Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Husinec sesadil Sedlici z vedoucí pozice, Kluky odjely z Milevska s dvouciferným debaklem

 
neděle, 5. září 2021, 20:18

Jihočeský kraj – Nejnižší okresní soutěž v kraji přišla o další neporažený celek. Lídr skupiny B Sokol Sedlice zažil v Husinci ve druhé půli totální propadák, když čtyřikrát inkasoval. Domácí Slavoj se třemi body posunul do čela. Ve skupině C už podruhé došlo na dvouciferný výsledek. Po střetnutí Chyšky vs. Kestřany (10:0) se zrodil mezi béčkem Milevska a Kluky (11:2).

Skupina A

 Sedlec si díky bodu z Boršova nad Vltavou udržel první místo ve skupině. Po vedoucím gólu domácích v první půli se hostům podařilo skóre utkání otočit dvěma góly Lukáše Koňaríka (jeden byl z penalty). Vedení však neudrželi a v poslední minutě srovnal za domácí skóre též z proměněné penalty Richard Kofroň. Dobře rozehranou soutěž mají od počátku Hrdějovice, v tomto kole uhráli plichtu v Chvalšinách, když byly oba góly zaznamenány již první polovině zápasu. Rezerva Malše Roudné si veze všechny body od svého soupeře z Větřní. Po vyrovnané první půli zaznamenali dobře hrající hosté další tři zásahy a nebylo co řešit. Autorem dvou gólů v tomto zápase byl Robin Bilas. Loučovice ztratily dva body za remizu se Zlatou Korunou. Gólově se mužstva střídala ve vedení a za domácí Vltavan srovnával dvě minuty před závěrem Zbyněk Fatura. Dříteň na domácím hřišti ztratilo dva body s rezervou Trhových Svinů, oba týmy sehráli vyrovnanou partii. Dva góly dříteňských fotbalistů vsítil Stanislav Kubeš. Skóre zápasu pak srovnal hostující Lukáš Tuscher také dvě minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího. SK Mladé přehrálo zcela jasně Frymburk, když mu nadělilo „bůra“. V jediném nedělním utkání v Kamenném Újezdu se diváci po vysoké výhře svých borců v minulém na hřišti rezervy Trhových Svinů těšili na další gólovou nadílku. Té se však v domácím zápase s Dolním Dvořištěm nedočkali. Zápas totiž skončil bezbrankovou plichtou.

Skupina B

Ve velké pohodě hrající Husinec si žádné komplikace s výsledkem s též dobře hrající Sedlicí nepřipouštěl, vyprovodil ji pěti gólovými trefami a vede tabulku skupiny. Dva góly zaznamenal Ondřej Váša. Strakonická rezerva v divoké devítigólové přestřelce o jeden gól předčila domácí Bělčice. Na její výhře se podílel třemi trefami Petr Baloušek. Sousedovice uhráli v soutěži první bod a ten přivezli z Dražejova. Branky v zápase padaly pouze v první půli, na vedoucí gólovou trefu Petra Vojtíška na začátku zápasu odpověděl po dvaceti minutách hry Michal Bračok. Cehnice doma jen remizovali s Vacovem, kterému zajistil bodový zisk pět minut před závěrem Martin Mls. Další plichta se zrodila ve Lhenicích. Odtud si díky střelci dvou gólů Dominikovi Foltovi odvezl Bavorov bodík. Prvního bodového zisku v soutěži se nedočkaly Stachy. Ty totiž prohrály na domácím trávníku s druhou prachatickou rezervou o gól. Dvě trefy za vítěze zaznamenal Václav Šabršula. Střelské Hoštice porazily volyňský Slavoj díky dvěma úspešným trefám Rudolfa Květoně. V hektickém závěru byl hostům vyloučen dvě minuty před koncem utkání Michal Růžička.

Skupina C

Zde jsou asi největším překvapením výkony mladíků v utkáních milevské rezervy, která po čtvrtém kole vévodí zcela nečekaně tabulce skupiny. Tentokrát smetly ze svého trávníku Boston Kluky pozoruhodným výsledkem 11:2 (poločas 5:1). Střelecky se  zaskvěl čtyřmi góly jejich kanonýr Šimon Kutil. Po dvou potom zaznamenali Miroslav Dvořák a Vojtěch Květ. Jejich soupeř je po tomto kole poslední a obdržel již 23 gólů! Velmi dobře si vede i Jistebnice, která veze všechny body z trávníku soběslavské rezervy. Využila totiž hru o jednoho hráče v poli navíc. Při vyloučení Filipa Štětiny patnáct minut před koncem utkání a pak po deseti minutách zaznamenal vítěznou trefu Jan Stoszek. Dobře hrající Hradiště si lehce poradilo s Chyškami, které se po desetibrankovém přídělu do sítě Kestřan v zahajovacím kole soutěže jaksi nemohou chytit (tři prohry po sobě) a klesají tabulkou každým kolem níže. Větrovy prohrály nejtěsnějším rozdílem doma s Božeticemi, když jediný gólový úspěch zaznamenal už v 6. minutě Pavel Stejskal. Chotoviny si lehce poradily s Mladou Vožicí (od které se asi čekal jiný výsledek), když střelecky exceloval jejich kanonýr Volodymyr Bondarev, autor tří gólů. Kestřany udolaly Čížovou, když rozhodující gól padl osm minut před závěrem zásluhou Lukáše Štumpfala. Na své dobré výkony nenavázal ani Sepekov, který si dojel do Plané nad Lužnicí pro pětigólovou prohru. Po dvou gólech zaznamenali Jan Trčka a kapitán mužstva Jiří Pospíchal.

Skupina D

Neplachov pokořil doma pěti gólovými trefami, aniž by jediný gól obdržel Kardašovu Řečici. Dvakrát skóroval Martin Dušák. Vede po čtyřech kolech tabulku jen díky výšce svého skóre. Druhé Třebětice doma také plně bodovali a mají stejný počet bodů s lídrem tabulky. Studená je třetí v řadě, která doposud v soutěži také neztratila ani bod. Porazila Ledenice i díky dvěma trefám Libora Dvořáka, nejlepšího střelce této skupiny (celkem po čtyřech kolech 8 gólů). Horní Žďár vyhrál o dva góly nad Dolním Bukovskem, které pykalo obdrženými góly za vyloučení Daniela Šablatury již od 19. minuty hry. Lomnice nad Lužnicí konečně získala první bod na svém trávníku za remizu se Suchdolem nad Lužnicí. Hosté vedli po půli o dva góly a s Lomnicí to nevypadalo moc dobře. Po přestávce však zapnula na plné obrátky a gólem Michal Šachla v 77. minutě se nakonec zrodila plichta. Nová Bystřice porazila svého soka z Buku o dva góly, když jejich první dva góly zaznamenal Jiří Havel. Českovelenická Lokomotiva ani v dalším domácím zápase nevyhrála s třeboňskou rezervou a je jako jediná z této skupině po čtyřech odehraných kolech bez bodového zisku. Hosté šli do dvougólového vedení až ve druhé půli. Za domácí pak výši prohry již pouze upravil Jakub Šupák deset minut před koncem utkání.


VÝSLEDKY 4. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

FK Boršov nad Vltavou – SK Sedlec 2:2 (1:0)
Branky:
28. Benhák, 90. (pen.) Kofroň – 60. (pen.) a 77. Koňarík.
Rozhodčí: Barva – Hnilička, Hora. ŽK: 5:2 (Filištein 2, Benhák, Čuřík, Lísal – Koňařík, Boček). ČK: 1:0 (89. Filištein). Diváků: 50.

TJ Sokol Chvalšiny – TJ Slavoj Hrdějovice 1:1 (1:1)
Branky:
23. Fic – 20. Mir. Pavel.
Rozhodčí: Trkovský – Kemény, Matoulek. ŽK: 1:1 (Podhora – Filípek). Diváků: 50.

SK Větřní – TJ Malše Roudné B 1:4 (1:1)
Branky:
43. Votýpka – 23. a 50. Bilas, 58. Šrámek, 82. Podlaha.
Rozhodčí: Pšenička – Zabilka, Večerník. ŽK: 3:1 (Podskalský, Krák, Hromada – Zíka). Diváků: 50.

Vltavan Loučovice – SK Zlatá Koruna 2:2 (1:0)
Branky:
42. Dudla, 88. Fatura – 48. Fuciman, 74. Šebelka.
Rozhodčí: Zabilka – Pšenička, Janda. ŽK: 1:2 (Žák – Šebelka, Sláma). Diváků: 139.

SK Mladé – FC Šumava Frymburk 5:1 (1:0)
Branky:
14. Kočvara, 48. König, 54. Ludvík, 82. Červený, 88. Zemek – 47. Šisler.
Rozhodčí: Hučík – Studený, Pileček. ŽK: 0:2 (Mertl, Bagoni). Diváků: 60.

TJ Dříteň – TJ Spartak Trhové Sviny B 2:2 (1:1)
Branky:
10. a 73. Kubeš – 20. Kurali, 88. Tuscher.
Rozhodčí: Machová – Trkovský, Brom. ŽK: 1:3 (Vadim Rys – Voj. Pavel, Tuscher, Valter). Diváků: 100.

TJ Sokol Kamenný Újezd – FK Dolní Dvořiště  0:0
Rozhodčí:
Handšuh – Barva, Špelina. DFA: Albrecht. ŽK: 3:4 (Průdek, Svobodný, Petkov – Urazil, Smolen, Doucha, Kříž). Diváků: 50.


SKUPINA B

TJ Sokol Střelské Hoštice – SK Slavoj Volyně  2:0 (1:0)
Branky:
42. a 80. Květoň.
Rozhodčí: Čarek – Černý, Rothschedl. ŽK: 1:4 (Vlk – Pletka, Dlouhý, Mack, Nový). ČK: 1:0 (88. Mich. Červený). Diváků: 70.

Sokol Stachy – FK Tatran Prachatice C  2:3 (1:1)
Branky:
17. Luk. Hovorka, 80. Rod – 19. a 60. Šabršula, 62. Růžička.
Rozhodčí: Marek Mráz – Heinzl, Šupík. DFA: Michal Urban. ŽK: 0:5 (Hopfinger, Sova, Šabršula, Lukeš, Jan Hrbek ml.). Diváků: 60.

SK Lhenice – TJ Bavorov 2:2 (1:1)
Branky
: 2. Mahák, 63. Tůma – 4. a 75. Folta.
Rozhodčí: Hladík – Křížek, Zloch. ŽK: 2:7 (Rosa, Tůma – Pat. Gašpar, Štech, Folta, Färber, Řezáč, Funda, Fil. Gašpar). Diváků: 80.

Sokol Cehnice – SK Vacov 3:3 (2:2)
Branky:
15. Krejsa, 35. Jak. Miklas, 47. Herzig – 5. Ant. Bujok, 25. Blahout, 85. Mart. Mls.
Rozhodčí: Ryneš – Novák, Rynda. ŽK: 3:1 (Marek Martínek, Hovorka, Herzig – Jiří Mls). Diváků: 50.

TJ Sokol Bělčice – FK Junior Strakonice B 4:5 (2:3)
Branky:
6. Ráž, 15. Uhříček (vlast.), 64. (pen.) Hanzlík, 90. Páca – 17., 40. a 48. Petr Baloušek, 8. Máška, 56. Peroutka.
Rozhodčí: Muzika – Cimrhanzlová, Kopp. ŽK: 2:2 (Koblasa - asistent trenéra, Páca – Boukalík 2). ŽK: 0:1 (81. Boukalík). Diváků: 80.

TJ Dražejov – FC ZNAKON Sousedovice  1:1 (1:1)
Branky:
21. Bračok – 6. Vojtíšek.
Rozhodčí: Černý – Čarek, Pašek. ŽK: 2:5 (Bračok, Kalous – Duba, Vaněček, Hrach, Brynda, Frýda). Diváků: 110.

TJ Slavoj Husinec – TJ Sokol Sedlice 5:1 (1:1)
Branky:
28. a 63. Ond. Váša, 60. Petr Novák, 83. Toman, 90. Balica – 23. Dumský.
Rozhodčí: Klimeš – Tůma, Harvalík. DFA: Šnajder. ŽK: 1:2 (Štangret – Musil, Běloušek). Diváků: 50.


SKUPINA C

FC ZVVZ Milevsko B – 1.FC Boston Kluky 11:2 (5:1)
Branky:
26., 66., 79. a 86. Kutil, 30., 42. a 68. (pen.) Mir. Dvořák, 20. a 54. Květ, 1. Doubek, 74. Voj. Brož – 32. Mir. Štěpán, 84. Voj. Košatka.
Rozhodčí: Krejník – Ovčáček, Boček. ŽK: 0:4 (Radek Košatka 2, Blažek, Jos. Košatka). ČK: 0:1 (87. Radek Košatka). Diváků: 55.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – TJ Sokol Sepekov 5:0 (2:0)
Branky:
35. a 43. Trčka, 72. a 88. Pospíchal, 46. Pösinger.
Rozhodčí: Vejčík – Syrovátka, Novák. ŽK: 5:1 (Pěknic, Šahajda, Trčka, Hofbauer, Pospíchal – Tupý). Diváků: 100.

FK IPD service Kestřany – TJ Sokol Čížová 3:2 (2:2)
Branky:
12. Markvart, 23. Lebeda, 82. Štumpfal – 41. a 44. Sup.
Rozhodčí:  Novák – Ryneš, Bernát. DFA: Bicek. ŽK: 1:1 (Drahoš – Duchoň). Diváků: 100.

TJ Sokol Chotoviny – TJ Sokol Mladá Vožice 4:1 (3:0)
Branky:
11., 31. a 43. Bondarev, 88. Jar. Vrhel – 72. (pen.) Tom. Kukla.
Rozhodčí: Syrovátka – Vejčík, Prchlík. ŽK: 4:2 (Kromka, Kubela, Plecitý, Slabý – Petr Kukla, Pešek). Diváků: 100.

TJ Spartak Soběslav B – 1. FC Jistebnice  2:3 (2:2)
Branky: 18. Štětina, 33. Polišenský – 13. (pen.) Šváb, 44. Buchtele, 85. Stoszek.
Rozhodčí: Frantík – Studený, Třešňák. DFA: Chlaň. ŽK: 2:2 (Štětina 2 – Podzimek, Mart. Muž). ČK: 1:0 (75. Štětina). Diváků: 70.

TJ Hradiště – FC Chyšky  4:1 (1:1)
Branky: 42. Tichava, 59. Řezáč, 82. Nimburský, 89. Čejka – 24. Jan Šimák.
Rozhodčí: Jeřábek – Štěpka, Dušek. ŽK: 2:0 (Řezáč, Kačírek). Diváků: 70.


SKUPINA D

SK Horní Žďár – TJ Dolní Bukovsko  4:2 (1:1)
Branky: 41. Voldán, 49. Koranda, 59. Kubát, 69. Maňour – 13. Jos. Beneda (vlastní), 89. Zahradník.
Rozhodčí: Křížovský – Ryklík, Devera. ŽK: 3:4 (Kubinec, Hrdlička, Voldán – Miřatský, Chochol, Bártík, Jos. Cihla). ČK: 1:0 (19. Šablatura). Diváků: 63.

FK Studená – TJ Slavoj Ledenice 4:1 (4:1)
Branky:
2. a 21. (pen.) Lib. Dvořák, 5. Makovička, 45. Lindourek – 7. Fencl.
Rozhodčí: Juráň – Rous, Janák. ŽK: 2:5 (Krizan, Adamec – Volák, Fencl, Winkler, Mir. Kadlec, Švarc). Diváků: 134.
 

TJ Sokol Třebětice – TJ Sokol Olešnice  5:1 (1:1)
Branky: 15. a 52. Voj. Habr, 56. Milan Novotný, 82. Mart. Kelbler, 83. Dav. Kelbler – 45. Raab.
Rozhodčí: Kollárik – Blažek, Mir. Vican ml. DFA: Skalák. ŽK: 2:0 (Voj. Habr, Mart. Kelbler). Diváků: 130.
 

TJ Sokol Neplachov – FK Kardašova Řečice 1922  5:0 (3:0)
Branky: 15. a 42. Mart. Dušák, 32. Jan Švec, 72. Jar. Hruška, 80. Hindy .
Rozhodčí: Ryklík – Křížovský, Ambrožová. DFA: Kučera. ŽK: 4:2 (Chmel 2, Ond. Šíma, Vařák – Janeček, Madar). ČK: 1:0 (61. Chmel). Diváků: 100.

TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí – Sokol Suchdol nad Lužnicí  2:2 (0:2)
Branky: 56. (pen.) Burda, 77. Mich. Šachl – 9. Dan. Trmal, 27. Jak. Záruba.
Rozhodčí: Chvála – Svoboda, Saidl. ŽK: 3:0 (Mir. Šachl, Mich. Šachl, Melichar). Diváků: 126.

TJ Jiskra Nová Bystřice – AC Buk  4:2 (1:0)
Branky: 28. a 49. Jiří Havel, 54. Janoušek, 90+6. Kaiseršot – 73. Šenkýř, 80. Schmirler.
Rozhodčí: Prinz – Rous, Šťastný. ŽK: 0:1 ( Schmirler). Diváků: 87.

TJ Lokomotiva České Velenice – TJ Jiskra Třeboň B  1:2 (0:0)
Branky: 79. Šupák – 56. Pfeifer, 69. Rešl.
Rozhodčí: Filípek – Macháček, Bumba. DFA: Němeček. ŽK: 0:2 (Ond. Michal, Ježek). Diváků: 100. Hráno v Nové Vsi nad Lužnicí.


 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák