Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Lídři udrželi pozice. Třebětice podeváté vítězně!

 
pondělí, 11. října 2021, 14:32

Jihočeský kraj – Třebětice pokračovaly ve spanilé jízdě podzimem. Naplno bodovaly i v devátém střetnutí po sobě na půdě Neplachova a náskok na čele skupiny C zvýšily již na osm bodů. Další trojice vedoucí celků, které vedou známá jména, nezaváhala. Béčko Roudného trénuje Pavel Cepák, Lhenice Ivo Čech, Jistebnici Radim Hešík a suverénní Třebětice Marek Černoch.

SKUPINA A

Mladé se rozešlo s nerozhodným výsledkem na svém trávníku s posledními Chvalšinami. Po bezgólové první polovině zápasu dali první gól domácí, za soupeře srovnával stav utkání čtyři minuty před závěrem střídající Jan Klíma. Hrdějovický Slavoj přece jen překlopil rameno vah na svou stranu a nejtěsnějším poměrem vyhrál nad Větřním, gól si připsal střelec posledních zápasů Miroslav Studnička v 73. minutě hry. Tentýž příběh pouze s časově jinou gólovou akcí se odehrál ve Frymburku, který těsně vyhrál na domácím trávníku s Boršovem nad Vltavou. Jediný gól zaznamenal již v 7. minutě hry Jan Šisler.

Dolní Dvořiště odehrálo kvalitní zápas a doma porazilo vysoko Sedlec. Po dvou gólech přispěli k získání tří bodů Jakub Kubík a Marek Urazil. Rezerva Trhových Svinů podlehla na svém domácím hřišti ve Slavči týmu Zlaté Koruny. Hosté vedli již ve dvacáté minutě hry třígólovým náskokem, za domácí korigoval výsledek ve druhé půli dvěma góly v rozmezí šesti minut Jiří Tůma a poněkud zdramatizoval celý zápas. Hosté ale své vítězství pečetili v poslední minutě hry Dominikem Fucimanem. Borci ze Zlaté Koruny se vyhoupnuli díky venkovní výhře na druhé místo tabulky.

Rezerva Roudného si na rozdíl od prvního mužstva se svým soupeřem na domácím trávníku věděla rady a vyprovodila hráče Loučovic do jejich domovů šesti góly. Poskočila na první příčku výsledkové tabulky. Kamenný Újezd vyprovodil ze svého hřiště Dříteň sedmi góly. O výhře bylo vlastně rozhodnuto již v prvním poločasu. Na úspěchu se nejvíce podílel Aleš Prokop třemi trefami a exmilevský Petr Dvořák dvěma.

SKUPINA B

Sousedovice si smlsnuly na posledních Stachách a přidělily jim osmičku, aniž by jediný gól obdržely. Rozdělily si je do obou poločasů na přesnou polovinu. Dva góly zaznamenal Jan Hrach. Střelské Hoštice podlehly doma rezervě Junioru Strakonice. Po bezgólovém prvním poločasu v tom druhém inkasovali tři gólové trefy a výsledek zápasu byl stanoven. Hosté si tím vybojovali druhou příčku výsledkové tabulky.

Třetí Sedlice rozhodně nešetřila druhou prachatickou rezervu a přidělila jim šest gólů, soupeř se nezmohl ani na jeden. Třikrát skóroval David Janoušek. Cehnice porazily Husinec zásluhou Patrika Šebesty, který vsítil všechny čtyři góly svého mužstva. Volyně v zajímavém utkání prohrála nakonec s Lhenicemi o jeden gól, který zaznamenal v 50. minutě Dominik Šindelář. Vítěz je také lídrem tabulky druhé skupiny B tříd.

Bělčický Sokol nic nedaroval Dražejovu a nakonec se skóre zastavilo na divokých 7:2. Po dvou brankách vsítili Martin Hrkal, Martin Ráž a Ondřej Páca. Vacov v dohrávaném nedělním zápase dal pět gólů hostům z Bavorova. Po jednogólovém vedení v první půli přidal v té druhé další čtyři trefy. Bavorov se do domácí brány netrefil ani jednou.

SKUPINA C

Vedoucí Jistebnice nezaváhala ani v tomto kole a Větrovům dala čtyři góly. Na dvou z nich se střelecky uplatnil Jan Stoszek. Předposlední Čížová na svém trávníku podlehla Božeticím, po poločasové remíze se dostali hosté do tříbrankového vedení, za domácí výsledek pouze jednou korigoval v poslední minutě hry Filip Šťastný proměněním penalty. Za hosty se prosadil čistým hattrickem Josef Fara, který zaznamenal v rozmezí deseti minut.

Poslední Boston Kluky konečně plně zabral, získal v soutěži první těsnou výhru a odpoutal se díky lepšímu skóre z poslední příčky tabulky. Odnesli to Chyšky, které se od počáteční desetigólové výhry výsledkově hodně trápí. Dva góly za ně zaznamenal exmilevský Jan Šimák (z toho jeden díky proměněnému pokutovému kopu).  Sepekov doma přehrál, díky gólům zaznamenaným ve druhé půli, kvalitní Hradiště. To kleslo v tabulce na třetí místo. Soběslavská rezerva prohrála utkání doma s Chotovinami. Po jednogólovém vedení domácích hosté skóre zápasu otočili a vezou od divizní rezervy všechny body.

Kestřany podlehly na domácím trávníku milevské rezervě, která na rozdíl od svého A týmu stoupá tabulkou výše. Tři góly zaznamenal Šimon Kutil. Mladá Vožice si výhru s Planou nad Lužnicí zajistila vlastně již v prvním poločasu, který o dva góly vyhrála. Ve druhém se stále hrál bojovný fotbal, který vyvrcholil vyloučením plánského Ondřeje Hofbauera v 85. minutě hry. Gólů se stovka diváků již nedočkala.

SKUPINA D

Kardašova Řečice nadala šanci na úspěšný výsledek Nové Bystřice a poslala svého soupeře domů s pětigólovou prohrou. Dvakrát se trefil Václav Roubík, za hosta snižoval ještě v první půli z penalty Jiří Havel. Dolní Bukovsko porazilo na domácím trávníku Ledenice, po bezbrankovém prvním poločase se domácí v tom druhém již gólově probudili Ondřejem Malechou a Jiřím Klikou. Olešnice porazila nejtěsnějším poměrem Lomnici nad Lužnicí, když se z vítězné gólové rány radoval nejvíce její autor Filip Šafránek.

Třeboňská rezerva podlehla na svém hřišti v Břilici mužstvu z Buku. Ti vyhráli o gól první půli, ve druhém přidali Jakubem Jarošem druhý gól. Za domácí výsledek již pouze korigoval Ondřej Beníšek sedm minut před závěrečným hvizdem sudího. Suchdol nad Lužnicí podlehl doma zatím velmi dobře hrající Studené. Tři góly zaznamenal tradiční střelec a nejlepší kanonýr všech jihočeských soutěží Libor Dvořák (za devět kol má na svém kontě již 20 gólů).

Suverénně hrajícím Třeběticím neodolal ani Neplachov. Ten jim podlehl nejtěsnějším rozdílem. Jediný gól lídra tabulky, který je po devíti kolech jako jediný bez ztráty bodu, zaznamenal Petr Švarc v 73. minutě hry. Nic na tom nezměnilo ani dvojnásobné vyloučení jejich hráčů ke konci utkání (80. Vojtěch Habr a 86. Tomáš Chvátal). Českovelenická Lokomotiva po bezgólovém prvním poločase prohrála s Horním Žďárem. Všech sedm gólů padlo až po přestávce. Domácí odskočili do dvougólového vedení. Hosté to ale nevzdali a třemi góly v průběhu čtyř minut otočili skóre zápasu ve svůj prospěch a o gól vyhráli.

 

VÝSLEDKY 9. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Mladé – TJ Sokol Chvalšiny 2:2 (0:0)
Branky:
64. Červený, 75. König – 66. Fic, 86. Klíma.
Rozhodčí: Kollárik – Talíř, Primus. DFA: Večerník. ŽK: 1:1 (Kočvara – Zwiefelhofer). Diváků: 50.

TJ Slavoj Hrdějovice – SK Větřní 1:0 (0:0)
Branka:
73. Mir. Studnička.
Rozhodčí: Křížovský – Ryklík, Hora. ŽK: 0:2 (Weinhard, Podskalský). Diváků: 81.

FC Šumava Frymburk – FK Boršov nad Vltavou 1:0 (1:0)
Branka
7. Šisler.
Rozhodčí: Pánek – Karel Pícha (N), Marek Micák (N). ŽK: 2:1 (Malina, Šisler – Kofroň). Diváků: 100.

FK Dolní Dvořiště – TJ Sedlec 7:2 (4:2)
Branky:
1. a 83. Kubík, 13. a 33. Urazil, 5. Doucha, 53. Smolen, 75. Zeman – 39. Koňařík, 41. Hudec.
Rozhodčí: Hučík – Zabilka, Jelínek. DFA: Kučera. ŽK: 2:3 (Jirkal, Fořter – Peterka, Samohejl, Zíka). Diváků: 90.

TJ Spartak Trhové Sviny B – SK Zlatá Koruna 2:4 (0:3)
Branky:
60. a 66. Jiří Tůma – 6. (pen.) Šebelka, 8. Matěj Král, 20. Persán, 90. Fuciman.
Rozhodčí: Heinzl – Pánek, Ovčáček. DFA: Eibl. ŽK: 4:4 (Němec, Borek, Popovič, Jindra – Persán, Lacko, Rytíř, Sláma). Diváků: 50. Hráno ve Slavči.

TJ Malše Roudné B – Vltavan Loučovice 6:1 (2:0)
Branky:
5., 72. a 77. Luk. Wohlgemuth, 25. Šrámek, 60. Podlaha, 64. Goretki – 48. Houška.
Rozhodčí: Bartůněk – Nedvěd, Vítek. ŽK: 3:1 (Nekvinda, Zíka, Jinšík – Houška). Diváků: 66.

TJ Sokol Kamenný Újezd – TJ Dříteň 7:0 (5:0)
Branky:
30., 39. a 70. Aleš Prokop, 26. a 54. Petr Dvořák, 14. Lébl (vlast.), 21. Havlíček.
Rozhodčí: Jan Černý – Petričák, Buřič. ŽK: 4:4 (Černý, Petkov, Sládek, Havlíček – Kovařík, Strapáč, Kolafa, Parýzek). Diváků: 70.


SKUPINA B

FC Znakon Sousedovice – Sokol Stachy 8:0 (4:0)
Branky:
33. a 44. Hrach, 6. Brynda, 18. Masák, 61. Vojtíšek, 67. Vaněček, 73. (pen.) Duba, 82. Milan Glazunov.
Rozhodčí: Ovčáček – Vejčík, Raba. Hráno bez karet. Diváků: 30.

TJ Sokol Střelské Hoštice – FK Junior Strakonice B 0:3 (0:0)
Branky:
66. Máška, 82. Petr Baloušek, 87. Čapek.
Rozhodčí: Pšenička – Hnilička, Rothschedl. ŽK: 2:1 (Heřman, Braťka – Juhaňák). Diváků: 70.

TJ Sokol Sedlice – FK Tatran Prachatice C 6:0 (1:0)
Branky:
53., 68. a 71. Dav. Janoušek, 41. Mikeš, 74. Dumský, 78. Čabrádek.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Heřman. ŽK: 2:2 (Zíka, Houzar – Šabršula, Vítěz. Sova). Diváků: 70.

Sokol Cehnice – TJ Slavoj Husinec 4:1 (3:0)
Branky: 
18., 32., 36. a 54. Pat. Šebesta – 48. Wágner.
Rozhodčí: Hnilička – Pšenička, Krejčík. ŽK: 2:4 (Ond. Martínek, Petr Hovorka – Petr Novák, Vítkovský, Štangret, Zelený). Diváků: 40.

SK Slavoj Volyně – SK Lhenice 0:1 (0:0)
Branka:
49. Dom. Šindelář.
Rozhodčí: Vejčík – Ovčáček, Raba. ŽK: 3:0 (Pletka, Dlouhý, Petr Hájek). Diváků: 120.

TJ Sokol Bělčice – TJ Dražejov 7:2 (2:1)
Branky:
6. a 13. Hrkel, 69. a 88. Ráž, 73. a 79 Páca, 58. Hanzlík – 8. Bračok, 59. Hozman.
Rozhodčí: Šíma – Augustin Koblasa (N), Karel Boublík (N). ŽK: 1:2 (Hanzlík – Mertl, Hlavin). Diváků: 100.

SK Vacov – TJ Sokol Bavorov 5:0 (1:0)
Branky:
8. Sova, 73. Ketzer, 75. Valta, 80. Ant. Bujok, 88. Zitta.
Rozhodčí: Petr Šťastný – Klimeš, Háša. ŽK: 2:5 (Blahout, Ant. Bujok – Folta, Vondráček, Calta, Radim Funda, Sluka). Diváků: 80.


SKUPINA C

TJ Sokol Čížová – TJ Božetice 2:4 (1:1)
Branky:
34. (pen.) Mich. Pavlík, 90. (pen.) Fil. Šťastný – 55., 60. a 65. Jos. Fara, 18. Csanda.
Rozhodčí: Křížek – Hladík, Bernát. ŽK: 2:3 (Ivanov, Reidinger – Jos. Fara, Plocha, Mich. Němec). Diváků: 105.

1. FC Jistebnice – SK KAVAS Větrovy 4:1 (2:0)
Branky:
25. a 86. Stoszek, 32. Šváb, 47. Horčička – 83. (pen.) Petr Klejna.
Rozhodčí: Petričák – Jan Černý, Novotný. ŽK: 3:3 (Šváb, Jan Muž, Stoszek – Kopecký, Trnka, Weinzettel). Diváků: 90.

1. FC Boston Kluky – FC Chyšky 4:3 (3:0)
Branky:
7. Blažek, 13. Dobinda, 41. Tománek, 65. Mir. Štěpán – 53. a 57. (pen.) Jan Šimák, 63. Kukač.
Rozhodčí: Frček – Marek Mráz, Bernát. DFA: Chlaň. ŽK: 0:2 (Lívanec, Kukač). Diváků: 55.

TJ Sokol Sepekov – TJ Hradiště 2:0 (0:0)
Branky:
46. Alexa, 56. Mart. Tupý.
Rozhodčí: Zabilka – Křížek, Mich. Ťupa. ŽK: 2:3 (Voj. Doubek, Martin Petr – Fr. Řezáč, Kačírek, Mála). Diváků: 110.

FK IPD service Kestřany – FC ZVVZ Milevsko B  2:4 (0:2)
Branky:
53. Markvart, 88. Lebeda – 23., 27. a 59. Kutil, 55. Fil. Doubek.
Rozhodčí: Marek Mráz – Frček, Smola. ŽK: 2:0 (Kaderka, Voráček). Diváků: 50.

TJ Spartak Soběslav B – TJ Sokol Chotoviny  2:3 (1:0)
Branky: 36. Škrleta, 58. Štětina – 63. Kubela, 83. (pen.) Bondarev, 89. Švec.
Rozhodčí: Macháček – Blažek, Luk. Novák. ŽK: 5:2 (Nápravník, Masař, Polišenský, Maršík, Hajíček – Cetlovský, Slabý). Diváků: 40.

TJ Sokol Mladá Vožice – TJ Sokol Planá nad Lužnicí  2:0 (2:0)
Branky: 17. Struska, 38. Jan Pešek.
Rozhodčí: Ryklík – Křížovský, Váňa. DFA: Grobár. ŽK: 1:5 (Balík – Hofbauer 2, Anděl, Handrejch, Ond. Novák). ČK: 0:1 (85. Hofbauer). Diváků: 100.

 


 

SKUPINA D

FK Kardašova Řečice 1922 – TJ Jiskra Nová Bystřice 6:1 (3:1)
Branky:
33. a 56. Roubík, 35. Kovář, 43. Jonáš Madar, 63. Tajml, 75. Jánošík – 39. (pen.) Jiří Havel.
Rozhodčí: Prinz – Rous, Bartyzal. ŽK: 3:3 (Kupka, Jonáš Madar, Janeček – Bobál, Kubeš, Janata). Diváků: 70.

TJ Dolní Bukovsko – TJ Slavoj Ledenice 2:0 (0:0)
Branky:
65. Ond. Malecha, 84. Klika.
Rozhodčí: Barva – Kovařík, Rom. Horák. ŽK: 2:1 (Miřátský, Fr. Cihla – Čermák). Diváků: 50.

TJ Sokol Olešnice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:0 (0:0)
Branky:
60. Fil. Šafránek.
Rozhodčí: Jeřábek – Syrovátka, Hora. ŽK: 2:1 (Fil. Šafránek, Lenk – Fiktus). Diváků: 69.

TJ Jiskra Třeboň B – AC Buk 1:2 (0:1)
Branky:
83. Beníšek – 13. Mischnik, 55. Jak. Jaroš.
Rozhodčí: Filípek – Saidl, Melzoch. ŽK: 2:3 (Nehoda, Beníšek – Opička 2, Marek Šenkýř). ČK: 1:1 (47. Krejník – 47. Opička). Diváků: 67. Hráno v Břilici.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – FK Studená 2:4 (1:2)
Branky:
5. Ond. Černoch, 85. Dan. Trmal – 23., 71. a 90. Lib. Dvořák, 21. Lindourek.
Rozhodčí: K. Kříž st. – Jiří Šťastný, Kořínek. ŽK: 1:2 (Aleš Arenberger – Lindourek, Soukal). Diváků: 100.

TJ Sokol Neplachov – FK Sokol Třebětice 0:1 (0:0)
Branky:
73. Petr Švarc.
Rozhodčí: Písek – Kovařík, Švec. DFA: Skalák. ŽK: 3:7 (Jan Švec, Čada, Štěcha – Voj. Habr 2, Petr Kelbler, Mart. Kelbler, Novotný, Marek Černoch - trenér, Bastl). ČK: 0:2 (80. Voj. Habr, 86. Chvátal). Diváků: 180.

TJ Lokomotiva České Velenice – SK Horní Žďár 3:4 (0:0)
Branky:
49. (pen.) Tran, 56. Milan Fiala, 64. Samec – 51. Heine, 78. Beneda, 80. Pav. Völfel, 82. Hrdlička.
Rozhodčí: Svoboda – Rous, Janovský. ŽK: 3:3 (Martinec, Tran, Milan Fiala – Maňour, Sliacký, Koranda). Diváků: 80. Hráno v Nové Vsi nad Lužnicí.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Michal Průcha