neminula zranění. Nějací hráči byli vytížení i v A mužstvu, proto jsme museli přistoupit k tomuhle kroku a starší hráče využít. Pro naše mladíky je velká zkušenost zahrát si s hráči jako je právě Rezek a Otepka.

Jako velmi důležité se ukázalo vítězství u do té doby první Zlaté Koruny.
Utkání ve Zlaté Koruně jsme zvládli, zaslouženě vyhráli po disciplinovaném a taktickém výkonu. Byl to jeden z našich nepovedenějších zápasů podzimu.

Na čele se odskočila pětice kandidátů na postup. Jaký soupeř na vás udělal největší dojem?
Velkou sílu budou mít na jaře Zlatá Koruna, Kamenný Újezd a Dolní Dvořiště. Tyto týmy mají zkušené hráče, kteří v minulosti hráli i divizi, a my jim to budeme chtít znepříjemnit.

Dlouho jste trénoval u mládeže, co po půlroční zkušenosti říkáte na úroveň oblastní I. B třídy mužů?
Musím říct, že první týmy mají svoji kvalitu, zbytek patří do průměru. Nevím, jak tato zbývající mužstva trénují, možná taky proto jejich kvalita vypadá, jak vypadá.

Co všechno vás čeká v zimním období? Kdy vstoupíte do přípravy?
Zimní přípravu začínáme 18. ledna. Budeme trénovat třikrát týdně a v plánu máme sehrát čtyři až pět přátelských zápasů.

S jakými plány půjdete do druhé půlky sezony?
Do jarní části půjdeme stejnou cestou. Můj cíl je připravit hráče do mužského fotbalu. Pevně věřím, že mají velkou kvalitu a do budoucna A tým doplní a postoupí do vyšší soutěže.

Napsal(a) Malše Roudné | Foto Malše Roudné
 


 
Reklama