Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Husince po půli otočili skóre a béčko Strakonic se domů vracelo s prázdnou

 
pondělí, 25. října 2021, 21:03

Husinec - V Husinci se hrál o nedělním dopoledni v rámci 11. kola I. B třídy zajímavý fotbalový zápas. Domácí měli za soupeře silnou rezervu Junioru Strakonice a byli jí víc než rovnocenným soupeřem.

První poločas byl herně vyrovnaný. Hosté měli možná lepší držení míče, ale po fotbalové a taktické stránce to bylo naprosto vyrovnané utkání.

Husinečtí se drželi víc vzadu, zodpovědně bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. Domácí se úspěšně bránili jen do deváté minuty, kdy hostující Junior udeřil Šourkem a šel do vedení - 0:1.

Domácí hochy od Blanice to nerozhodilo a dál pokračovali ve své hře. Přitlačili a začali hrát strakonickým víc do těla, a to na soupeře platilo. Přišly i šance, ale Štangret a zejména Balica je neproměnili.

Postupem času se hra víc přesunula do středu hřiště a domácí vyráželi ze stran k nebezpečným brejkům, vše ale končilo na velkém vápně střelou buď do gólmana Uhříčka nebo nad branku. Poločas tedy skončil těsným vedením hostí.

Druhý poločas byl podobný prvnímu. Hosté sice získali územní převahu a byly chvilky, kdy domácí zatlačili na jejich polovinu hřiště, ale obětavá hra hlineckých a výborný gólman Váša již nic nepropustili.

V 68. minutě přišla pěkná kombinace domácích, míč se dostal k volnému Ťapalovi a bylo srovnáno - 1:1. Hosté byli brankou domácích zaskočeni natolik, že na delší dobu vypadli za hry.

V závěrečné čtvrthodince se trochu přiostřilo a rozhodčí Hnilička musel několikrát sáhnout pro žlutou kartu na obě strany a krotit tak horké hlavy. Vše ale zvládl velmi dobře a pro závěr utkání si zajistil klid.

Pro hosty přišla zlá chvilka v 84. minutě. Domácí rychle udeřili po pravé straně hřiště, když Váša zatáhl míč k brance a nádhernou nahrávkou vyzval Balicu ke skórování - 2:1. Husinečtí tak otočili skóre a pomalu čekali na závěrečný hvizd. Hlavní arbitr Hnilička nastavil dvě minuty, ve kterých se nic nestalo a Husinečtí tak z Blanice vydolovali tři velmi cenné body.

Bylo to spíš remízové utkání, ale štěstí se přiklonilo na stranu domácích, kteří tak před závěrem podzimu mohou být v pohodě a užívat si umístění ve středu tabulky.

TJ Slavoj Husinec – FK Junior Strakonice B 2:1 (0:1)

Branky: 68. Ťápal, 84. Balica – 9. Šourek. Rozhodčí: Hnilička – Ondra, Harvalík. ŽK 4:0 (Váša, Wágner, Novotný, Toušek). Diváků: 60.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama