Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Start fotbalového jara se posouvá na první polovinu května

 
čtvrtek, 1. dubna 2021, 11:15

České Budějovice – Pomalu už to vypadá na nekonečný příběh a myšlenky na předčasné ukončení letošního ročníku jsou stále reálnější. Epidemiologická situace nedovoluje zahájení plánovaných podzimních dohrávek v kraji ve stanoveném termínu 17. - 18. 4. 2021.

„Na základě výše uvedených skutečností Sportovně technická komise SKFS rozhodla o posunutí znovuzahájení podzimních dohrávek za předpokladu, že to podmínky a nařízení Vlády ČR dovolí ročníku 2020/2021, na květen 8. – 9. 5. 2021 nebo reálněji na 15. – 16. 5. 2021,“ informoval předseda STK Jihočeského KFS Vladimír Eibl.

V plánu je dát prostor mužstvům na přípravu, aby po čtyřměsíční nečinnosti nenaskočila hned na hřiště a hrozila zbytečná zranění. „STK KFS se bude snažit zachovat minimálně čtrnáctidenní přípravu klubů před startem těchto dohrávek, samozřejmě za předpokladu splnění všech podmínek nařízených Vládou ČR a dovolení hrát amatérské soutěže,“ sdělil Eibl.

Nová verze termínové listiny KFS bude vydaná do 20. dubna 2021. V krajském přeboru zbývá sehrát do poloviny podzimu šest u některých sedm zápasů, v I. třídách jde o pět kol. K přerušení soutěží došlo na konci října 2020.

Napsal(a) Redakce | Foto David Hulák